USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Mardin´de Sağlık Yönetimi Sorunları Masaya yatırıldı.

Mardin´de Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof.Dr. Murat Alper´in başkanlığında gerçekleştirilen ?Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi ve İlaç, Tıbbi Sarf Malzeme ve Tıbbi Cihaz Verimlilik Analizi bilgilendirme? toplantısını 5 İl´in sağlık yönetic

Mardin´de Sağlık Yönetimi Sorunları Masaya yatırıldı.
28-08-2018 12:17
Google News

     Haber: Mehmet Çelik

      Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü  Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda,  Mardin´de, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinin sağlık yöneticilerinin  katılımıyla, Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi ve İlaç, Tıbbi Sarf Malzeme ve Tıbbi Cihaz Verimlilik Analizi bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

           Toplantı öncesi Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü   Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr .Ahmet Ağırakça ve Genel Sekreter Şahin Arpağ´ı ziyaret etti.

           Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi  çok maçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda  açılış konuşmasını yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz; "Bu toplantı ilimiz ve bölgemiz sağlık hizmetinde kaliteli, verimli ve etkin sunumunda bize büyük katkı sunacaktır. Sağlık Bakanlığının sağlık hizmetlerinin sunumunda yöneticilerin hastane hizmet süreçlerini daha etkin takip edebilmesi ve problemlere erken müdahale edilebilmesi amacıyla başlatılan bu uygulamanın sağlık hizmetlerinin takip edilebilir ve ölçülmesi açısından önem arz ettiği kanaatindeyim. Ayrıca stokların düzenlenmesi, uygun bir şekilde yönetilmesi, mali kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasında da oldukça fayda sağlayacaktır. Böyle önemli bir toplantının ilimizde yapılmasını uygun gören başta Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve ekibine Mardin İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim." dedi.

         Toplantının devamında konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ?´Sağlık Bakanlığının yayımladığı Verimlilik Rehberi´nde sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması ve yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ile erken müdahale edebilmesi hedeflenmektedir.

       İl Sağlık Müdürlüklerinin, başhekimliklerin, hastane müdürlüklerinin, hastaneleri yönetme tarzını standartlaştırıyoruz ve odaklanması gereken noktaları gösteriyoruz. Acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak veri doğruluğunun artırılıp, acil servis ve poliklinik yoğunlukların azaltılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı, yoğun bakım ve diğer hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi de bu kapsam çerçevesinde planlanmaktadır.

        Sağlık Bakanlığı, kamuda zaman ve kaynak israfının önüne geçmek için "Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberini yayımlayarak, Rehberde yer alan yeniliklerden birisi de hastane hizmet süreçlerinin "Yönetici Takip Ekranları" ile takip edilmesi. Bundan böyle sağlık tesisi yöneticileri tıbbi, idari ve mali süreçlere aktif olarak katılacak.

        Sisteme veriler tek tek işlenecek. Sağlık tesisinin tıbbi, idari ve mali verilerini istatiksel olarak geliştirilen Yönetici Takip Ekranından takip edecek yöneticiler, aksayan yönlere doğrudan müdahale ederek kaynak ve zaman israfının önüne geçecek. Randevular, poliklinik hizmetleri ve diğer hastane hizmetleri daha hızlı tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

          Genel Müdür Alper, geçmiş yönetim anlayışında yörecilere hiçbir şekilde karışılmadığını, bunun iyi tarafları kadar kötü taraflarının da bulunduğuna dikkat çekerek ? Olması gereken standart hizmet anlayışının  net olarak ortaya konulmasıdır. Biz sanayici değiliz, insan sağlığı ile ilgileniyoruz. Bunun için kalite, iyi yönetim ve idarecilerin belli yöntemlerle farkındalık yaratması hizmet akışını kolaylaştıracak ve kaliteyi arttıracaktır. Ayna yatak ve hasta kapasiteli iki hastanenin birine 10 diğerine 20 personel çalıştırıyorsanız yanlıştır . Birinde çalışanlar fazla nöbet tutar bu da haksızlıktır. İl Sağlık Müdürü, Başhekimler, Hastane Müdürleri çalışma esaslarını bilecek, biz de bunu yeri geldiğinde soracağız, eksiklik ve aksaklıkları ortadan kaldıracağız? dedi

        Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer ?Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi ve İlaç, Tıbbi Sarf Malzeme ve Tıbbi Cihaz Verimlilik Analizi bilgilendirme? konulu bir sunum yaptı.

          Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer, Sağlık Bakım Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Bilgen Bağcı Aydın, Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Ecz. İrem Mühürcü, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinin İl Sağlık Müdürleri, Mardin  ve Bölge Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Verimlilik ve Kalite Uzmanları, Sağlık           Tesisleri Başhekimleri, Verimlilik ve  Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcıları, İdari Mali Hizmetler Müdürleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, Bilgi İşlem Sorumluları, Biyomedikal Eczacılık Hizmetleri, Klinik Mühendislik ve Ayniyat Çalışanları, Verimlilik ve  Kalite Birimi ile sağlık müdürlüğü çalışanları katıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ