USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mardin Valisi Yaman,? Yapamayacağımız Hizmetin Sözünü vermeyiz?

Mardin Büyükşehir, Midyat ve Artuklu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilleri ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında Güdümlü mutabakat proje metni imzalandı.

Mardin Valisi Yaman,? Yapamayacağımız Hizmetin Sözünü vermeyiz?
20-04-2017 23:36
Google News

   Haber:Mehmet Çelik

       Mardin Büyükşehir Belediyesi, Midyat ve Artuklu İlçe Kaymakamları ve belediye başkan vekilleri ile DİKA arasında 4 güdümlü projenin mutabakat metni imzalandı. DİKA çok amaçlı salonunda gerçekleşen imza töreninde, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman , Mardin´in turizm alanında eski konumuna gelmesi için başlattık çalışmanın amacına ulaşacağına inandığını söyledi.

      Vali Mustafa Yaman, vicdanı sorumlukların ve inancın ağır bastığı bir ortamda büyüdüğüne dikkat çekerek, 31 yıllık mülki idare amirliği döneminde yapamayacağı hizmetin sözünü vermediğini, hizmeti hiçbir zaman kişisel başarı ve reklam boyutuna taşımadığını söyledi. Mardin´in turizm ve hizmette hak ettiği yere gelmesi içi yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını vurgulayan Vali Yaman ?Mardin´in tarihi caddesi revize edilecek, cadde ve sokak iyileştirme ve sağlıklaştırma ile yayalaştırma çalışmalarımızı başlatacağız. Rolöve çalışmalarımızı yaptık, ekiplerimizi kurduk. Son günlerde gözlemlerimiz turizm alanında eski günlere dönüş var. Turizmi canlandırmak, hareketlendirmek için Valilik ve Belediye olarak sosyal etkinliklere ağırlık veriyoruz. Konserler, tiyatro gibi sanatsal etkinliklere de daha fazla önem vereceğiz. Vatandaşımızın morale ve huzura ihtiyaçları var. Bunları tesisi etmeye karalıyız ? dedi.

           Engelliler, Gençler ve Kadınlar Önceliklerimiz

 Engellilerin, kadınları ve gençlerin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Vali Yaman ?Toplumda rizk grubu olarak gördüğümüz engellilere ve kadınlara hizmette öncelik tanıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi de önemsiyoruz. Hizmet yapma aşamasında aile ve kişi ziyaretlerimizde danışıyoruz, karşı taraftan gelen önerileri değerlendiriyoruz. Bu şehirde yaşayanların hizmet akışındaki görüşü bizim için önem taşıyor. ? şeklinde konuştu.

 Sporu destekliyoruz.

Mardin´in marka ismini taşıyan Mardinspor´a maddi destek verdiklerini belirten Vali Yaman ? Mardinspora  maddi destek verdik vermeye devam ediyoruz. Manevi desteğimizi de sürdürüyoruz. Mersinde yapılacak play off karşılaşmasına 10 otobüs tahsis ettik, taraftarı Mersin´e taşıyacağız. Trabzonspor maçı için 2 otobüs dolusu Trabzonspor taraftarı gencimizi Trabzon´a göndereceğiz. Mardinspor taraftar formlarını sürekli olarak dağıtıyoruz.? Diye konuştu.

           26 Çocuk Parkı Yaptık

    Yaptıkları aile ziyaretlerinde gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Vali Yaman ?Eşim bir gününü hastanede  yeni doğan bebekleri ve hastaları, haftanın bir gününü de Mahallelerde aile ziyaretleri yapıyor. Kadınlardan gelen istekleri değerlendiriyoruz. Şimdiye kadar 26 çocuk parkı yaptık. Daire başkanlarına talimat verdim, ihtiyaç duyulan mahallelerde park yapmalarını istedim. Boş alan yoksa okul bahçelerinin oyun alanına dönüştürülmesini söyledim. Çocuklarımızın gençlerimizin güzel vakit geçirmeleri içine elimizden geleni yapacağız.? dedi.

      Çarpık Kentleşme  ve    tarihi dokuya zarar verenlere izin yok.

 Tarihi şehir içindeki tarihi dokuya zarar vermeye ve yeni şehirde çarpık yapılaşmaya  izin vermeyeceklerini ifade eden  Vali Mustafa Yaman ?Şehir girişinde 700 araçlık otopark, Ravza caddesinde de trafiği rahatlatacak bir otopark yaptıracağız. Gençlik ve kadın merkezleri açıyoruz. Şehrin fakirinin, fukarasının yanındayız. Ama bunu hiçbir zaman reklam boyutuna taşımadık.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

    Dicle Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Yılmaz Altındağ, 4 güdümlü mutabakat projesinin birlikte düşünme modeli olduğuna vurgu yaparak, cazibe merkezlerinin ekonomik kalkınmayı, 4 lü mutabakat projesinin ise ana ekseninin turizm olduğunu söyledi. Altındağ ? Valilik, belediye ve ilçe kaymakamları ile birlikte ortak düşünce etrafında çalışıp projelerimizi sağlıklı bir şekilde hayata geçireceğiz. Ana tema Mardin Turizmidir. Gastronomi, telkâri gibi değerleri markalaştırıp  turizme katkı sağlar hale getirmeyi hedefliyoruz? dedi.

          Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ise, bölgesel gelişme ve kapasitesine destek ve teşvik veren, güdümlü bölgede var olan kapasitenin ortaya çıkarılmasını sağlayan projenin hayata geçirilmesi ile Mardin turizminin  hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi. Ayhan ? Mardin Cumhuriyet alanı, tarihi çarşı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde entegrasyonu sağlayıp turizm değerlerini ortaya çıkaracağız? dedi.

          Konuşmaların ardından 4 güdümlü projenin  mutabakat metni, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve Midyat İl Kaymakamı Hüsyein Tekin arasında Murabakat Metni imzalandı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ