USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mardin Atatürk Kültür Merkezinde, 3.Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri tören ile sahiplerine verildi.

Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu
28-09-2016 22:17
Google News

   Haber:Mehmet Çelik

   Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi ve  MARSEV tarafından hayata geçirilen ve geleneksel  hale getirilen 3.Mardin Tanıtım ve  Onur Ödül töreni Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

           Törene; Mardin Valisi Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı  Tugay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Altan Er, Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Marsev Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu, İstanbul Marev Başkanı Avukat Haluk Eldem, Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen ,Ticaret ve Sanayi odası başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Marev Bakırköy şubesi başkanı  Beşir Bilgin, İstanbul Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı   İbrahim Biter,  Marev Mardin Şubesi Başkanı Metin Pamukçu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

   Marsev Genel Sekreteri Emekli General  Yavuz Ölçen, geleneksel hale getirilen ?Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri? hakkında açıklayıcı bilgiler verdi. 2014 yılında başlatılan tanıtım ve onur ödüllerinin, Mardin turizmine ve kalkınmasına hizmet veren kişi ve kurumların teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar´ın bu topraklarda büyüdüğüne dikkat çeken Ölçen ? Bugün ödül törenini izleyen öğrencilerin birer Aziz Sancar´ı idol olarak görmelerini diliyorum? dedi.

     2016 yılının Tanıttım ve Onur Ödülüne  Nobel  Kimya Ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı   Avukat Haluk Eldem, Cercis Murat Konağı İşletmecisi Ebru Baybara Demir, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Telkâri Gümüş Ustası Suphi Hindiyerli layık görüldü.

        MARSEV Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu, Artuklu  Üniversitesi tanıtım sinevizyon gösteriminde bir öğrencinin ayakkabılarını bağlayarak yola çıktığına dikkat çekerek ?İşe ayakkabılarımızı bağlayarak başlarsak kimse bizi tutamaz. MARSEV olarak üniversite ile ortak projeler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 2017 yılı Kasım ayında Türkiye Ulusal Turizm Kongresini Mardin´de yapacağız. Yerli ve yabancı binlerce turizmci Mardin´e gelecek. Hububat ve yemek kültürü festivali düşünüyoruz. Mardin´in tanıtımı ve kalkındırılması için projelerimizi hayata geçireceğiz? şeklinde konuştu.

        Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Agırakça, İslam Dünyası bilim insanlarının, matematik, fizik, kimya ve tıp alanındaki buluşlarının intihal edilerek uzun yıllar batı bilim insanlarına mal edilmeye çalışıldığını söyledi. Ağırakça, Mardinli İşadamlarını da Mardin Artuklu Üniversitesinde zor şartlar altında eğitim gören öğrencilere burs vermelerini istedi. Rektör Ağırakça Midyat Meslek Yüksek Okulunda açılan Telkari Gümüşçülük Bölümü Yanında Taş ve Ahşap İşleme bölümlerini de açarak bu sanatların geleceğe taşınmasını sağlayacaklarını söyledi.

        Mardin Valisi  Mustafa Yaman, konuşmasına Mardinli Şair-Yazar  Aydın Murathan Mungan´ın  Eskidendi, Çok Eskiden şiirini okudu. Vali Yaman  Mardin´in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri geleceğe taşıma kararlığında olduklarını söyledi. Vali Yaman Turizmin diğer sektörleri de hareketlendirdiğini, Tanıtım ve Onur Ödüllerine  layık görülenleri tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

        Mardin Valisi Mustafa Yaman´dan  MAREV adına alan Avukat Haluk Eldem, yeni başkanlığa seçildiğini, ödülü yıllarca emek veren eski başkan Fehmi Tahincioğlu adına alacağını belirtti. MAREV Yönetim kurulu üyelerini de ödülü birlikte almaya davet eden Eldem ?MAREV´in bugüne kadar 4 bin  öğrenciye burs verdi. Gelecek yıl  tüzüğümüzü değiştirerek Artuklu Üniversitesinde eğitim gören 50 öğrenciye burs vereceğiz. Bu yıl Nusaybin ve diğer ilçelerde mağdur olan hemşerilerimize 2 bin 500 gıda paketi gönderdik. Maddi durumu iyi hemşerilerimizden toplayıp, ihtiyacı olan hemşerilerimize dağıtıyoruz.? Dedi.

         Cercis Murta Konağı İşletmecisi Ebru Baybara Demir, aldığı ödülü babasına ithaf etti. Baybara vefat eden babası için yazdığı bir metni okuyunca salonda duygulu anlar yaşandı.

           Telkari Gümüş Ustası Suphi Hindiyerli, ise yaptığı her ürüne Mardin ismini yazdığını, Mardin aşığı olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletlerinde ve İstanbul´daki kurulu düzenini Mardin sevdası için terk ettiğini  belirten Hindiyerli ?Dünyada Mardin gibisi yok? dedi.

        3.cü  Mardin  Tanıtım ve Onur Ödül töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

        Mardin Artuklu ÜĞniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça törneden önce MAREV ve MARSEV heyetine Cercis Murat Konağında yemek verdi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ