USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Köyde Dünya Barış Günü Kutlandı

Mardin´in Kızıltepe İlçesine bağlı Çakır Köyünde kutlanan ?Dünya Barış Günü?nde barış mesajları verildi.

Köyde Dünya Barış Günü Kutlandı
01-09-2018 21:09
Google News

Mardin´in Kızıltepe İlçesine Bağlı Çakır Köyünde İnsan Hakları Eski Başkanı ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan tarafından hazırlanan? Dünya Barış Günü? etkinliğine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk,  Nusaybin kaymakamı ve belediye başkan vekili Ergün Baysal,Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kızıltepeden din adamı Mihdi Seydaoğlu, Hüda Par  MKYK üyesi, 27. Dönem Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Türkiye Demokratik Kürdistan Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardeş, Belediye Eski Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Ak Parti 3.Sıra Milletvekili adayı Süleyman Çelik, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, MTFD Başkanı M.Şerif Öter,İş adamı Bedrettin Karaboğa, Cebrail Dinler, çok sayıda STT temsilcisi ve yörenin aşiret mensupları katıldı.

        İnsan Hakları Eski Başkanı ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Cemil Aydoğan yaptığı açılış konuşmasında, İnsan Hakları Başkanlığı döneminde Van  Eski Milletvekili Fethullah Erbaş ile PKK,nın elinde tutsak kalan 9 askerin koşulsuz, şartsız olarak serbest bırakılmasını sağladıklarını söyledi. Aydoğan ?İkinci barış girişimimiz devletin bilgisi dahilinde yine esir askerleri kurtarmak ve yeni bir ateşkesin zeminini yaratmak amacı ile ekopolitik tarafından bana ara buluculukk görevi verildi. Almanya´da örgütün Avrupa sorumluları ile görüşmeler yaptım ve daha sonra iki defa Kandil´e gittim. Örgütün önerilerini şifai olarak ekopolitik sorumluları kanalı ile devlet yetkililerine iletilmesini sağladım. Üst düzeyde devlet girişimleri ile muhataplar arasında silahlı insanların ülkeyi terk etmesi ve ilerideki süreçlerde barış amaçlı legal ve demokratik bir ortamın yaratılması amacı ile ateşkes ilan edildi. Dönemin başbakanı ve şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ateşkesin hayata geçmesinde son derece samimi olduğunu belirtmek istiyorum. Silahsız olarak barış ve demokrasi mücadelesinden korktuğu için PKK bu ateşkesi bozmuştur.? dedi

    HDP içindeki faaliyetlerine  de değinen Aydoğan, barışçıl amaçlarla HDP içinde kalben hizmet verdiğini, daha sonraki dönemlerde ise Milletvekili Aday adaylığını red ettiğini belirtti. Aydoğan ?Ancak hiçbir gerekçe olmadan ateşkesin bozulmasından sonra aramızda ki samimiyet köprüsü de bu şekilde tekrar onarılmayacak bir şekilde ortadan kalktı ve tüm bağlarımı kopardım? diye konuştu.

      ? 1 Eylül Dünya barış gününde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a burada Gırbelle´den seslenmek istiyorum? diyen Aydoğan, ?Anadolu ve Mezopotamya coğrafyası iç içe olan halklardan oluşmaktadır. İstanbul dünyanın en büyük Kürt şehridir. Bu ülkede tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak olan silinmez ilkeleriniz uygun düşmektedir. Ancak bu halkların ana dilde eğitim, kimlik ve kültürel hakları vazgeçilmez bir talep olarak halen durmaktadır.   Bu coğrafyada Türk milleti, Kürt milleti yerine genel olarak Türkiye Cumhuriyeti, özelde Türkiye Halkları ve diğer azınlıkların isimlerini bu ülkenin bütünlüğü içerisinde kullanmakta yarar vardır.  Bu coğrafyada Türk milleti, Kürt milleti yerine genel olarak Türkiye Cumhuriyeti, özelde Türkiye Halkları ve diğer azınlıkların isimlerini bu ülkenin bütünlüğü içerisinde kullanmakta yarar vardır. Ortadoğu coğrafyasında Kürtlerin, Filistinlilerin, Bellucilerin ve Azerilerin kendi kaderlerinin özgürce tayin hakkı ve özgürlük taleplerine bir Ortadoğu lideri olarak destek vermenizi bekliyoruz. Bir barış aktivisti  olarak  ve bölgedeki kanaat önderleri adına PKK ya tekrar bir çağrıda bulunmak istiyorum. Zararın neresinden dönülürse kardır anlayışından hareket ederek silahlarıyla beraber Bölgeyi terk etmesini istiyoruz? Şeklinde sözlerini sürdürdü.    

   Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, insanların öncelikle kendi iç barışlarını sağlamaları durumunda, dünya barışına da katkı sağlayacakları ı dile getirerek ?Eylem ve hareketlerimiz ile barış sözcüğünün içini doldurmamız lazım.  Mardin tarih boyunca güvenli bir liman olarak dünyaya örnek olmuş bir barış şehridir? dedi.

        İşadamı ve siyasetçi Süleyman Çelik ise PKK´nın bölge halkı üzerindeki baskısını ve bölgede yarattığı tahribatı herkesin yüksek sesle dillendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

       MTFD Başkanı Şerif Öter, ABD´nın Ortadoğu üzerindeki kirli oyunlarına dikkat çekti

           Kısa süreli gerginlik yaşandı.

        Türkiye Demokratik Kürdistan Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardeş, selamlama konuşmasında, havadan yağdırılan bombalar altında barıştan söz edilemeyeceğini söyleyince, salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Salondakiler konuşmanın kesilmesini istedi. Aydoğan, Kardeşin konuşmasını tamamlayınca, barıştan söz edilmemesi sözüne katılmadığını söyledi.

              Mardin Valisi Sert Çıktı

      Konuşma yapması için davet edilen Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, konuşmak niyetinde olmadığı, ancak trol yapanlar ortaya çıkınca konuşma gereği duyduğunu söyledi. Vali Yaman ?  baktım ki  insanlar trol hesaplardan, yalandan besleniyor, Birkaç cümle konuşayım dedim. Bütün inançların amacı, peygamberlerin geliş nedeni, dünyanın huzur ve barışı içindir.

         Bölgenin huzurlu olduğu bir  zamanda bir aradayız. Bunu sağlayan Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dır, geldiği günden beri, siyasete başladığı günden beri bütün amacı bu ülke insanın huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bize verdiği görevde de bunu istiyor. Devlet memuru olarak belki bunu söylemiyoruz, milletin yıktığı, milletin eştiği, milletin huzursuz ettiği bu şehirlerde, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz, gece ve gündüz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseye iftira etmeden, kimseye yalan söylemeden, Sadece  ve sadece bölge insanın huzura kavuşmasıdır amacımız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Mikrofona çıkıp  siyasi parti yandaşlarına konuşuyor gibi konuşmak doğru değildir. 32 yıllık idareciyim  Büyük bölümü bu bölgede terörle mücadele geçti. Bir Allahlın kulu  sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız görevde  bizden zarar görmemiştir. Gördüyse bu görevi bırakırız. Daha dün Nusaybin´de  bir köyde askerimizin aracına bomba patlatıldı. Köy başlarına mı yıkıldı? niye yalan söylüyor. Yok yangınlar oluyor da, başlarına bomba yağıyor. Eğer Tunceli kast ediliyorsa böyle yangın yok. Mardin´de hiç yok! Arkadaşlar operasyonun nasıl yapıldığını mı anlatayım size, terörün yaptığı eylen sonunda yaktığı ormanları güvenlik kuvvetleri yaptı yaygarasını mı anlatayım. Bakın bu trol bu yalan hesaplardan beslenemeyin, insanları da iğfal etmeyin. İnsanların aklını, görüşünü , duruşunu düşüncesini  iğfat etmeyin. Kutsal topraklardan geldim, Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan´da mı yaşıyor? Tunus´ta mı yaşıyor? Fas´ta mı yaşıyor? Cezayir´de mı yaşıyor? Mısır´da mı yaşıyor? Endonezya´da mı yaşıyor? Hacca gelen bütün Müslümanlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyor. Barış insanı olduğu, barış önderi olduğu için, sözü ve özü bir olduğu için. Hangi ülkede  mazlum insan varsa Cumhurbaşkanımız oradadır, Türkiye oradadır. Bunları söylemeseydim idareci olarak rahatsız olacaktım? dedi.      

      Konuşmanın ardından katılımcılara yöresel yer sofrasında yemek ikram edildi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ