USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kızıltepe Hamsi Festivalinin Mimarları

İbrahim Aydın ve Mehmet Şerif Öter ´in yıllar önce temelini attıkları Trabzon-Mardin kardeşlik köprüsü projesi meyvesini vermeye başladı. Ortahisar Belediyesi ile Kızıltepe Belediyesi işbirliğiyle Kızıltepe ilçesinde hamsi festivali yapacak.

Kızıltepe Hamsi Festivalinin Mimarları
29-11-2017 18:30
Google News

   Mardin Trabzonspor taraftarlar dernek başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu  MTDF Genel Başkanı İbrahim Aydın ve Federasyon kurucu onursal başkanı Mehmet Şerif Öter Mardin- Trabzon kardeşlik köprüsü ile ilgili Mardin gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´e açıklamada bulundu.

        Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın,çocukluğundan beri  Trabzonspor´a karşı olan  sevgisinin zaman içinde aşka dönüştüğünü belirterek ? Bu aşk sonucu Mardin Trabzonspor taraftarlar Derneğini kurdum. Derneğimiz Kısa sürede 3500 üyeye ulaştı. Bu da  gösteriyor ki  Mardin de Trabzonspor aşığı çoktur. Çünkü Trabzonspor Anadolu insanlarımızın Futboldaki temsilcisidir diye düşünüyorum. Mardin Trabzonspor taraftarlar derneği olarak 2014 yılında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonuna katıldık. Aynı yıl içinde Federasyonumuzun o dönem kurucu genel başkanı olan sayın Mehmet Şerif Öter ve bazı bileşenlerimizle birlikte Trabzon´a bir ziyaret Gerçekleştirdik. Bu ziyarette Trabzonspor´un bazı yöneticileri, Büyükşehir ve Ortahisar Belediye başkanlarımız, Esnaf sanatkarlar odalar birliği, Trabzon Ticaret odası, Trabzon Gazeteciler cemiyeti ve bazı STK. Başkanların gönüllü destekleriyle, Trabzon Mardin kardeşlik köprüsü projesi ortaya çıktı. Daha sonra Trabzon ve Mardin insanlarımızın toplumsal duyarlılığı vatan sevgisi duyguları projemiz gelişti ve bir çok ilimize örnek oldu. Şu an Trabzon başta olmak üzere Karadeniz´in başka illeri Doğu, güneydoğu illerimizle kardeşlik projeleri kurmuş durumdadır. Mardin olarak buna öncü ve örnek olduğumuz için mutluyuz. Projemiz son zamanlarda  Trabzonlu olan içişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu´nun sahip çıkıp, destekleriyle daha da güçlendi. Şu an federasyonumuz Trabzon Mardin kardeşlik projesini hak kazanmış durumda yakın zamanda uygulamaya geçeceğiz. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna basınımız aracığıyla detaylı açıklaması yapacağız.? Dedi.

 MTDF Kurucu ve onursal başkanı Mehmet Şerif Öterise,  Trabzon - Mardin kardeşlik projesinin öyle bir anda kendiliğinden ortaya çıkmış bir proje olmadığını hatırlatarak ? İbrahim Aydın kardeşimin ifade ettiği bu projenin asıl mimarı Trabzonspor dur.  2014 Yılında bu projeyi Trabzon´un yüreği güzel insanlarıyla kararlı ve samimi bir şekilde başladığımızda kardeşlikten,birlik beraberlikten rahatsız olan bazı güçler taş koymaya çalıştılar,eleştiri ve iftiralarla karalamaya çalıştılar. Ama biz Trabzonlu kardeşlerimizle inançla,imanla,cesaretle sahip çıkarak farklı alanlarda karşılıklı ziyaretlerle Kardeşlik köprüsünün ağları sevgi düğümleriyle şuanda öylesine güçlenmiş ki Allah´ın izniyle hiç kimse bu kardeşliği yıkamaz. Geçmişte  Trabzon - Mardin kardeşlik projemizin etkinliklerine davet ettiğimiz halde havadan,sudan bahanelerle katılmayanlar şimdi bakıyoruz bizden daha çok sahipleniyorlar. Bu da bizi son derece memnun ediyor. Yaklaşık dört sene önce Trabzon´dan getirilen kardeşliğimizin sembolü olan dört mevsim yeşil kalan iki adet çam ağaçlarını Kızıltepe Hububat Ticaret merkezimizde ekmiştik. Ağaçlarımız kardeşliğimizle birlikte büyüyor. Bu projeye artık Devlet kurumlarımız da sahip çıkıp,sahipleniyor, bu da inanılmaz derecede bizi mutlu ediyor. 8 Aralık ta Kızıltepe Belediyemiz ve Trabzon´un Ortahisar belediyesinin işbirliğiyle Kızıltepe´de büyük bir hamsi festivali düzenlenecek. Tüm bunlar Trabzonspor´un vesile olduğu Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, Trabzon Büyükşehir ,Ortahisar, Esnaf odaları birliği, STK´lar  ve basınımızın baştan beri sahip çıkmasının eseri olduğu gibi sayın içişleri bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon ve Mardin Valililerimiz,Kızıltepe Kaymakamımız,Derik Kaymakamımız her zaman destek oldular. ? dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ