USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kaya tuzunu işleyerek süs eşyası yapıyor

Mardinli Ali Dinler, kaya tuzundan yaptığı süs eşyaları göz kamaştırıyor. Güneydoğu´da sadece kendisinin bu işi yaptığını belirten Dinler, kaya tuzunun insan sağlığına verdiği faydalara dikkat çekti.

Kaya tuzunu işleyerek süs eşyası yapıyor
30-07-2017 17:11
Google News

Mardin´in Kızıltepe ilçesi Ersoylu Mahallesi´nde ikamet eden Ali Dinler´in kaya tuzundan yaptığı süs eşyaları göz kamaştırıyor. Yaptığı birbirinden değişik süs eşyaları ile herkesin ilgi odağı haline gelen Dinler, İLKHA muhabirlerine, kaya tuzunun insan sağlığına verdiği faydalarından etkilenerek bu işe başladığını söyledi.

Kaya tuzundan yapılan süs eşyalarının astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok hastalığa iyi geldiğine dikkat çeken Dinler, bu tür rahatsızlıkları olanların kaya tuzu süs eşyasına daha çok rağbet ettiğini ifade etti.

Kaya tuzunun ortamda bulunan radyasyonu emdiğini savunan Dinler, ?Kaya tuzuyla yapılan gece lambaları odada bulunan radyasyonu emer. Bunun da sağlık açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.? dedi.

?Güneydoğu´da böyle bir iş olmadığı için ihtiyaç olduğunu düşünerek başladım?

Yaklaşık bir yıldır bu işle uğraştığını belirten Dinler, sözlerine şöyle devam etti: ?Benimkisi tamamen merak ile başladı, merakım vardı, sağlık üzerindeki etkilerine tanık oldum ve sonra piyasayı araştırdım. Güneydoğu´da böyle bir şey yoktu, bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Sağlık açısından birilerine faydamız olur. Sağlık açısından asit-bazı dengeliyor, kan basıncını dengeliyor. Bunun yanında mineral eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklara da faydası oluyor. Bir de hücrelerin üzerinde çok etkisi var. Tuzlardaki molekül yapıyla kaya tuzundaki molekül yapı farklıdır. Kaya tuzunun molekül yapısı yüksek basınç itibariyle zamanda oluşan kıtaların bir araya gelmesiyle kaya tuzu oluşmuştur. Büyük basınçla moleküller en ufak halini almışlar. Deniz tuzunun molekül yapısıyla kaya tuzunun molekül yapısı farklıdır. O yüzden hücreye giriş-çıkışı diğer tuzlara nazaran 23 misli daha rahattır. 23 misli daha rahat çıkış yapabiliyor. Hücrenin içerisindeki ağır metalleri, suyu rahat bir şekilde dışarıya taşıyabiliyor. Hücreler yıkanmadığı zaman zaten insan vücudunun 100 trilyon hücreden var olduğunu sayarsak bu hücrelerin sağlığı genel sağlığımızdır o yüzden koruma anlamına geliyor.?

?İnsan sağlığına büyük faydaları var?

Kaya tuzunun kan basıncını da dengelediğine vurgu yapan Dinler, birçok hastalığın ilerlemesini de engellediğini söyledi. Dinler, ?Kaya tuzu bir ilaç niyetine kullanılırsa belki yanlış olur ama insan sağlığı açısından büyük faydaları vardır. Damar sertliğine ve kemik erimesine karşı etkilidir. Kaya tuzunun içindeki elementler kalsiyumdur, demirdir ve benzeri minerallerdir. Bunlar tamamladığından dolayı hem kas, eklem ağrılarına hem kan basıncını dengelediği için tansiyona karşı da faydalıdır.? diye konuştu.

?Radyasyona karşı kaya tuzu lambası?

Genelde astım ve bronşit hastalarının kaya tuzu lambalarını kullandığını belirten Dinler, kendi sağlığını korumak isteyenler ve daha sağlıklı bir hava solumak isteyenler için gerekli olduğunu söyledi. Kaya tuzu lambalarını genellikle Çankırı tuzundan yaptığını aktaran Dinler, son olarak şunları söyledi:

?Taş halinde olan Çankırı tuzundan yapıyorum. Tuzlarda da fark var. Hindistan ile Çin arasında bulunan Nepal´in Everest tepesindeki sıradağlarında bulunan Himalaya dağlarında çıkan kaya tuzu en sağlıklı olanıdır. Onun bizde 3 çeşidi var. Çankırı, Kırşehir var. Çankırı´nın 2-3 çeşidi var. Her madenden tek bir çeşit yok. Kirli olan var, temiz olan var. Çok nadir bulunan bir tuz çeşidi var, çok pahalı ama tuzluk oranı çok yüksektir. Bir de radyasyona karşı daha etkilidir. Şehir ortamında artı iyona sebebiyet veren arabalardır, klimalardır ve telefonlardır. Eksi iyon azdır şehir ortamında. Eksi iyonun yayılmasında bu tuzun baya bir etkisi var. Bu tuz parçalarını lamba yapımında kullanıyorum. Kaya tuzu parçasını önce kesiyoruz, sonra matkapla deliyoruz ve altına bir tahta yerleştiriyoruz.?(İLKHA)






Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ