USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Kabala Beldesinde Beyaz oy kararı

Mardin´in Artuklu İlçesine bağlı eski belde, yeni Kabala mahalle sakinleri, aday belirleme yöntemine ve hizmet aksaklıklarını öne sürerek 31 Mart yerel seçimlerinde beyaz oy kullanacaklarını söyledi.

Kabala Beldesinde Beyaz oy kararı
17-01-2019 22:13
Google News

          Mardin´in Kabala mahallesinde yaşayan kanaat önderleri ve aşiret liderleri ile vatandaşlardan oluşan bin dolayında kişi, Ak Parti genel merkezinin aday belirleme sürecinde Artuklu ilçesinde yanlış aday gösterildiğini iddia ederek parti için de rahatsızlık duydukları konuları dile getirmek için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kabala mahallesi sakinleri genel merkez seslerini duymaz ise 31 Mart´ta sandıkta beyaz oy kullanarak tepki göstereceklerini ifade ettiler. 

          Mardin´in Artuklu ilçesinde Bilen  tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Kanaat önderleri ve aşiret liderleri Kabala halkı ile istişare toplantısında bir araya geldi. Kabala halkı olarak genel merkez ve teşkilatının seslerinin duyulmasını ve tepkilerini dikkate alınmasını istedi.

Toplantıda konuşan Bozkuş kanaat önderi ve Bozkuş aile  lideri  Ferhan Bozkuş toplantının amacının kişilerin, devletin ve kurumların karşında olmadığına dikkat çekerek, ?kabala halkı bazı konularda haksızlığa uğradığı için istişare toplantısıdır. Kabalada yüzde 98´ler Ak Parti teşkilatımıza oy çıkmıştır. Kabalada her seçimden sonra ya yönetim değişmiştir yada seçime gidilmiştir. Kabala halkı verdiği mücadele karşılığında hiçbir yerde yer almamıştır. 16 yıl boyunca Kabala ihmal edilmiştir. Yerel yönetimde her seçimde aday getirilip Kabala ve Mardin´in tepesinde oturtuyorlar. Bu konuda da şikayetimiz var. Kabala´nın geri bırakılmış hizmet ile herhangi bir hizmet getirilmemiş Kabala kaile alınmamıştır. Sağımızda Yeşilli solumuzda Mardin. Beyaz Su hem yeşilliye hem Mardin´e getirilmiş Kabala ihmal edilmiştir. İkinci bir konuda doğalgaz Mardin ve yeşilliye gelmiş Kabalaya getirilmemiştir. Kabala hiçbir projede yer almamıştır. Bu hususta biz Kabala halkı olarak bu yönetimden şikayetçiyiz yüksek sesle haykırıyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz Kabala halkı olarak bu haksızlığa karşı kanaat önderleri ile aldığımız karar ile 31 Mart seçimlerinde sandıklara Beyaz oy ile gitmeye var mısınız?? dedi.

                      Artuklu Adayı ile ilgili endişelerimiz var

           Kaya Aile mensubu Ferah Kaya,  genel merkezin seslerini duymasını istediklerini ifade ederek Kabala halkı milliyetçidir, kabala halkı vatanını , milletini devletini seven bir halktır? dedi. Kabala AK partilidir ve Ak parti ailesindedir diyen Kaya, ? Buradaki istişare toplantımız ne Ak partinin aleyhinde ne devletin aleyhinedir. Toplantımızın amacı 2002´den bu yana Ak partiye Kabaladan çıkan oyumuz bellidir. AK Partinin şakşakçıların, rantçıların partisi olmadığını biliyoruz. Biz kabala halkı olarak partimize gidip bize ihale verin onu verin bunu verin demedik. Biz devletimizin bekası milletinizin geleceği için elimizde bayrağımız ile Partimizin yanında durduk. Ancak bu halk bunun karşılığını hiçbir zaman alamadı. Kabala halkı olarak bizde gidip demokratik hakkımız olan gidip aday oluyoruz. İş adamlarımız, partililerimiz  hepsi aday oldular ama birilerinin tezgahına takıldılar. Seçtikleri Artuklu  adayı ile ilgili endişelerimiz vardır. Bu millete sağlıklı hizmet edeceğini düşünmüyoruz. Geçmişten biliyoruz. Teşkilatımız ve genel merkezimiz bizi dikkate almazsa 31 Martta Kabala halkının sesini dinlemeyen bir genel merkez olursa demokratik hakkımızı kullanacağız? dedi.

            Kabala belde belediye eski başkanı hayırsever  iş adamı Şakir Nuhoğlu, ? Ben bu sene aday olmak istemiyorum dedim. Hayır, bana sen olacaksın anketlerde sen çıkıyorsun dediler. En son dosyan hazır genel merkeze verildi dediler. Seni yapacaklar dediler. Dedim ben hazır değilim. Türkiye genelinden arıyorlar hayırlı olsun diye. Son güne kadar arayıp tebrik ettiler. Valiler,  paşalar, siyasiler aradı son günde bizim elimizden alıp başkasına verdiler. Gerekçe, aday dürüsttür. Biz devletçiyiz Erdoğancıyız. Kimsenin malını çalmadık hırsızlık yapmadık. Burada ki yönetim rahatsızlık veriyor. Buna karşın bize sahip çıkmazlarsa galiba biz beyaz oy vereceğiz? dedi.

     Kanala Mahalle merkezinde 5 bin, Artuklu İlçesinde 2 bin dolayında oy potansiyeline sahip olduğu belirtildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ