USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Güneydoğu Gazetecileri Mardin´de toplandı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı Gazeteciler Cemiyetleri Mardin´de bir araya gelerek, yerelde sorunlarını masaya yatırdı.

Güneydoğu Gazetecileri Mardin´de toplandı
10-03-2019 10:31
Google News

          Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısını Mardin´de gerçekleştirdi. Bölge cemiyetleri ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 40 dolayında gazeteci iki gün süre ile Mardin´de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu, tarihi mekanları gezdi.

       GGF Başkanı Mehmet Çelik Başkanlığında,  Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ´ı ziyaret eden  GGF yönetimine Altındağ, DİKA´nın bölgede gerçekleştirdiği destek ve yaptıkları araştırma ve yatırımı yönlendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sonuç odaklı projelere dönük çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Altındağ ? Bölge de, Merkezden yerele değil, yerelden merkeze doğru neler yapılabilir, hangi yatırımlar bölgenin kalkınmasına ve istihdamına destek verebilir, bilgi esas yönlendirici çalışmalarımız var. Bölgemizdeki değerlerini, ortaya çıkarmak yerli ve yabancı sermayeyi bölgemize çekmek için uzman ekibimiz kurumsal bir anlayış ile çalışıyor.  Avrupa ajansları 30 yıl önce kurmuştu, şimdi misyonunu tamamlamış, başka alanlara yönelmiştir. İşimiz masa da değil sahadadır. Bölgemiz dezavantajlı değil, avantajlı bir yapıya sahip. Yer altı zenginlikleri ve marka değeri olan ürünlerimiz var.  Kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi beşeri sermayenin güçlendirilmesini hedefliyoruz ? dedi.

         Altındağ, 3 milyon nüfusa sahip Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde son 2 yılda 2,5  trilyon liralık yatırım desteği verdiklerini, kriz dönemlerini fırsata dönüştürerek bölgedeki genç nüfusa istihdam yarattıklarını sözlerine ekledi.

         GGF Yönetimi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ve Mardin Valisi Mustafa Yaman´da makamlarında ziyaret etti.

         Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin genelinde huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte, tarihi şehirde turizm hareketlerinin normale dönüştüğünü söyledi.  Güvenlik tedbirleri yanında, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin bölgeye huzur ve güvenliğini tesis edilmesini sağlamlaştırıp destek vereceğini ifade eden Vali Yaman ? Mardin genelinde vatandaşlarımız huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerimiz, teknolojik cihazlar desteğinde teröre karşı etkin bir mücadele sürdürüyor. Bu konuda sona gelindiğini söyleyebilirim. Bunun yanında sosyal alanlarda faaliyetlere yönelmek lazım. Gençlerimizi, öğrencilerimizi, çocuklarımız, enerjilerini yaralı alanlarda kullanmalarını sağlamak gerekir. Farklı spor dallarında  On Bin gencimiz sporla uğraşıyor. Biz bunlara imkan tanıyor ve destek veriyoruz. Mardin Hentbol´da, Kastamonu´dan sonra en güçlü yapıya sahip. 1. Lig´de 2 Hentbol, 1 Basketbol, 1 Voleybol kadın takımı var. Vatandaşlarımızı spor salonlarına çekmeyi ve salon sporlarını sevdirdik. Buz pateni, her mahallemize  havuz uygulamaları Ülke geneline örnek olmuş çalışmalar. Diğer spor alanlarında da önemli başarıla elde edildi.? Dedi

       Vali Yaman, Kayyum döneminde il genelinde gözle görülür hizmetler verdiklerine dikkat çekerek, yolu olmayan kırsal mahallelerin yolarını sıcak asfaltla kapladıklarını, yolu olmayan, suyu olmayan kırsal mahalle bırakmadıklarını, şehirdeki hizmetleri kırsal mahallelere taşıdıklarını sözlerine ekledi.

       GGF´nin akşam yemeğine Vali Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar katıldı.

           GGF  yönetim kurulu Yay Grand Otelde aylık toplantısında, son dönemlerde, artan maliyetleri ve ihalelerin doğrudan temin usulü ile  verilmesinin yerel gazeteleri olumsuz yönde etkilediğini, alternatif gelir kaynakladır ile bu olumsuzlukların ortadan kaldırılma arayışına gidilmesinde fikir birliğine vardı.

           Mardin´deki Toplantıya, GGF Onur Kurulu Başkanı Adnan Avuka,Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Şanlıurfa  Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Gaziantep  Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti  Cafer Balık, Kilis Basın Cemiyeti Başkan Vekili Abdullah Alpağ, Siirt Gazeteciler Yadımlama ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, Diyarbakır Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Vekili İhsan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri  ve Mardin´den gazeteciler katıldı.

         GGF Başkanı Mehmet Çelik, toplantıya katılan Federasyon üysie Cemiyet Başkanlarına ve yönetim kurulu üyleri ile gazetecileri ilgi ile karşılayan il yöneticilerine teşekkür etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ