USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Güneydoğu Gazetecileri Kilis´te toplandı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu´nun (GGF), gazeteciler cemiyeti başkanlar kurulu toplantısını Kilis´te yaptı.

Güneydoğu Gazetecileri Kilis´te toplandı
16-12-2018 12:03
Google News

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında bulunan,  Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Adıyaman ve  Şırnak Gazeteciler  Cemiyet başkanları ve temsilcileri, yerel gazete ve gazetecilerin sorunlarını gündeme getirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacı ile aylık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir  de katıldı.

           Kilis Basın Cemiyeti (KBC) Başkanı Nezir Çağlar´ın ev sahipliğini yaptığı toplantı öncesi,  Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Emniyet Müdürü Günter Şenses, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muhammet Ruhat Yaşar, KİTSO Başkanı H. Mustafa Celkanlı  ziyaret edildi.  Ziyarette Kilis hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu,  Kilis´te yayın hayatını sürdüren yerel gazetelerin gelinen noktada sorunlarını konuşuldu.

             Kilis Valisi  Recep Soytürk, valilik toplantı salonunda Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu başkan ve üyelerini valilik toplantı salonunda kabul etti. Samimi bir ortamda geçen toplantıda,  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir  ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, kamu kurumların doğrudan temin yolu ile ilan vermeden, ihaleye çıkmalarının, yerel gazeteleri zor duruma düşürdüğünü  dile getirdi.

            Vali Soytürk, son dönemde iki ihalede, itiraz üzerine yaşanan sıkıntının vatandaşı nezdinde sıkıntı yaratma noktasına geldiğini, buna rağmen ihalelerin, devletin menfaati için doğrudan temin değil ihale yolunun tercih edilmesinden yana olduğunu söyledi.

            Kilis´te yaşayan Suriyeli vatandaşların sayısal olarak Kilis´te yaşayan vatandaşlardan fazla olduğuna işaret eden Vali Soytürk ?Kilis yaşanılır, şirin bir kent. Ekonomisiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle yaşanılabilir güçlü bir kent. Kilis´te Suriyeli vatandaşlarımız sayısal olarak, Türk vatandaşlarımızın  nüfusundan fazla. Suriyeli vatandaşları ticaret yapıyor, işyeri açıyor, işyeri açanlar vergi mükellefi ve sosyal güvenlik kurumunda sigortalı. Kilis eski günlerine dönüş yolunda. Suriye tarafındaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Suriye´de şartlar düzelirse, geri dönüşlerin yoğunlaşacağına inanıyorum. Kilis huzurlu ve güvenli bir şehir, görülmesi gezinmesi gereken, ticari ve konumu itibari ile yatırıma uygun bir şehir,? dedi

            Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yarımcısı  Prof. Dr. Muhammet Ruhat Yaşar, üniversitenin fiziki gelişimi, akademik ve öğrenci kapasitesi ve hareketliliği konusunda GGF üyelerine bilgi verdi. Yaşar, gazetecilerin ülke demokrasisinin temel taşları olduğunu söyledi.

           KİTSO Başkanı H. Mustafa Celkanlı, gazetecilerin ve basın temsilcilerin, dik durmalarının, halkın sesi, kulağı olmalarının  zamanı olduğuna dikkat çekerek, basın özgürlüğünün, ülkelerin kalkınmışlıkları ve vatandaşların özgürlükleri ile eş değer olduğuna vurgu yaptı

             2 bin nüfuslu en büyük ilçe

          Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, belediye başkanlığı yaptığı ilçenin Türkiye´nin en küçük Kilis´in en büyük nüfuslu ilçesi olduğunu kaydetti. Şimşek gazetecilere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

          Kilis İl yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından toplanan GGF Yönetimi, resmi gazetede yayımlanan sarı basın kartı yönetmenliğinde, gazeteci temsilcilerinin, sarı basın kartları komisyonunda ne ölçüde yer alacaklarının üstü kapalı tutulmasının düşündürücü olduğu ortak kararına vardı. Konunun illerin milletvekilleri  aracılığı ile siyaset gündemine taşınmasını ve iletişim daire başkanlığı nezdinde girişimde bulunulmasına da karar veren yönetim kurulu, icra iflas ilanlarının yerelde yapılması ve yatırım ihalelerinin ilan yolu ile yapılması için, gerekli çalışma ve girişimlerin yapılmasını karar bağladı.

         Güneydoğu Anadolu  Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, Kilis´te Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar ve Başkan Vekili Abdullah Alpağ´ın ev sahipliğinde yapılan bölge toplantısının yararlı geçtiğini söyledi. Çelik ? GGF olarak aralıklarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın birini Kilis´te gerçekleştirdik. Mesleki sorunlarımızı, meslektaşlarımızla tartışma, eksiklik ve aksaklıkları birlikte tespit edip çözüm yollarını bulma imkanı bulduk. Resmi ilanlarda sütun cm bedelini yükseltilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdik. Sarı Basın kartları yönetmenliğinde, kart komisyonunda gazeteci temsilcilerinin sayısının belirtilmemesi düşündürücüdür. Gelişmiş ülkelerde basın kartlarını, basın odaları verir. Gazetecilerin odalaşması ve bu konuda mesleki yasasının bir an önce çıkması beklentisi içindeyiz. Kilis il olarak, düşündüğümüzden daha gelişmiş, ekonomisi ve sosyal dokusu ile gelecek vaad eden bir şehir. KBC Başkanı Nezir Çağlar ve yönetimi ile il yöneticilerine teşekkür ediyorum? dedi.

         GGF yönetimi Kilis´te 30 hizmet yılını aşan Ahmet Yılmaz Çağlar ve Reşit Çelebioğlu´na ?30 yıl hizmet anısına? plaket verdi.

          Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik´in başkanlığında yapılan  Toplantıya, Siit Cemiyet Başkanı Atilla Durak, Batman Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yardımcısı Hatice Türkan, Şırnak Cemiyet Başkanı Cafer Balık, Mardin  Şanlıurfa Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, Gaziantep Cemiyet Başkanı Arif Kurt ve Başkan Vekili Murat Atay, Adıyaman Cemiyet Başkan Vekili Mustafa Yücekaya, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar ve Başkan Vekili Abdullah Alpağ katıldı.

          Mardin Gazeteciler Cemiyetinden, Mardin Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Murat Akgül, İletişim Gazetesi yazı İşleri Müdürü M.Sait Çakar ve Vahap Erdoğan, Kilis´teki toplantıya katıldı.

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ