USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Erdoğan, Mardin`de Halka Seslendi

Başbakan Erdoğan`ı, Mardin Havaalanı`nda Vali Ahmet Cengiz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan, Mardin`de Halka Seslendi
12-03-2014 18:30
Google News

Başbakan Erdoğan`la birlikte eşi Emine Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Mardin`e geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı işverenlerin sosyal medya yoluyla tahrikler yaptığına dikkati çekerek, 'Sokaklara çıkmak, insanları sokağa itmek asla çözüm değildir. Seçime 18 gün kala sokakları ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş, demokratik bir tavır değildir' dedi.

Erdoğan, partisinin Mardin Karayolları Parkı`nda düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmasına, Mardin'in ilçelerini sayarak oralardaki tüm vatandaşlara selamlarını ileterek başladı.

Mardin'in kardeşliğin, hoşgörünün, dayanışmanın şehri olduğunu, Mardin'in barış, tarih, ilim ve medeniyet şehri,Mardin'in evliyanın, alimlerin, ariflerin, Ashab-ı Kiram`ın şehri olduğunu belirten Erdoğan, 'Seninle iftihar ediyoruz Mardin. Allah sizlerden razı olsun Mardin. Bu coşkunuz, sevdanız, samimiyetiniz için Rabbim sizlerden razı olsun. Ahde vefanız için, bu davaya omuz verdiğiniz için, Başbakanınıza, bu kardeşinize sahip çıktığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Erdoğan, son 5 yılda Mardin'e Başbakan olarak 5 kez geldiğini, daha önceki gelişlerini bile saymaya gerek olmadığını, her gelişinde toplu açılışlar yaptıklarını, il merkezi ve ilçelerde mitingler düzenlediklerini, her gelişinde Mardin'i hizmet ve eserlerle buluşturduğunu söyledi.

Bugün bir kez daha demokrasi için, milli irade için, büyük Türkiye hedefleri için Mardin'e geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, 'Maşallah bugün Mardin'i çok farklı görüyorum. Siirt'ten sizlere selamlar getirdim. Tabii eniştesiyiz ya Siirt'in, zor ayrıldık, sizi burada beklettim hakkınızı helal edin' dedi. 

Miting için meydanda toplanan kalabalığı muhteşem olarak niteleyen ve bu tablonun 'Mardinlilerin Türkiye'de oynanan oyunu gördüğünün' katını olduğunu belirten Erdoğan, 'Mardin sandık üzerindeki oyunu görüyor. İnşallah Mardinsandıkta oyuna sahip çıkacağını, kirli oyunu bozacağını bugün burada tüm dünyaya gösteriyor' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara 'Mardin, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, Çözüm Sürecine, huzur projesine sahip çıkıyor muyuz, büyük Türkiye, yeni Türkiye hedefine sahip çıkıyor muyuz?' diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

Mardin, 30 Mart'ta mührü AK Parti'ye vuruyor muyuz? Hanım kardeşlerim, 18 gün kapı kapı dolaşmaya gece-gündüz var mıyız, beyler gece-gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya 18 gün var mıyız? Allah razı olsun, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz-gece, gideceğiz gündüz-gece. Durmak yok, yola devam. Mardin, 30 Mart'ta inşallah tuzakları bozacak, senaryoyu altüst edecek. Sandıklara sahip çıkacağız, kuş uçurtmayacağız, müşahitler olarak sahip çıkacağız. İnşallah birilerinin o bozuk planlarını biz bozacağız, çünkü sandıkta demokrasinin gereğini yerine getireceğiz.

Seçime sadece 18 gün kala Türkiye'de huzuru bozmak için senaryolar hazırlanıyor. Milletin 30 Mart'ta da AK Parti diyeceğini anlayanlar, sandığa gölge düşürmek için yeni provokasyonları, yeni tahrikleri devreye sokuyorlar. Türkiye'de huzuru bozmak için, sokakları karıştırmak için o malum çevreler yeni tuzakların peşinde. Hem Mardin'e, Türkiye'ye sesleniyorum; bu senaryolara, tahriklere, tuzaklara karşı 77 milyon aziz milletimin uyanık, sabırlı, sağduyulu olmasını özellikle rica ediyorum. Bütün siyasi partilere, sorumlu davranma çağrısını yapıyorum, bütün medya kuruluşlarına sorumlu davranma çağrısını yapıyorum. Olayları tahrik etmeye çalışan işveren örgütlerine, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, sorumluluk çağrısı yapıyorum. Kimin ne meselesi varsa, meselesini 30 Mart'ta sandıkta çözsün.'

Başbakan Erdoğan, bazı işverenlerin sosyal medya yoluyla tahrikler yaptığına dikkati çekerek, 'Sokaklara çıkmak, insanları sokağa itmek asla çözüm değildir. Seçime 18 gün kala sokakları ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş, demokratik bir tavır değildir' dedi.

Türkiye'yi milletin idare ettiğini, 30 Mart'ta milletin sandık yoluyla konuşacağını, iktidara da muhalefete de mesajını çok net şekilde vereceğini vurgulayan Erdoğan, 'Sandık dışında yol arayanlar, hem tehlikeli hem de boş yollara sapıyorlar. Onlara gereken dersi bizler, 30 Mart'ta 12 yıldır bu ülkedeki eser siyasetiyle vereceğiz' diye konuştu.

AK Parti'nin eser ürettiğini, muhalefetin ise sadece laf ürettiğini, laf ile peynir gemisinin yürümeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu Mardin'de AK Parti'nin dışında hizmet var mı? ŞuMardin'de hizmeti AK Parti getirdi. Havalimanının genişletilmesinden tutunuz, şu anda o modern yapılanmasına varıncaya kadar, yollarımıza varıncaya kadar, tarihi eserlerin restorasyonuna varıncaya kadar, Artuklu Üniversitesinin Mardin'e getirilmesine varıncaya kadar, hastanelerimiz, okullarımız bütün bunlara varıncaya kadar, enerjide attığımız adımlara varıncaya kadar bunların dışında soruyorum, Mardin'e BDP'nin eli değdi mi? İnanın kardeşlerim, bunların buraya vereceği hiç bir şey yok, bu oyuna gelmeyin.

12 Haziran seçimlerinde sandık ortaya geldi ve millet bir tercih yaptı. 12 Haziran seçimlerinde Türkiye yüzde 50 oy oranıyla AK Parti'ye iktidarı teslim etti. Sizlerden aziz milletimizden aldığımız yetkiyle Türkiye'ye hizmet ediyor, Türkiye için eser üretiyoruz. Türkiye`yi huzura, istikrara, daha ileri demokrasiye kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Eğer bundan rahatsız olan varsa millete gider, bunu millete anlatır, milletten yetki alır ve bu makamlara onlar gelir. Milletim bize git derse biz 1 saniye bile burada kalmayız. Niye? Çünkü, milli iradeye saygımız sonsuz.'

Erdoğan, makam koltuklarına, bulundukları makamlara yapışmadıklarını belirterek, AK Parti`nin 30 Mart seçimlerinden birinci parti çıkmaması halinde genel başkanlığı bırakacağını söyledi. Bu sözleri üzerine bazı vatandaşların 'hayır, bizi bırakma' diye bağırması üzerine de Erdoğan, 'Sabırlı olun, arkası gelsin. Çünkü ben size inanıyorum, ben milletime inanıyorum, inanıyorum ki biz bu sandıktan yine birinci parti olarak çıkacağız' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'Peki soruyorum, ey Kılıçdaroğlu' demesi üzerine alandan 'yuh' sesleri yükseldi. Bunun üzerine de Erdoğan, 'Ne kadar seviyorsunuz, ne kadar seviyorsunuz bu adamı. Bu adam, hala genel müdür, genel başkan olamadı. Siyaset niye yapılır? Partisini birinci parti yapmak için yapılır değil mi? ' diye konuştu.

Soruyorum ey Kılıçdaroğlu, sen eğer bu seçimlerden birinci parti olarak çıkamazsan bırakıp gitmeye var mısın?' diyen Erdoğan,  'Evet diyemiyor, niye? Çünkü, genel başkan değil de onun için, o hala genel müdürlükte kaldı. Bahçeli'ye sesleniyorum, maalesef onun da böyle bir hedefi yok. Ne diyor? Kendine göre matematik hesaplar yapıyor, ‘yüzde 51 oy alamazsın' diyor. Böyle bir matematik olur mu? Sen şimdi birinci parti olmaya var mısın, yok musun onu söyle. Siz bu kadar eskiyiz, partiyiz diyorsunuz, biz ise 16 aylık partiyken yüzde 34.5 ile birinci parti olduk ve parlamentoya girdik. Biz,16 aylık partiyken  parlamentoya girerken, MHP parlamentoya bile giremedi. O dönem biz ve CHP iki parti vardı' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında Mardin`in büyükşehir olduğunu anımsatan Erdoğan, ``Barajları aşamayan bir parti çıktı ortaya, BDP. O zaten barajı da aşamıyor, 10`un altında. Ve işte bağımsız milletvekilleriyle falan bir grup kuruyor. Fakat tabi bu seçimde baraj yok, yerel seçim, belediye seçimi ama dikkat edin Mardin`i kim büyükşehir yaptı? Mardin`in Büyükşehir Belediyesi olmasına bu CHP karşı çıktı, bu MHP karşı çıktı, bu BDP karşı çıktı`` diye konuştu.

Erdoğan, ``Burada benim artık CHP`yi konuşmama gerek yok, MHP`yi konuşmama da gerek yok. Fakat bir şeyi söylemem lazım. Mardin hizmete mi oy verecek yoksa ideoloji siyasetine mi oy verecek? Hizmete oy vereceksek, o zaman ben diyorum ki, şu 18 gün çok çalışacağız`` dedi.

Konuşması sırasında ``Erdoğan baba`` şeklinde sloganlar üzerine, Başbakan Erdoğan, "Bana baba demeyin, o babalar geçmişte kaldı, biliyorsunuz limanlarda babalar var, bir de başka türlü babalar var, geldi geçti. `Bana baba` demeyin, biz size efendi olmaya, baba olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim böyle bir farkımız var`` ifadelerini kullandı.

"Herkes bilsin ki, milletimiz bize kal dediği müddetçe hiçbir tehdide hiçbir saldırıya, hiçbir tahrike boyun eğmeyiz eyvallah demeyiz`` diyen Erdoğan, Türkiye`de iktidarın sadece ve sadece sandıkla değişeceğini söyledi.

Türkiye`de iktidarları milletin getirip, milletin götüreceğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye`yi artık manşetler değil, belli sermaye grupları değil, elitler, seçkinler değil, millet yönetir. Türkiye`yi artık sokağa dökülen terör örgütleri değil, devlete sızmış paralel yapılar değil, iftiralar, montajlar, hukuksuz ses kayıtları değil millet yönetir millet. Biz rükuda Allah`ın huzurunda eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz bu böyle bilinsin. 12 yıl boyunca biliyorsunuz bize çok çeşitli tuzaklar kurdular, önümüze engeller çıkardılar, saldırılar düzenlediler, provokasyon yaptılar, hiçbirine boyun eğmedik, asla geri adım atmadık, sizin emaneti kutsal kabul ettik o emaneti canımız gibi koruduk.``

-"Çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorlar``

Ekonomiyi büyüttüklerini, 230 milyar dolarla aldıkları milli geliri, 820 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Erdoğan, ``Devletin kamu net borç stoku neydi biliyor musunuz? 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 35 lirası borç nereden nereye`` diye konuştu.

Mardin`de güzel bir imam hatip yapıldığı haberini aldığını belirten Erdoğan, "İnşallah açılışında beraber oluruz`` dedi.

Milletten aldıkları güçle, okullar, üniversiteler açtıklarını, yollar yaptıklarını barajlar, konutlar inşa ettiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizden aldığımız destekle yasakları kaldırdık, yoksullukla mücadele ettik, yolsuzluğa asla izin vermedik. İşte bütün bunlar birilerini ciddi şekilde rahatsız etti ve rahatsız ediyor. Türkiye`nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışıyorlar. Büyüyen ekonomiyi geriletmeye çalışıyorlar, huzuru bozmaya çalışıyorlar. Bizim Mısır`da demokrasiye, Filistin`de insanlığa, Suriye`de mazluma, mağdura sahip çıkmamızdan rahatsız oluyorlar. Çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorlar. ``

-"Sokakların tahrik edilmesi, Türkiye`ye yönelik bir komplodur``

"Gezi olayları ağaç için, çevre için değil, Türkiye`nin yürüyüşünü, o yükselişini durdurmak için yapılmıştır`` diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"17 Aralık komplosunun amacı da aynı Gezi gibi Türkiye`nin yürüyüşünü durdurmaktır. Telefonların dinlenmesi, bunların yayınlanması, montaj kasetler, sokakların tahrik edilmesi Türkiye`ye yönelik bir komplodur. Altını çizerek söylüyorum; bu saldırılar AK Parti`ye karşı değil, hükümete karşı değil, bu yapılanlar ulusal güvenliğimize, Türkiye`ye, devlete yönelik saldırılardır. Bu saldırılar, büyüyen ekonomiye, birliğimize, kardeşliğimize, çözüm sürecine yönelik saldırılardır. 30 Mart`ta hep birlikte bu saldırılara dur diyeceğiz. 30 Mart`ta bu komploları, bu tuzakları hep birlikte bozacağız. 30 Mart`ta çözüm sürecine sahip çıkacak, yani gençlerimizi yaşatacak, yani çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunacağız. Siz çözüm sürecinden, huzur projesinden ne kadar memnun, bilin ki birileri de o kadar rahatsız. İşte, 30 Mart`ta bu huzur ortamına bu kardeşlik ortamına da sizler sahip çıkacaksınız. Hem Mardin`in hem Türkiye`nin huzuruna oy verecek, destek olacaksınız.``

-"Ben Kürtlerin temsilcisiyim diye siyaset yapılmaz``

Mardin`in büyükşehir olmasına CHP, MHP ve BDP`nin karşı çıktığını anlatan Erdoğan, "Şimdi soruyorum, bu BDP sizin huzurunuza Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibim diye nasıl gelecek? Sizin bunlara cevap vermeniz lazım. İdeoloji siyaseti ile Mardin yönetilmez`` dedi.

"Ben Kürtlerim temsilciyim``, ``Ben Türklerin temsilcisiyim`` ``Ben Arapların temsilcisiyim`` diye siyaset yapılamayacağını vurgulayan Erdoğan, siyasetin kendilerinin gibi yapıldığını, kendilerinin Türkiye`nin, 77 milyonun temsilcisi olduklarını ifade etti.

Kendisinin belediye başkanlığından geldiğini, İstanbul`un belediye başkanlığını 4,5 sene yaptığını anlatan Erdoğan, ``Çöptü İstanbul, hava kirliliği, susuzluk almış başını gidiyordu`` dedi.

Mardin`in belediye payının arttığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Mardin`in tüm sınırları büyükşehir belediyesinin hizmetinde olacak. İnanın bu BDP belediyecilikten anlamaz. Bunların böyle bir derdi yok, bunların derdi başka ama ben ve arkadaşlarım inanın bizim derdimiz, size olan sevdamız, size olan aşkımız. İstiyoruz ki Ankarayla, milletvekillerimizle ve buradaki büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleriyleMardin`i sıçratalım, ayağa kaldıralım. Yani burada yapılacak yanlış bir tercih inanın Mardin`i garip hale sokar, yazık olur Mardin`e."



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ