USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Eller semaya şehit kaymakam için açıldı

- Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak´ta şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazları kılındı

Eller semaya şehit kaymakam için açıldı
14-11-2016 18:56
Google News

Mardin´in Derik ilçesinde bir kutuya yerleştirilen el yapımı patlayıcıyla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için bölgedeki il ve ilçelerde gıyabi cenaze namazları kılınıp, mevlit okutuldu. 
Derik´te bir kutuya yerleştirilen el yapımı patlayıcının makam odasında patlatılması sonucu ağır yaralanan ve sevk edildiği Gaziantep´te yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak´ın Cizre ilçesinde gıyabi cenaze namazları kılınıp, mevlit okutuldu. Şehit Safitürk için duaların okunduğu programlara çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin´de Fuat Yağcı Camii´nde kılınan gıyabi cenaze namazına Vali Mustafa Yaman, Emniyet Müdürü Hasan Oran, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Namazın ardından mevlit verilirken, şehit kaymakam için dualar edildi. Abdulmecit Atasever adlı vatandaş, Kaymakam Safitürk´ün şehit edilmesine çok üzüldüklerini belirterek, ?Allah fitne fesadı bütün Müslümanların içinden yok etsin. Bütün Müslümanlara ve Türkiye´mize huzur ve barış getirsin. Allahtan niyazımız budur. Biz isteriz ki bir daha böyle bir olaya rastlamayalım, başımıza gelmesin. Bizim milletimiz, bizim askerimiz, bizim amirlerimiz, bizim emniyet mensuplarımız ve bizler ölmeyelim? diye konuştu.
Mehmet Ali Turgut ise temennisinin olayların bir an önce sona ermesi olduğunu anlatarak, ?Bu olaylara bir su dökülmesini istiyorum. Tüm vatanım adına dua ediyorum? ifadelerinde bulundu.

Diyarbakır
Diyarbakır´da Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami, Yenişehir ilçesindeki Ofis Cami, Kayapınar ilçesindeki Cebeli Nur Cami, Bağlar ilçesindeki Şefik Efendi Cami ve Silvan ilçesindeki Selahattin Eyyübi Camisi´nde gıyabi cenaze namazları kılındı. Ulu Cami´de kılınan namazın ardından Kürtçe mevlit de okutulurken, hem şehit Kaymakam Safitürk hem de 15 Temmuz şehitleri için dualar okundu.
Sabri Baran adlı vatandaş, zulme karşı olduklarını belirterek, ?Kim olursa olsun. Biz zulme karşı duada bulunuyoruz. Allah bu duayı üzerimize kıldırsın. Ağlıyorum. Allah´tan duada bulunuyorum bu kan dursun diye? dedi.
Abdurrahman Güneş ise, tepkilerinin büyük olduğunu belirterek, ?Yaramız büyüktür. Allah cennet eylesin mekanını. O kardeşimiz şehittir. Bende Kürdüm ama bunun Kürtlerle bir alakası yoktur. Hepsinden önce biz Müslümanız. Sakaryalı bir kardeşimizdir. Batı Karadenizli bir Laz kardeşimizdi. Sonuçta Derik´te kaymakamlık yapıyordu. Bize hizmet için gelmişti? diye konuştu.

Bingöl
Bingöl´deki program, merkez Ulucami´de ikindi namazına müteakip düzenlendi. Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazının kılınmasıyla başlayan programda, Kur´an´ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından dualar edildi. Mevlit sonrası açıklama yapan Vali Köşger, ?Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk için Bingöl´deki tüm camilerde Kur´an okundu, mevlit okutuldu, dualar edildi. Allah kardeşimizin şehadetini kabul etsin. Bingöl´ün Kiğı ilçesinde görev yaptığı iki yılda hayırlı hizmetleri oldu. Buraya gelirken belediye başkanımız ile konuştuk. Bir sokağa veya bir tesise şehit kaymakamımızın ismini vereceğiz. Bingöl´de de Kiğı´da da şehit kaymakamımızın ismini yaşatacağız. Allah razı olsun milletimizin şehitlerine sahip çıkıyor. Allah´tan şehidimizin annesine, babasına ve milletimize metanet diliyoruz? dedi.

Siirt
Siirt´te Sancaklar Çarşı Camii´de gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Faruk Arvas, şehitlik mertebesine ulaşan Derik Kaymakamı Safitürk için Türkiye´nin tüm illerinde olduğu gibi Siirt´te de gıyabi cenaze namazı kılındığını söyledi. Aras, "Biz Müslümanlarda ister yakında olsun, ister uzakta, ister ülkemizde ister başka ülkelerde bir sıkıntı görüldüğünde bu sıkıntıları paylaşmak zorundayız. İşte bu nedenle bugün bütün Türkiye´nin her bir ilinde camilerde Derik Kaymakamız makamında uğradığı haince saldırı sunucu şehitlik mertebesine intikal etmiştir. Gıyabi cenaze namazı sonrası tüm şehitlerimiz için mevlit okutulacaktır? dedi.

Şırnak
Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Şırnak´ın Cizre ilçesindeki Huzur Camisi´nde de program düzenlendi. Programa İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Abdullah Çatı, Sağlık-Sen İlçe Başkanı Sabatullah Anmal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, vatandaşların üst aramasından geçirdikten sonra camiye aldı. İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, ?Şehit kardeşimiz, kaymakamımızın cenaze namazını Cizre´de beraberce kılacağız. Dualarımızı beraber göndereceğiz. Zira cenaze namazı bir duadır. Cizreli bir kardeş olarak şehit kardeşimize karşı son vazifemizi yapmaya çalışacağız. Ellerimizi açıp merhuma dualarda bulunacağız ?dedi.
Konuşmanın ardından salavatlar getirilip, dua okundu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ