USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

"Dünyanın en uzun adamı"nı İngiltere daveti

"Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla koruyan Sultan Kösen Guinness Rekorlar Kitabı`nın 60. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için İngiltere`nin başkenti Londra`ya gidiyor.

"Dünyanın en uzun adamı"nı İngiltere daveti
11-11-2014 11:16
Google News

"Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla koruyan Sultan Kösen Guinness Rekorlar Kitabı`nın 60. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için İngiltere`nin başkenti Londra`ya gidiyor.

Mardin`in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı`na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı`nın 60. yıl dönümü kutlamaları için 13 Kasım`da Londra`da düzenlenen törene davet edildi.

Türkiye`yi temsilen sadece kendisinin davet edildiği tören için İngiltere`ye gidecek dev adam Sultan, törene katılması halinde 54.6 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa adamı unvanına sahip Chandra Bahadur Dangi (72) ile bir araya gelecek

Anlı şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için İngiltere`ye gidiyorum

Sultan Kösen, AA muhabirine, 6 yıl önce Guinness Rekorlar Kitabı`na girdiğini hatırlatarak, bu süre içerisinde rekorunu kimseye kaptırmadığını söyledi.

Guinness Rekorlar Kitabı`nın 60. yıl dönümü kutlamaları için İngiltere`den davet geldiğini ifade eden Kösen, 13 Kasım`da Londra`daki törende Türkiye`yi temsil edeceğini belirtti.

Kösen, törene uzun süre rekorunu koruyan kişilerin katılacağının belirtildiğine işaret ederek, "Anlı şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için İngiltere`ye gidiyorum" dedi.

Eşim ile Türkiye`yi tanıtmayı çok istiyoruz

Bir yıl önce hayatını birleştirdiği Suriye asıllı Merve Dibo`yu da İngiltere`ye götürmek istediğini ancak eşinin Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerinin tamamlanamadığını belirterek, "Türk vatandaşlığına geçmesi halinde en büyük özlemimiz yurt dışına birlikte gitmektir. Eşim ile kültürü ve tarihi ile potansiyeli yüksek Türkiye`yi tanıtmayı çok istiyoruz" diye konuştu.

Guinness Rekorlar Kitabı`na girdiği günden bu yana hayatında pek çok şeyin değiştiğine dikkati çeken Kösen, ülkesini gururla temsil ettiğini, en büyük hayalini gerçekleştirerek evlendiğini ancak hayal kırıklıkları ile de karşılaştığını anlattı.

Verilen çok sayıda söz yerine getirilmedi

Kösen, şöyle dedi:

"Yeryüzünün yaşayan en uzun insanı olarak ne yazık ki ülkemde beklediğim ilgiyi göremedim. Ülkemde bana verilen çok sayıda söz yerine getirilmedi. Verilen sözler genelde sözde kaldı. Bana ev yapacağını söyleyen iş adamı, giysilerim için sponsor olacağını söyleyen firmalar hep medya karşısında bu sözü verdiler, medya karşısında sponsor oldular. Aslı çıkmadı. Mardin`de kendi standartlarıma uygun bir müze ev yapılmasını günün belirli saatlerinde kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle bu evde bir araya gelmeyi planlıyordum. Ancak bazı kişiler beni hayal kırıklığına uğrattı. İnsanların tutamayacakları söz vermemeleri gerekir."

"Kimsenin gururumla oynamaması gerekir. Buna kimsenin hakkı yok. Hayat devam ediyor. Tüm darbelere ve hayal kırıklıklarına rağmen yıkılmadık, ayaktayız" ifadelerini kullanan Kösen, eşinin en büyük destekçisi olduğunu, onu yanında görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Ben bu ülkenin kültür varlığı, kültür mirasıyım

Kösen, şunları kaydetti:

"Param olmasın, mutluluğum, huzurum olsun yeter. Fakat hak ettiğim değeri de görmek istiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Artık dünyada Sultan olarak değil Mardinli Sultan olarak tanındığım için Mardin`i de tanıtmış oluyorum. Herkes artık Mardin`in varlığından haberdar, herkes Türkiye`yi tanıyor. Diğer ülkelerde yaşayan rekortmenler gibi ülkemde hak ettiğim ilgiyi görmeyi bekliyorum. Bu ülkenin kültür varlığı, kültür mirasıyım. Ülkemin turizm elçisi olmak istiyorum."

Kalp durması riski ile karşı karşıyayım

Kösen, çok büyük sağlık sorunları geçirdiğini, yaşadığı ilçenin tedavisini sürdürebilmesi için elverişli şartlarda olmadığını aktararak, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesinde yapılan son tetkiklerde hormon düzeyinin yüksek çıktığını söyledi.

İlaçların dozunun yeterli olmadığını anlatan Kösen, "Yüksek dozda ilaç kullandığımda bu da sigorta kapsamında karşılanmıyor. Düşük dozda ilaç kullandığım için hayatımdan endişe ediyorum. Kalp durması riski ile karşı karşıyayım. Destek bekliyorum" dedi.

Reklam filminde rol almak istiyorum

Kösen, şöyle konuştu:

"Yaşarken beklediğim ilgiyi görmek istiyorum. Ölünce kıymetli olmaktansa yaşarken değer görmeyi bekliyorum. Bir reklam filminde rol almak istiyorum. Sağlığım nedeniyle kısa reklam filmlerinde çok rahatlıkla yer alabilirim. Dünyanın en uzun adamı olarak İstanbul`da yapımına başlanacak dünyanın en büyük havalimanının tanıtımını yapmak istiyorum. Kültür Bakanlığından, devletimizden destek bekliyorum."


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ