USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Doğu´daki kardeşleri üşümesin diye bot gönderdiler

Doğu´daki kardeşleri üşümesin diye bot gönderdiler

Doğu´daki kardeşleri üşümesin diye bot gönderdiler
04-11-2016 10:32
Google News

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu (MEMYO) öğrencileri, düzenledikleri kampanya ile Mardin´in Nusaybin ilçesi Balaban İlkokulu öğrencilerine bot gönderdiler. 
MEMYO Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyesi öğrenciler tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile Türkiye´nin Doğu ve Güneydoğu illerinde ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit edilip, ihtiyaçları beden ölçülerine göre gönderiliyor. Düzenledikleri kampanya hakkında bilgi veren Marmaraereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Hicran Özlem Ilgın, projenin geçen yıl başladığını, öğrencilerin talebi doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü kurulduğunu belirterek, ?Kulübe destek vermek isteyen öğrencilerim, ihtiyaç sahibi okullara ulaştılar. O okullardaki öğretmenle ile iletişim kurarak, öğrencilerin neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçları sağlamak yönünde çalışma başlattılar. Geçen yıl 8 okula ulaştık. İhtiyaçları neyse onları ilettik. Kimi okulumuzun sadece kaleme, deftere, silgiye ihtiyacı varken, kimi okulumuzun topa, kimisinin ise öğrencilerin ayağına giydirebilmek için bota ihtiyacı vardı. bu yardımları öğretmenlerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, öğrencilerimizin, öğrenci velilerinin, MEMYO hocalarının ve Marmaraereğlisi´nde bulunan esnafların desteği ve hatta mezun öğrencilerimizin desteği ile kampanyalarımızı yürüttük. Bu günde Nusaybin Balaban İlkokulu için düzenlemiş olduğumuz bot kampanyasının sonuna geldik. Öğrencilerimiz, kişiye özel, hediye edilecek öğrenciye özel hazırladıkları botları bu gün paketleyerek onlara gönderecekler. Mesajları çok fazla sevgi içeriyor. İnşallah kardeşlerimiz de mutlu olurlar? diye konuştu.
Büro Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Gamze Genç ise bot kampanyasının kulübün bu sene yaptığı ilk yardım kampanyası olduğunu anlatarak, ?Geçen sene 8 kampanya gerçekleştirdik. Bu sene Mardin Balaban İlkokulu ile başlayıp bir çok ihtiyaçlarını tamamladık. Şu anda Ağrı Patnos İlkokulu´na yoğunlaştık, bu konuda Türk Milletimizin duyarlılığını ve sessiz kalmamalarını rica ediyoruz, yardım edenler bu konuda gerçekten çok duyarlı davrandılar. Bu duyarlılığı daha fazla bekliyoruz, çünkü, şu an Türkiye´nin doğusunda kar yağıyor bizim kampanyayı gerçekleştirdiğimiz okulların bölgesinde ve o çocukların okula giderken daha sıcak daha güzel bir ortamda gitmelerini istiyoruz. Onların başarılarında biraz da olsa bizlerinde katkısı olsun istiyoruz? ifadelerini kullandı.

?Küçük kardeşlerimizin bunlara çok ihtiyacı var?
Turizm ve Hotel İşletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi Gokhan Uyanık da, bot kampanyasının kulübün 9. kampanyası olduğunu ve Doğu´da kar yağdığı için biraz geç kalınmış bir kampanya olduğunu belirterek, ?Oradaki küçük kardeşlerimizin bunlara çok ihtiyaçları var. Biz okul olarak elimizden geldiğince, etraftaki esnaflarında ellerinden geldiğince şu anda bu kampanyayı bitirmiş durumdayız, onuncu kampanyamıza başladık. Bu geçen seneden beri yapmış olduğumuz kampanyaların devamı olarak, oradaki küçük kardeşlerimiz üşümesin, geleceklerine daha sıkı sarılsın. Burada ağabeyleri, ablaları olduğunu bilsin, bizim onları unutmadığımızı bilsinler. Onlarda bizleri unutmasınlar, tek dileğimiz bu? şeklinde konuştu.

Kardeşlerine mektup yazdılar
MEMYO Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü´ne üye öğrenciler, yardım kampanyası başlattıkları Nusaybin Balaban İlkokulu öğrencilerine hediyelerini aldıkları zaman okumaları için bir de mektup yazdı. Mektupta şu ifadeler yer aldı:
?Canım Kardeşlerimiz. Şu anda sizden 1577 kilometre uzaktaki NKÜ MEMYO öğrencileriyiz. Keşke siz bu hediyeleri açarken bizde yanınızda olup, sevinçlerinizi paylaşabilseydik. Size bu hediyeleri hazırlarken yaşadığımız mutluluğu kelimelerle anlatamayız. Bu paketi sizler için hazırlarken, her bir hediyenin içine kendi sevgimizi de koyduk. Biz sizleri mutlu etmek için bu hediyeleri gönderiyoruz. Sizlerde derslerinize daha çok çalışarak, daha iyi yerlere gelerek bizi çok mutlu edersiniz. Siz lütfen ayaklarınızın üstünde sağlam durun ve hayallerinizi gerçekleştirmek için çalışın. Sizleri hiçbir gücün yıkmasına izin vermeyin. Umudu kaybedilmemiş yarınlarımızsınız. Her anınız o kadar değerli ki tek dileğimiz, inşallah geçen zamanınızı en doğru şekilde değerlendirmeniz ve unutmayın ki umut ışıktan doğar. Sizlerde kendi umutlarınızın ışığı olmak için hep bir arada, hep dostça kalın hoşça kalın. Biz sizleri hiç unutmayacağız, sizde bizleri unutmayın. Bize sizden gelebilecek en büyük hediye ise sizin mutluluğunuz ve bizi her zaman hatırlamanızdır. Size hayat boyu başarılar dileriz, ağabeyleriniz, ablalarınız.?



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ