USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Diyarbakır?da Kanlı Miting

HDP Diyarbakır Mitingi öncesinde iki patlama meydana geldi,2 Ölü 50 yaralı

Diyarbakır?da Kanlı Miting
06-06-2015 07:35
Google News

           Diyarbakır`da HDP`nin İstasyon Meydanı`ndaki mitingine bir kaç dakika arayla meydana gelen patlamalarda yaralı sayısının 50?yi bulduğu belirtildi, 2 kişi ise yaşamını yitirdi. 

 

          Patlamanın ardından  yangın çıktı. İstasyon Meydanı`nda miting öncesi meydana gelen patlama sonrasında  panik yaşandı.  Yaralıları hastanelere taşımak için  ambulanslar miting alanına gönderildi.  HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş?ın arabasında konuşma hazırlığı yaptığı sırada meydan geldi.

              Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili ?Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu? dedi. 
              HDP Kaynaklarından yaralı sayısı 90 dolayında açıklanırken,  Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise "Yaklaşık 50 civarındaki vatandaşımızın yaralandığını ve şu anda hastanelere 20-24 vakanın taşındığını, Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip ettiğini, ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim" diye konuştu

              DEMİRTAŞ ARACINDA BEKLİYORDU

          HDP`nin  şimdiye kadar  gerçekleştirdiği en büyük katılımlı mitingi için önce milletvekili adayları  sahneye çıkıp konuşmalar yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, konuşma sırasını  platformun arkasında aracında bekliyordu. Kalabalığın fazlalığı Demirtaş`ın sahneye zamanında çıkmamasına neden oldu.Bu  sırada   ilk patlama meydana geldi. İlk patlama platformun yaklaşık 60-70  metre ilerisinde bulunan bir çöp bidonunda olduğu belirlendi. Bu patlama sahnede bulunan görevliler tarafından trafo patlaması düşünülerek, mitinge katılanlardan paniğe kapılmamaları istendi. Anck ikinci ve büyük patlama 5 dakika ara ile  gerçekleşti. Platformun  karşısında bulunan trafonun önünde meydana gelen patlamanın şiddeti miting meydanını sarstı.

             Patlamada yaralananlar platformun arkasına getirilerek, buradan da ambulanslara konularak hastanelere gönderildi.

                DEMİRTAŞ MİTİNGİ İPTAL ETTİ
          Patlamanın ardından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile telefonla görüştü. Görüşmede Vali ve Emniyet Müdürü, Demirtaş`a henüz patlamanın neden kaynaklandığının belirlenemediğini bildirdi ve  gerekli incelemenin yapılabilmesi için İstasyon Meydanı`nın boşaltılmasını istedi.  Demirtaş, mitingin yapılamayacağını duyurması üzerine  alana gelenler dağıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlama bölgesine güvenlik şeridi çekerek geniş çaplı inceleme başlattı. İlk incelemelerde patlamanın olduğu bölgede bilyelere rastlandığı ileri sürüldü.

            BAKAN YILDIZ: PATLAMA TRAFODAN DEĞİL
   Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız, HDP`nin Diyarbakır`daki mitingi sırasında meydana gelen patlamaya dönük  "Diyarbakır`daki HDP`nin mitingindeki patlama ile ilgili olarak ilgili arkadaşları yerine gönderdim. Trafoda yapılan incelemelerde patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi. Arkadaşlarımız yapmış olduğu gözlemlerde trafo kapısının içeriden dışarı değil,dışarıdan içeri doğru basınç ile birlikte zarar gördüğünü söylediler. Aynı zamanda kök hücre dediğimiz trafonun içinde herhangi bir tahribatın oluşmadığını gördük. Eğer trafoda bir patlama olsaydı içeride çok ciddi bir patlama izine rastlayacaktık. Kaldı ki patlama anında trafo enerjili durumda. Şimdi enerjili olup olmadığını sordum, orada bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bizim ilk bulgularımız trafo patlamasından kaynaklanan bir patlama olmadığına dönüktür" dedi.

            Savcılıktan Açıklama

         Başsavcı  Ramazan Solmaz, mitingin düzenlendiği alandaki patlamadan yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşme sonucu hayatını kaybeden R.Y`nin (16) ölümünün patlama olayına bağlı olmadığının tespit edildiğini bildirdi.
         Solmaz  ?Soruşturma kapsamında delillerin toplanması ve olayın faillerinin tespitine yönelik, olayın meydana geldiği alanda Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet başsavcı vekili ile Cumhuriyet savcısı nezaretinde Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince, gerekli inceleme yapılarak olay ve olay yeri ile ilgili kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan delil niteliğindeki materyaller muhafaza altına alınarak inceleme başlatılmıştır. Şahsım nezaretinde Cumhuriyet başsavcı vekili, 4 Cumhuriyet savcısı ile patlama olayıyla ilgili yürütülen soruşturma, tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmektedir. Her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir? şeklinde konuştu.

                Demirtaş Provokasyona gelmeyin çağrısı

      HDP Eş Başkanı Demirtaş, il binası önünde toplanan HDP?lilere dönük yaptığı konuşmada,herkesi sağduyulu davranmaya ve provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırdı. Demirtaş "Ben yarın İstanbul`un 2 ayrı ilçesinde zaten miting gerçekleştirip kampanyamızı tamamlayacağımızı duyurmuştum. Planlamamızda her hangi bir değişiklik olmayacak. İncelmeler yapıldıktan sonra Valilik ve Emniyet  resmi açıklama yaparlar, onu da bekliyoruz. Bütün Türkiye halkına, Diyarbakır`a geçmiş olsun diyorum. Bir kez daha sağduyuyu, serin kanlılığı elden bırakmamak dışında her hangi bir seçeneğimiz yok. Ne olursa olsun, barış kazanacak bu ülkede. Herkesin içi rahat olsun."dedi.

Haber:AA ve Ajanslardan derlenmiştir.

 

   

 

              

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ