USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

DİKA CAZİBE MERKEZLERİ KONUSUNDA YATIRIMCILARİ BİLGİLENDİRDİ.

DİKA Toplantı salonunda gerçekleştirilen Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısında yatırımcılar salona sığmadı.

DİKA CAZİBE MERKEZLERİ KONUSUNDA YATIRIMCILARİ BİLGİLENDİRDİ.
20-12-2016 08:28
Google News

Merkezi Mardin´de bulunan  ve Batman, Siirt, Şırnak illerini hizmet alanı içinde bulunduran Dicle Kalkınma Ajansı, Hükümetin açıkladığı ve yatırımcıların sabırsızlıkla beklediği Cazibe Merkezleri Programı hakkında yatırımcılara açıklayıcı bilgi verdi. Toplantıya sanayici ve yatırımcıların yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali yardımcısı Bahattin Çelik ve Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk katıldı.

          Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açılış konuşmasında   6. Bölgede yer alan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak´ın Cazibe Merkezleri Programı ile terör ile anılmaktan kurularak yatırımlarla anılacağına inandığını söyledi. Yerelden başlayan kalkınmanın bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldıracağını ifade eden Altındağ ? Yatırım teşvikleri açısından 6. Bölgede  yer alan Mardin, Siirt, Batman ve  Şırnak illerini kapsayan bölgemiz, hükümetin açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı ile özellikle imalat sanayii açısından tüm dünyada en cazip olanakların sunulduğu yatırım ortamı koşullarına sahip hale geldi. Program ile yatırım en başından başlamak suretiyle, fizibilitesinden, arazi teminine, bina-inşaat yatırımından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacağı şekilde tasarlanmıştır. Belli kamu alım garantisinin sağlanmasıyla Pazar koşullarının önemli ölçüde iyileştirildiği bir program ortaya kondu.? Dedi

                    Yatırımcılar Bölgeye Gelsin

           Bilhassa batılı işadamlarını ve büyük işletmeleri bölgeye davet eden Altındağ ? Ajans olarak Kalkınma Bakanlığı Koordinasyonunda  Kalkınma Bankası İşbirliği içerisinde yatırımcılarımıza gereken teknik desteği sağlamak açısından büyük özen göstereceğiz. Yatırım yapanlardan teminat istenmeyecek, sadece kurulan makineler teminat olarak kabul edilecektir. İstihdam ve yatırım ile bölgeler arası farklılıkların ortadan kaldırılması temel hedeftir. 10 Yıl sürecek teşvikleri değerlendirenler kazançlı çıkacaktır. Bu bakımdan yatırımcılarımızı bölgemize davet ediyoruz. Her türlü kolaylığı ve desteği vermeye hazırız ? şeklinde konuştu.

        Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, katılımcılara Cazibe Merkezleri Programının içeriği hakkında geniş bilgi verdi.

         Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında, Danışmanlık hizmetleri desteği, Bedelsiz yatırım yeri tahsisi, Anahtar teslimi fabrika binası yapım desteği, sıfır faizli yatırım kredisi desteği, işletme kredisi desteği, başka yerlerde kurulu bulunan tesislerin bölgeye taşınması desteği, çağrı merkezleri yatırım ve işletme desteği gibi desteklerden yatırımcılar yararlanacak. Ülke genelinde 23 ilde hayat geçirilecek Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 63 milyar liralık bir bütçe planlandığı belirtildi.

          Bedelsiz yatırım yerleri için öncelikle mevcut Organize Sanayi Bölgelerindeki boş alanların değerlendirileceği, talebe göre genişleme  çalışmalarına gidileceği, bunun da yetersiz olması durumunda OSB  dışında kamu arazilerinin değerlendirileceği ifade edildi.

         Programda  Yapılacak fabrika binaları için de  yatırımcıya çeşitli alternatifler sunuluyor. İsteyen yatırımcılar bina inşaat ve ihalesini kendisi yapacak, banka maliyeti karşılayacak. Arsası kendisine ait yatırımcılar, yarım kalmış fabrikalar destekten yararlanacak. Standart dışı bina talepleri proje bazında değerlendirilecek.

                  Sıfır Faizli Yatırım kredisi

        Anahtar teslimi Fabrikası binası desteğinden yararlanan yatırımcılar, ayrım kalmış fabrikalar ve mevcut yatırımını genişleten ve modernleştirmek isteyen yatırımcılara, iki kredi seçeneği tanınıyor. Birinci seçenekte 2 yıl anapara ödemesiz 7 yıl vadeli, ikinci seçenekte ise yerli makine kullanılması halinde 3 yıl anapara ödemesiz 10 yıl vadeli sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Makine ve teçhizat teminat olarak kabul edilecek.

       Başka bölgeden yatırımını bölgeye taşıyan yatırımcılara ise  bir milyon lira taşıma desteği sağlanacak.

      Toplantıya katılana, sanayici, işadamı, yatırımcı ve oda başkanları Cazibe Merkezleri Programını bölgenin kalkınmasını sağlayacak bir yapı ve içerikte olduğunu söyledi.

        DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, bilgilendirme toplantısına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altındağ bilgilendirme toplantısını  Batman, Siirt ve Şırnak İllerinde de yapılacağını sözlerine ekledi.

Haber:Mehmet Çelik



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ