USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Derik İlçesinde Şehit Kaymakam Safitürk adına yapılan Okul Açılışına 3 Bakan katıldı.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolulu Lisesi ile Mehmet Ayaaydın İlk okulu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Oman Aşkın Bak´ın katılımı ile eğitim ve öğretime açıldı.

Derik İlçesinde Şehit Kaymakam Safitürk adına yapılan Okul Açılışına 3 Bakan katıldı.
11-11-2017 20:53
Google News

       Mardin Derik İlçesinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Başbakan Binali Yıldırım´ın  destekleriyle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,ın katılımlarıyla 22. Dönem Mardin Milletvekili İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan  28 Derslikli  Derik kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi  ile Ayaydın Kardeşlerin babaları adına yaptırdıkları 24 derslikli Mehmet Ayaydın  ilkokulu törenle açıldı. Açılış törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Milletvekili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin   eski Milletvekili ve Devlet Bakanı Aydın Ayaydın, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak il ve ilçe kaymakamları,  Marev İstanbul Kadın Kolları Başkanı Semra Eldem ve yönetim kurulu ile Bakırköy Marev şube başkanı Beşir Bilgin Mardin Marev yönetimi, İstanbul Bakırköy Mardinliler Derneği Başkanı Nedim  Kaya  ve çok sayıda  vatandaşın katıldı

                 Mehmet Ayaaydın İlkokulu,

   Derik İlçesinde eğitim gördüğü 6 derslikli  ilkokulu, kardeşleriyle birlikte 24 dersliği dönüştüren Mardin Eski Milletvekili ve Devlet Bakanı Aydın Ayaydın, Babasının adına yaptırdıkları Mehmet Ayaydın İlkokulu açılışında  yapığı konuşmada, eğitim gördüğü 6 derslikli ilkokulunu 24 dersliğe dönüştürmekten duyduğu sevinci dile getirdi.   Ayaydın ? Ben bu okuldan mezun oldum. Derik´ten bir abiniz olarak,  3 önemli bankanın genel müdürlüğü, Bankalar Birliği Başkanlığı ve Rekabet Kurulu Başkanlığı yaptım.  Meclise iki dönem parlamenter olarak girdim. Çalışırsanız, Milletvekili olursunuz, bakan olursunun, Başbakan olursunuz, Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Önünüzde hiçbir engel yok. Yeterki çalışın, yeterki azmedin.   Bu okulu Şehit Kaymakam  Muhammed Fatih Safitürk´ün önerisi ile yaptık. Bu okul Şehit Kaymakam Safitürk´ün okuludur.? Dedi.

          22.ci  dönem Mardin Milletvekili ve Hayırsever işadamı Süleyman Bölünmez Derik ilçesi için verdikleri okul sözünü, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesini yaptırarak yerine getirdiğini söyledi. Bölünmez  ?10 Kasım  2016 tarihinde Derik de  PKK´nin hain saldırısı sonucu şehit  Derik kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk,  kendisini vatanına ,Milletine  adayan, çocuklarımız okusun ,iyi  eğitim alarak vatanına .Milletine faydalı birer birey olarak yetişsin diye  çırpınan bir insandı. Şehit düşünce adına okul yaptırmaya karar verdik.Bu güne kadar 6 okul yaptırdık. Eğitime daha fazla katkı sağlamak için Eğitim Vakfı Kuracağız. Vakıf Başkanlığına  Milletvekili kızım Ceyda Bölünmez Çankırı olacak.? Şeklinde konuştu.

           Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Derik kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk´ün makamında patlayan bombanın, Mardin´in kalbinde patladığını, bazı toplumlarda hafıza kaybı olabileceğini, Mardin halkının hafızasını güçlü olduğunu ve şehit kaymakamı unutmayacağının altını çizerek, Bu okulda eğitim görecek Derikli öğrencilerin, Şehit Kaymakam Safitürk´ü rol model almalarını istedi.

         Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün azimli, çalışkan, devletin ve hükümetin verdiği desteklerle, halkın problemlerini çözmek için büyük hayal ve hedefleri olduğunu söyledi. Vali Yaman ?Buradan mezun olacak öğrencilerimizin şehit kaymakamımızın, hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmelerine inanıyorum? dedi.

   Şehidin Babası  Video kaydı gönderdi.

    Şehit Kaymakamın babası  Asım Safitürk davet edildiği açılış törenine katılamadı. Gönderdiği video kaydı perdeye yansıtılınca duygulu anlar yaşandı. Asım Safitür oğlu adına yaptırılan okul için Hayırsever işadamı Süleyman Bölünmez´e teşekkür etti.

        Gençlik  Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hayırsever İşadamı Süleyman Bölünmez ile spordan gelen bir dostluklarının olduğunu hatırlatarak,  Spor gücünün terörü yeneceğini, Şehit Kaymakam´ın ?GAP kanalları Derik´ten geçecek, çocuklar yüzme bilmiyor. Boğulmasınlar, bir yüzme havuzu yapalım çocuklarımız yüzme öğrensinler? dediğini söyleyen spor Bakanı ? Derik ilçesine  yüzme havuzu yapacağız, Derikspor´a destek olacağız. Mardin´deki spor kulüplerine destek olacağız. Genlerimize spor sahaları, yüzme havuzları yapacağız. Spor yapan gençlerimizin, Avrupa´da ve  Dünyada spor alanına başarı sağlayıp bayrağımız dalgalandırmalarını istiyoruz ? dedi.

                İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik İlçesinde yaptırılan Mehmet Ayaaydın ve Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Anadolu Lisesi okullarının açılışına  neden 3 bakanın katladığını şu sözlerle anlattı ?Hiçbir şeyden korkmadığımız için buradayız. Türkiye´nin geleceğinden emin olduğumuz için buradayız. Öğrencilerimizin geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerine inandığımız için buradayız. Medeniyetimizi  bölmek isteyenlere, tek yürek olduğumuzu, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu haykırmak için  buradayız. Burada sadece taş bina açmıyoruz. Buradan mühendisler çıkacak, doktorlar çıkacak, öğretmenler çıkacak. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, makam odama geldi. Bana Derik ilçesinde yaptığı hizmetleri anlattı. Zeytin atölyesini, köy yollarının asfaltlanmasını,  ve projelerini anlattı. Öylesine edepliydi ki akraba olduğumuzu söylemedi.? Şeklinde konutu.

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Türkiye´deki eğitim kalitesinin bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu söyledi. Dünya´daki ülkeler ile Türkiye´deki eğitim kalitesi, sınıf ortalaması ve bir öğretmene düşen öğrencileri kıyaslayan Bakan Yılmaz ? İçinden çıktığı topluma yapılabilecek en büyük hizmet eğitim hizmetidir. Eğitim alanında bir çok Avrupa ve dünya ülkesinden daha ilerideyiz. Türkiye´de 28 olan sınıf ortalaması 17´ye düştü. Mardin´de ilkokullarda sınıf mevcudu ortalaması 29, ortaokullarda 24 tür. Milli gelirden eğitime ayrılan pay 5.8  oranı ile bir çok Avrupa ülkesinden daha iyidir. Bu yıl 135 milyar ayrıldı.? Diyerek, okul yaptıran Bölünmez ve Ayaydın ailelerin teşekkür etti.

                      Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22. Dönem Bağımsız Milletvekili ve iş adamı Süleyman Bölünmez tarafından Mardin´in Derik ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi´nin açılış törenine video konferans sistemiyle bağlanarak törene katılanlara ve vatandaşlara hitap etti.

            Şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk´ün, terör örgütü PKK´nın 10 Kasım 2016´daki bombalı saldırısında yaralandığını ve 11 Kasım´da şehit düştüğünü hatırlatanErdoğan, Şehit Kaymakam adına yaptırılan  Anadolu lisesinin Milli Eğitim Bakanlığına ve Mardin´e hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

             Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5,5 milyon liralık bir yatırımla, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okul için hayırsever iş adamı  Süleyman Bölünmez´e teşekkür etti.

            İnşa edilen okula şehit kaymakam Safitürk´ün adının verilmesini Deriklilerin bir vefası olarak gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Türkiye, son yıllarda maalesef bir yandan bölücü terör örgütü PKK´nın ve bölgemizin böğrüne sokulmuş bir hançer olarak DEAŞ´ın, diğer yandan da FETÖ ihanet çetesinin saldırılarına maruz kaldı. Bu saldırılarda güvenlik güçlerimizden ve vatandaşlarımızdan çok sayıda kaybımız oldu ama hamdolsun bölge insanımız ve milletimizin tamamıyla el ele vererek saldırıların üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye´nin terör örgütleri vasıtasıyla diz çöktürülemeyecek bir ülke olduğunu hep birlikte dünyaya ilan ettik. Bölgede bölücü örgütün saldırılarına, tehditlerine boyun eğmeyerek ülkesinin ve devletinin yanında yer alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk´ün ve diğer tüm şehitlerimizin fedakarlıkları Allah´ın izniyle boşa gitmemiştir.  Çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla, suikastlarla akla hayale gelmeyecek alçakça yöntemlerle ülkemize saldıranların bedenleri gibi isimleri de yok olup gidecektir. Buna karşılık şehitlerimizin her biri yüreğimizde ve burada olduğu gibi eserlerimizde yaşamaya devam edecektir." Dedi.

                   Erdoğan, devletinin, ülkesinin, milletinin yanında yer alarak terör örgütüne darbe üstüne darbe vurulmasına katkı sağlayan vatandaşların her birine teşekkür ettiğini vurguladı.

             Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü bir şekilde muhafaza ettiğimiz sürece inşallah Türkiye bir daha o acı günleri yaşamayacaktır. Rabb´imden şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Bir kez daha Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisemizin Deriklilere hayırlı olmasını diliyorum. Okulu ilçemize kazandıran Süleyman Bölünmez beyefendiyi tebrik ediyorum." Şeklinde konuşmasını sürdürdü.

              Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Derik´te bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile hayırsever iş adamı Süleyman Bölünmez´e verdiği talimatla okulun açılışını gerçekleştirdi.

           Kapalı Spor Salonu Sözü

           Erdoğan, açılış sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Bak ?tan spor salonu,  iş adamı Bölünmez ?den, de Derik´te bir de kapalı spor salonu yapılmasını istedi.  Spor salonu ve yüzme havuzu, Bölünmez  de kapalı spor salonu için Erdoğan´a söz verdi

 

.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ