USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Dargeçit İlçesinde Hizmet Atağı..

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yeşiltaş ? Bir yılda, yaptığımız hizmetlerle ilçenin çehresini değiştirdik

Dargeçit İlçesinde Hizmet Atağı..
02-02-2018 09:31
Google News

Mardin´in Dargeçit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş kısa sürede büyük hizmetler yaptıklarını söyledi. Merkez ilçe ve 33 mahallenin temel sorunlarını gidermek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Yeşiltaş, vatandaş odaklı, siyaset üstü hizmet verdiklerini belirtti.

     Dargeçit İlçesinin terörle anılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Dargeçit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, vatandaşa devletin sıcak yüzünü ve hizmet anlayışını gösterdiklerini kaydetti. Yeşiltaş ? Dargeçit doğal güzellikleri ile görülmeye değer şirin bir ilçe. Son bir yıl içinde, yaptığımız hizmetlerle  vatandaşımıza devletin şefkatli elini ve sıcak yüzünü daha net hissettirdik? dedi.

Belediyemize Araç Filosu

          Kaymakam ve Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, kardeş belediye uygulaması ile,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıllığına 3 adet çöp toplama aracı, 2 su tankeri, 2 hafriyat kamyonu 1 lastikli ekskavatör, 1 adet jcb, 1 cenaze nakil aracı, 1 adet cenaze yıkama aracı, 3 adet süpürme aracı ve bir adet traktör olmak üzere ilçemize toplamda 15 adet araç kazandırıldığını belirtti.  Yeşiltaş  Pi Makine tarafından Belediyeye 1 Adet Jsb (Kazıyıcı,Yükleyici) araç hediye edildiğini bildirdi.

Camiler Onarıldı Taziye Evlerine Destek Sağlandı

    İlçe geneleninde ve her alana yayılan bir hizmet anlayışında odluklarını ifade eden  Yeşiltaş ?bir yandan ilçenin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalar süratle devam ederken, diğer yandan ilçede yaşanan terör olaylarında hasar gören ve bakım-onarım ihtiyacı olan camilerimiz için 200 bin lira harcanarak 10´a yakın caminin bakım ve onarımları belediyemiz tarafından yapıldı.  Camilerimizin  temizliğini yaptırdık halılarını yıkattık. Vatandaşların daha huzurlu ve güzel bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için kliması olmayan camilere ve sosyal yaşam merkezlerine klima aldık.  dedi

Gençlik Merkezi kuruldu.

   Gençlere yönelik yaptığı hizmetleri dile getiren Kaymakam ve  belediye başkanı Mehmet Yaşar Yeşiltaş ?Belediyemiz tarafından gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir gençlik merkezi kurduk. Gençlerimiz gece yarılarına kadar burada spro yapıyor, kitap okuyor. Bölgede örnek teşkil edecek bir merkez. Gençlik  merkezinde; içinde spor yapılabilecek alan, oyun alanı, Fitness Salonu, kitap okuyabilecek modern kütüphane ve iyi vakit geçirebilecekleri kafe mevcuttur. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gençlik merkezi şuanda aktif bir şekilde ilçe gençlerine ve öğrencilere hizmet vermektedir. Belediyemiz bünyesinde açılan Gençlik Merkezinde vatandaşlarımızın iyi bir ortamda spor yapabilmesi adına Fitness Salonu´nda haftanın belirli günlerinde kadın ve erkekler için belli bir program dahilinde spor çalışmaları yapılmaktadır.? Şeklinde konuştu.

      Çocuklar için sinema etkinliği

Belediye Kadın Merkezi, çocukların günlük yaşamın stresinden uzaklaştırmak, pisiko-sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilkokullarda sinema etkinliği düzenlendiğini ifade eden Kaymakam Yeşiltaş ?Belediye Kadın Merkezimizin okullarda düzenlemiş olduğu sinema etkinliklerinden şimdiye kadar 750 çocuğumuz faydalanmıştır. Ayrıca tatil boyunca Vatan İlkokulu konferans salonunda düzenlemiş olduğu sinema etkinliklerinden 940 öğrencimiz faydalandı.? Diye konuştu.

   Modern Yer Altı Çöp Konteynerleri

             Dargeçit İlçe merkez mahallelerinde  temiz  ve yaşanılır bir çevre için  Kaymakam Yeşiltaş´ın girişimleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bedeli 850 bin lira değerinde  50 adet  bin litre kapasiteli  yeraltı çöp konteyneri yerleştirildi. Yeşiltaş ? vatandaşların sağlığını tehdit eden ve ayrıca terör örgütünün de suistimaline açık olan yer üstü çöp konteynerlerini kaldırtarak yerlerine yer altı çöp konteynerlerini yerleştirdik. Böylece ilçe içinde oluşabilecek güvenlik zafiyetlerinin önüne geçilmiş olup ve kirli görüntülerin oluşmasına engel olunduk? dedi.

Kültür Binası Ve Çok Amaçlı Salon?

 

İlçe merkezinde kültür binası ve çok amaçlı salon yapımının sürüdüğünü belirten Yeşiltaş ?Ciddi bir eksiklik olarak gördüğümüz  Kültür Binası ve çok amaçlı salon  yapımı için, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak projelendirme işlemleri tamamlanmış, iki binanın da yapım işi ihale edilerek yapımına başlandı. İlçe merkezimizde 2 atölye, 2 ofis, 1 sergi salonu, Konferans Salonu, Kültür Merkezi ile 500 kişilik çok amaçlı salonun yapılacak olması; konferans, toplantı ve düğün merasimleri için çok önem arz etmektedir.? dedi

B Dargeçit Spor  Kulübü Kuruldu

    Gençleri kötü alışkanlıklardan ve kafelerden kurtararak, spora kazandırmak için kulüp kurduklarını  belirten  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili  Mehmet Yaşar Yeşiltaş göreve atandığı günden beri gençlere sahip çıktığını söyledi. Yeşiltaş  ?  Dargeçit´te Spor bilincinin gelişmesini sağlamak,  sporcu yetiştirmek, gençliğin beden ve ruh sağlığını korumak, karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayalı bir disiplin anlayışı içinde gençleri fizik ve moral bakımından güçlenmelerine katkıda bulunmak üzere Vücut Geliştirme, Futbol dalında profesyonel ve amatör, Masa Tenisi, Voleybol, Basketbol, Bilardo, Hentbol, Atletizm, Satranç, Tenis, Karate, Tekvando, Güreş, Badminton, Yüzme, Bilek Güreşi, Boks dallarında ve tüm spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla Dargeçit Spor Kulübü kuruldu. Dargeçit Spor Kulübü´nün kurulması, ilçemizde yaşayan,  gençlerimizin sportif alanda kendilerini geliştirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve geleceğe umutla bakıp ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeleri adına güzel bir adım atıldı.

             İlçemizde ilk kez kurulan Dargeçit Spor Kulübü, çalışmaları hızlandırarak Mardin 2.amatör Büyükler Ligi´nde, müsabakalara katılarak ilçemizi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakada temsil etmektedir. Ayrıca büyük emellerle kurulan Dargeçit Spor Kulübümüz, 120 sporcunun da lisansını çıkardı. Belediye bünyesinde kurduğumuz spor kulübü okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerimizi spora teşvik etme amacıyla açtığı ?Yaz Spor Okulları? ile yaklaşık 800 gencimize Yüzme,Futbol,Voleybol,Basketbol,Hentbol,Badminton,Dart,MasaTenisi,Atletizim,Futsal ve Kick Boks olmak üzere toplam 11 branşta eğitim verdi.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ