USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Cumhuriyet Bayramı Mardin'de Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü ülke genelinde de olduğu gibi Mardin'de de çoşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Mardin'de Çoşkuyla Kutlandı
29-10-2014 14:05
Google News

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü ülke genelinde de olduğu gibi Mardin'de de çoşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Vali Mustafa Taşkesen'in makamında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte tebrikleri kabulüyle başladı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen bayram töreninde; Vali Mustafa Taşkesen; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.
İstiklal Marşının okunmasından sonra Vali Mustafa Taşkesen yaptığı konuşmada; 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümünü gurur ve sevinç hisleri eşliğinde milletçe kutluyoruz. Bu vesile ile başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakanların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.' dedi.
Cumhuriyetin ilanının esasen Osmanoğullarının saltanatına son verilmesinden ibaret olmadığını sözlerine ekleyen Vali Taşkesen, bunun bir rejim değişikliğinden ziyade bir zihniyet devrimi olduğunu ifade ederek: 'Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile Cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan sıfatına taşıyanları 'tebaa' olmaktan çıkarıp 'vatandaş' olma onuruna ulaştırmıştır.' dedi.
Konuşmasının sonunda Vali Taşkesen: 'Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramı`nı yürekten kutluyorum" dedi.
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından; Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçiş merasimi ile sona erdi.
Karaman İli Ermenek İlçesinde yaşanan maden ocağında mahsur kalan işçilerimizden dolayı akşam düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ise iptal edildi.
-Midyat ve Ömerli'de de Bayram Coşkuyla Kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada, Cumhuriyet`i nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyduğunu söyledi.
Bingöl, "Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte, Atatürk'ün öncülüğünde Türkiye'nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmuştur. Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaşlarına kadar toplumun bütün kesimlerini kuşatmış olması, memnuniyet vericidir" dedi.
Tören, öğrencilerin şiir okunması ve Cumhuriyet oratoryosunu seslendirmesi, halk oyunları, halk müziği seslendirilmesiyle devam etti.
Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.


Ömerli Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Ömerli Kaymakamı Erol Korkmaz, bugün mazisi şan ve şerefle dolu olan aziz Türk Milleti`nin, istiklal mücadelesini verişinin ve neticede modern Cumhuriyetin 91. Yılını tüm yurtta büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını ve bu günün egemenliğin kaynağının millete ait olduğu ifade eden bir devlet sisteminin kabul edildiği gün olduğunu söyledi.
Korkmaz, "Ben bu duygu ve düşüncelerle başta, büyük önder Atatürk olmak üzere, bizlere Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet dilekleri, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, büyük Türk Milleti`nin ve siz değerli Ömerli vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" dedi.
Kutlam töreni, şiirlerin okunmasının ardından yapılan resmi geçit töreniyle son buldu.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ