USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Cumhuriyet 92 yaşında

Mardin´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet 92 yaşında
29-10-2015 12:57
Google News

Mardin´de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, tören düzenlendi.

Mardin Valisi, Ömer Faruk Koçak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kutlama mesajı okundu.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, konuşmasında Cumhuriyetin ilanının dönüm noktası oluşturduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir göstergesidir. Cumhuriyet Türk´ü Kürt´ü Laz´ı Çerkez´i Arnavut´u Arap´ı Gürcü´sü Sünni´si Alevi´si ile ulusumuzun unsurlarını katkı sağladığı müşterek bir ürün ortak bir mirastır. Türkiye Cumhuriyet´i her zaman iç ve dş düşmanları olmuştur olacaktır. Dün olduğu gibi bugünde kendine karşı oynana her türlü oyunu sahiplerinin suratlarına çarpacak olan bu millet, gelecek yıllara mührünü vurma azim ve kararlılığındadır.?

Törene, Garnizon komutanı Tuğgenerel Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak,  katıldı.

Tören il genelinde atletizmde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve gösterilerle  son buldu.

 

Kızıltepe

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kızıltepe ilçesinde törenle kutlandı.

MARDİN (AA) - Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Mardin´in Kızıltepe ilçesinde törenle kutlandı.

Kızıltepe Stadında, saygı duruşu, İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan tören, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan´ın konuşmasıyla devam etti.

Güldoğan, "Bu gün, büyük Atatürk´ün önderliğinde verilen istiklal mücadelesi sonunda kurtuluş destanının gururunu heyecanını ve bu destanının varış noktası olan Cumhuriyetin ilanın 92. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Kızıltepemizde de ilk gün gibi kutlamanın haklı heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisi sunmasının ardından sona erdi.

Törene, 4. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Uğur Şenol, Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya ve vatandaş katıldı.

 

Derik

 

Mardin´in Derik ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Derik Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Mehmet Ayaydın İlkokulu bahçesinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Batar ve Cumhuriyet savcısı İsmail Okumuş halkın bayramını kutladı.

Derik İlçe kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve coşkusu içerisinde olduklarını belirterek, ?Bu anlamlı günde başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyet temel itibarı ile milletin değerini, isteğini, iradesini ve devlet yönetimine yansıdığı yönetim modelinin çerçevesini çizer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün tespitiyle, Türk milletinin adetlerine, geleneklerine en uygun idare modeli Cumhuriyet idaresidir? dedi.
Tören, şiir, kompozisyon, resim ve spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından tören, resmi geçit ile sona erdi.
Törenin ardından Kaymakam Safitürk, öğrenciler ile birlikte halay çekti.

 

Ömerli 

 

 

Mardin´in Ömerli ilçesinde Cumhuriyetin 92. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Ömerli ilçesinde Cumhuriyet meydanında okullar tarafından hazırlanan şiirler sunuldu. Törene Ömerli Kaymakamı Erol Korkmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Recep Erol, Cumhuriyet savcısı Erkan Demirkaya, Emniyet Amiri. Adem Paksoy, daire amir ve memurları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

 

Günün Anlam ve önemini anlatan Kaymakam Erol Korkmaz Konuşmasında ;? Bugün mazisi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin, istiklal mücadelesini verişinin ve neticede modern Cumhuriyeti 92. Yılını tüm yurtta büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bugün egemenliğin kaynağının millete ait olduğu ifade eden bir devlet sisteminin kabul edildiği gündür.

 

Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vaz geçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan Bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı Bilmiştir.

 

 

Midyat 

 

Mardin´in Midyat ilçesinde 29 Ekim cumhuriyet bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

 

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıt´ı yanında düzenlenen Cumhuriyet bayramı törenlerine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt ilçedeki yöneticiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Bingöl, ?Atatürk´ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet´in kurulması, Türkiye´nin istikametini belirleyen bir adım olmuştur.?dedi.

 Bu başarı ve büyük eser, milletimizin özgüveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının tabii yansımasından başka bir şey olmadığından söz eden Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ?Cumhuriyet´in kuruluşuyla birlikte, Atatürk´ün öncülüğünde Türkiye´nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmuştur. Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaşlarına kadar toplumun bütün kesimlerini kuşatmış olması, memnuniyet vericidir. Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlemekte; gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Bu, takdire şayan bir ilerlemeye işaret etmektedir.  

 29 Tören daha sonra, öğrencilerim şiirlerin okunmasının ardından hafta dolayısıyla şiir, kompozisyon, resim dallarında başarılı olan öğrencilere ödüllerin verildi.

Öğrencilerin resmi geçişinin ardından tören son buldu. 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ