USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

CHP'den Güneydoğu Çıkarması

CHP İŞ DÜNYASI GRUBU GÜNEYDOĞU BÖLGESİNDE SURİYE VE IRAK SAVAŞLARININ ETKİLERİNİ ARAŞTIRIYOR..

CHP'den Güneydoğu Çıkarması
31-01-2015 13:50
Google News

 

 

                   CHP Genel Başkan Yarımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak başkanlığında, Gaziantep'e Milletvekili Mehmet Şeker,İstanbul Milletvekili Faik Tunay,Ordu Milletvekili İdris Yıldız,Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan,Amasya Milletvekili Rasim Topal, Giresun Milletvekili Selahattin Karamehmetoğlu, İstanbul Milletvekili Mahmut Tatar, Parti Meclis Üyeleri  Elfin Tataroğulu Suriye ve Irak savaşlarının  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerin üzerindeki etkilerini  araştırıyor.

                  Mardin CHP İl Başkanı ve Eski Milletvekili Mahmut Duyan'ı  İl Başkanlığı binasında ziyaret eden CHP heyeti, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Suriye ve Iraktaki gelişmelerin bölge şehir ve insanlarına çok ciddi zararlar verdiğini söyledi.

                        SURİYE POLİTİKASI İFLAS ETTİ

             Suriye olayı Türkiye'de kibirli bir dönemin başbakanının yanlış hareketleri ile başladığını söyleyen Öztrak Bundan 27 ay önce Şam'da emevi camisinda namaz kılacağız diyenler bugün hala bir şeyler yapamaz hale gelmişlerdir. Sadece Suriye halkını karşılarına aldılar. Aslında bu bugünde gördüğümüz o dönemin başbakanı bu millete çıkardığı acı bir faturadır. Şimdi bugünde Cumhurbaşkanlığına çıktından sonra bu millet beni Cumhurbaşkanı seçti Cumhurbaşkanlığı görevini yapacağım demiyor. Yine çıkmış bu bana yetmez ben bu başbakanlığı nasıl alırım. Yetmez ben bu ekonomi bakanlığı nasıl alırım yetmez merkez bankasını nasıl alırım. Bunun çabası içerisine girmiş. Dün yapılan konuşmaları gördünüz. Anayasa mahkemesi diyor ki, Cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorundadır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Cumhurbaşkanı bir tek vatana ihanetten yargılanır. Dün Cumhurbaşkanı yeminine sadık kalmamıştır. Üstü kapalı olarak partisine oy istemiştir. Üstü kapalı olarak kendisine oy istemiştir. Bu üzerine yemin ettiği anayasayı ihlal teşebbüsüdür. Bu böyle devam ederse vatana ihanet noktasına kadar gider? dedi..

                          Önlem alınmalı

     Suriye'den Türkiye'ye sığınan insan sayısının resmi rakamlara göre  bir milyon 700 bin kişi olduğunu ileri süren Öztrak,kritik,kırmızı çizgi ilan edilen 100 bin mülteci sayının 17 kat arttığını bildirdi.Türkiye'de gerekli önlemlerin alınması gerektiğine değinen Öztrak Suriyeli sığınmacıların uzun süre bizde kalacaklarını hesaba katmalıyız.Bunların yaşam şartları iyileştirilmez ise büyük sorunlar ortaya çıkacak.Sağlık sorunları,eğitim sorunları soysala yaşam sorunları. Şimdiye kadar bu konuda alınmış bir önlem yok. Yabancı plakalı araçlar için aynı durum söz konusu.Trafik kurallarına uymuyor,bakımı yapılmıyor, cezai müeyyideler yerine getirilmiyor.  Bu araçların kayıt altına alınması lazım? şeklinde konuştu.

                İhracat rakamları düştü

          Mardin'de 2014 yılında ihracatın  yüzde 19 oranında düşüş gösterdiğini söyleyen  Öztırak ,Suriye Irak'taki savaşların Bölgeye ve ülkeye büyük ekonomik zararlar verdiğini belirtti. Öztırak Mardin'den Irak'a yapılan ihracatta yüzde  19 düşüş var. Buda 180 milyon dolar demektir.Kazanımlarla  zarara rakamı 389 milyon dolara çıkıyor.? Diye konuştu

 

                İŞ DÜNYASI  ZARARDA

         Cumhurbaşkanın  bu ülkeye maliyetinin yüksek olduğunu iddia eden Öztırak Merkez bankası faiz indirdi. Cumhurbaşkanı Yurt dışına çıkışta faizlerin indirilmesi gerektiğini söyledi. Merkez bankası başkanı dizleri titredi.  Ondan sonra ara kararla faizleri düşürebilinirim diyor. Ondan sonra dövizde oynama yaşandı. Türkiye'de 18 milyar dolar zarar meydana geldi. Yetmedi Merkez bankası faizi indirmekten vazgeçti. Şimdi soruyorum kim faiz lobisidir. Neden merkez bankası faiz indirmekten vazgeçti. Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklamalardan kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanı görevi devlet kurumlarının uyum içinde çalışmasını sağlaması gerekirken. Bugün millete 18 milyar dolar millete fatura çıkarıldı. Milletin ona verdiği görevi yapmaya bakmalıdır. Bu kadar hırs bu millete zarar vermektedir. Başka görevlere soyunmaya kalkmamalıdır. Hele hele seçimlere falan müdahale etmeye kalkmamalıdır. Çünkü o zaman bu millete  açıkçası cebimize faturası kabarık olur.?şeklinde konuştu.

        TÜRKİYE YALNIZ KALDI.

           1975 ile 2002 arasında 25 yılda dışarıya 251 milyar dolar faiz ödendiğin belirten Öztrak AKP hükümeti döneminde 12 yılda ödediği  faizin  389 milyar dolar olduğunu ileri sürdü Öztrak Yani 25 yılda ödenen faizi 1.5 kat kadar faiz bunların döneminde ödenmiştir. Kim faiz lobisidir. Aynı şey bu Suriye içinde olmuştur. Önce Libya'da çıktı Nato'un Libya'da ne işi var dedi. Sonra baktı işler ciddidir. Fransa çıktı Libya'yı vurdu payını aldı. O zaman benim yakınımda Suriye var. Kankaydık  bizde beraber tatile çıkıyorduk. Bizde buradan payımızı alırız. Ne oldu yapayalnız kaldı.

 Savaş nedeniyle Türkiye'ye 2 milyon sığınmacı geldi. Ne diyorlardı bunlar başta 100 bin sığınmacı bizim kırmızı çizgilerimizdir. Sayı 17 kata ulaştı. 2 milyon sayısı Türkiye'deki 70 ildeki vatandaşlarınızın sayısından fazladır. Mardin de kamp dışında 70 bin kamplarda ise 3 bin Suriyeli yaşıyor. Bu Mardin'in nüfusunun yüzde 10' kadardır. Mardin'e çok ciddi desteklerin Ankara'dan gelmesi gerekir. Mardin'de Muhacir Ensar görevini yerine getirmiştir. Ama ancak bu iş gittikçe faturası katlanmaktadır.?  Şeklinde sözlerini sürdürdü ,

CHP HEYETİ MARDİN OSB'DE İŞADAMLARIYLA TOPLANTI YAPTI.

      Mardin CHP İL Başkanı Mahmut Duyan'ın il başkanlığı binasında ziyaret ederek bilgi alan CHP heyeti, Suriye ve Irak Savaşlarının işadamları üzerindeki etkilerini araştırmak için Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yaptı.

        Çok sayıda işadamının katıldığı toplantıda, tarımsal alanlarda elektrik kullanımına kolaylık sağlanması, bölgedeki, işadamlarının daha çok desteklenmesi talepleri geldi. CHP'nin Kobani,Şengal veSuriey'den göç edenlere yeteri kadar yardım yapmadığı ileri sürüldü            

           CHP Heyet Başkanı Faik Öztrak  işadamlarıyla yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gündeminin başkanlık sistemi olmadığını söyleyen Öztrak Türkiye yılardır parlamenter demokrasi ile idare edilmektedir. Ve parlamenter sistemi ile idare edildiği dönemlerde Türkiye dünyanın en büyü k 20 ekonomisi arasına girmişti. Yine dünyanın e büyük 15 sanayi üreticilerden biridir. Özgürlükleri sürekli gelişmiş ve belli bir noktaya geldi. Tabiki daha çok kat edilecek. Ama başkanlık sistemi Türk insanının özgürleştirecek bir sistem değildir.Aksine Türkiye'de otoriterleştirmeyi arttırmak üzere birileri tarafından Türkiye'nin gündemine zorla sokulmak istemektedir. Bugün Türkiye'nin gündemi iştir aştır daha fazla özgürlüktür.?dedi

                      CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir mitinginde AKP ismini vermeyerek imalı olarak ona oy verilmesi hususunda açıklamalarda bulunmasını eleştirdi. Tanal Kırşehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasayı ihlal suçu işlemiştir. Anayasa ihlal sucu eşittir vatana ihanet sucudur. Bu açıdan dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Bunun için hazırlıklar başladık. Çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağız.?dedi

        Cumhurbaşkanlığı Sarayına imam atanması ile ilgili bir soruya ise Tanal Dine kurban olsunlar. Dinimiz haramı yolsuzluğu rüşveti kabul etmez. Bunlar din üzerinden siyaset yapıyorlar. Maalesef vatandaşlarımızın dini değerleri ile oynuyorlar. Dini değerlerimizle alay eden bakanları kolluyorlar koruyorlar. Bu dinin siyasete alay ediyorlar. Din üzerinden siyaset rant elde ediyorlar. Ama Müslüman kardeşlerimiz bunların yaptıkları hırsızlıkları yolsuzlukları eziyetleri unutmayacak. Ve onunda cezasını 2015 Haziran ayında sandıkta gösterecekler? dedi.

İşadamı Şeyhmus Duyan CHP heyetine ve toplantıya katılara yemek verdi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ