USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

CHP Heyeti Mardin´deydi

CHP Heyeti Mardin OSB´de Şeyhmus Duyan´ı ziyaret etti, ardından ilde incelemelerde bulundu.

CHP Heyeti Mardin´deydi
08-10-2016 19:12
Google News

               Mardin´de çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan CHP Heyeti Mardin Organize Sanayi Bölgesinde Şeyhmus Duyan´ı ziyaret etti. Mardin CHP eski Milletvekili  CHP İl Başkanı Mahmut Duyan ve CHP heyeti OSB´de sabah kahvaltılarını yapan heyet daha sonra Valilik, Eğitimsen ve Bazı Sivil Toplum Kuruluş temsşilcileir ile görüştü. Açığa alınan öğretmenlerin konusunu yerinde araştıran heyet, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezine ziyarette bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığındaki CHP heyetinde bulunan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer,   Mardinde çeşitli incelemelerde bulundu

   Heyet Kızıltepe ilçesinde buluna Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

CHP heyetinin ziyaretinde Zahireciler odası başkanlığını da yürüten Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, heyete bölgenin sorunları ile ilgili bir dosya verdi.

Mardin´de ki temaslarını tamamlayan heyet yapılan ziyaretin ardında Şanlıurfa´ya hareket etti.

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ziyaretinde bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:

"Mardin´in Nüfusu belli, 1750 öğretmenimiz açıkta. Fettullah Gülen terör örgütü soruşturmasını darbeye karşı hep birlikte iktidar partisi ile beraber mücadele etmiş bir parti olarak FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında maalesef kurunun yanında yaş yanmasın hassasiyetiyle de bölgede incelemeler yaptık. Gelişimizin bir diğer amacı da Mardinimizin sosyo-ekonomik sorunlarını bir parça da olsa yerinde görmekti.

Dünya kenti Mardin´in bu son bir iki yıldır turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor olmasında altında yatan ana faktörlerden birisi hiç şüphesiz terör ve şiddet olaylarıdır.

Bölgenin bütünüyle sadece Mardin değil komşu illerinde bu terör ve şiddet olaylarına maruz bırakılması öncelikle bir kader değil bir makus talihtir. Bunun yenilmesi lazım. Bunu sadece kader olarak görürsek bunu sadece salt güvenlikçi politikalarla çözmeye çalışırsak 40 yıldır olduğu gibi her gün gençlerin cenazeleriyle baş başa kalırız. Bu bakımından özellikle GAP projesinin bölge ekonomisine çok büyük bir katkı yapacağını 30 yıldır çektiğimiz terör belasına en büyük panzehir ilacı olacağı kanaati bizde hakim.

Biz evlatlarımızı gene aynı ailenin diğer evlatlarıyla vuruşturmak çatıştırmak Türkiye´ye yakışan Türkiye´nin hak ettiği bir durum değil. Para bulunur, ekmek bulunur, un bulunur, tuz bulunur, şeker bulunur ama giden can bir daha bulunmaz geri gelmez. Bunun yolu belli bunun için birkaç şeye ihtiyacımız var birbirimizi biraz dinleyeceğiz anlayacağız. Biraz samimi sıcak olacağız. Dostane olacağız. Anlayışla bakacağız birbirimize ötekileştirmeyeceğiz inancından ırktan dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Bu topraklar 79 milyona değil 279 milyonu besleyecek kadar zenginliğe sahiptir. Bu bakımından gelin siyaseti çok ön yargı ile bakmayalım.? Şeklinde konuşan Altay, şunları söyledi:

?Allah ile aldatanlardan sakının, sizi istismar edenlerden sakının, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlardan sakının, inançlarımız üzerinden inanç aidiyeti üzerinden siyaset yapanlardan sakının. Bilin ki onlar bu memlekete ve bu millete yapılabilecek kötülüklerin en büyüğünü yapıyorlar. Kimseyi itham etmiyorum biz yapıyorsak bizden de sakının ancak ortada bir durum var, terör var şiddet kaynaklı sorunlar var, çarpık kentleşme sorunları var, tarımsal sorunlar var, sivil toplumların sorunları var. Eğitimde, sağlıkta Mardin sorunlu bütün bunların üzerinde 1750 öğretmen görevden alındı. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili sorunlar var. Biz bu yaşanan sorunları tespit ettik. İnşallah Ankara´da TBMM´de gümbür gümbür dile getireceğiz.?

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter´de kendilerini ziyarete eden heyete yönelik yaptığı konuşmada Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek şunları söyledi, ?Bu ülkeye hizmet eden tüm siyasi partiler bizim için değerlidir. Biz hiç birinin taraftarı olmayacağız kim fazla hizmet ediyorsa biz ondan yana olacağız. Bizim için önceliğimiz ülkenin geleceğidir bu ülkeye hizmettir kardeşliktir birlik beraberlik huzur ve barıştır sevgidir.?



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ