USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

CHP heyeti Mardin´de

CHP Genel Merkezi Mardin´in Milletvekilliğini Üstlenecek 3 vekil görevlendirdi.

CHP heyeti Mardin´de
02-09-2015 15:34
Google News
             Mardin´e gelen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkele Milletvekili, Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı ve eski Milletvekili Mahmut Duyan ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde iş adamları ve sanayicilerle buluştu. CHP Genel Merkezi Partiden Milletvekili olmayan Mardin´in sorunlarını takip edecek 3 milletvekilinin görevlendirildiği belirtildi.

              Sanayici ve İş adamlarının sorunlarını dinleyene  Millet vekilleri, toplantıdan oldukça memnun ayrıldıklarını ifade etti. Heyet Başkanı İş Kadını Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka toplantı bitiminde gazetecilerin sorularını cevapladı.

              Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile birlikte CHP İl Başkanlığının koordinasyonluğunda, bir toplantı yapmak üzere Mardin´e geldiklerini, toplantıda öncelikli olarak bölgesel sorunları konuşma amacını güdüldüğünü ifade eden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka,  ?Daha öncesinde  Çanakkale milletvekilimiz Muharrem Erkek ve parti heyeti ile birlikte Diyarbakır´a bir heyet olarak gelmiştik ve orada yaptığımız toplantıda da ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve terör sorununu konuşmuştuk. Buna yönelik olarak halkın çözüm önerilerini dinlemiştik. Buraya yaptığımız toplantıda hem terör sorununu bir kez daha masaya yatırdık hem de aynı zamanda iş dünyası neyi istiyor ne bekliyor ve bizim iş dünyasına yönelik projelerimiz neler bunları da tartıştık.dedi

           Toplantının  çok verimli geçtiğini söyleyen Nazlıaka ?bizler sosyal demokrasiyi içselleştirmiş partinin bireyleri olarak elbette herkesin bize her türlü soruyu sorabilmesini çok önemsiyoruz, onun için konuşma özgürlüğünün ifade özgürlüğünün sonsuz olduğu herkesin bize iletmek istediği mesajları verdiği, sormak istediği soruları sorduğu bir toplantı oldu. Bizde elimizden geldiğince onlara yanıt vermeye çalıştık.  Bu tip toplantıları bundan sonra sık sık yapacağız. Biz 3 milletvekili olarak görevlendirildik. Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ve bugün aramızda olmayan ve bir sonraki çalışmamıza katılacak olan İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner olarak, bundan sonra da çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz.  Çünkü Mardin bizim için çok önemli bir coğrafya, çok önemli bir şehir, kültürlerin birleştiği tarihin etkisinin her aşamada hissedildiği bir şehir. Mardin´i ve Mardinlileri seviyoruz onun için daha yakın temasta olmak amacıyla il örgütümüzün düzenleyeceği etkinliklerde sık sık yer alacağız.?diye konuştu

Bir gazetecinin OSB´de ve bazı sanayi kuruluşlarında işten çıkarmalar başladı.Bölgenin ekonomisi kötüye gidiyor bu konuda ne diyeceksiniz şeklindeki soruya Milletvekili  Nazlıaka?Burada güvenlik sorunundan kaynaklı olarak ekonomik problemlerde yaşanıyor. Bir yandan iş, aş derdinde olan bir halk öte yandan da her geçen gün yarını nasıl kurtaracağım diyen bir iş dünyası var. Onun için bizler elbette işsizlik sorunu olmak üzere yaşanan tüm ekonomik sorunları mecliste gündeme getireceğiz.? Şeklinde cevaplandırdı.

        Atılan Her Kurşun Gider Bir Ananın Yüreğini vurur.

   Milletvekili Nazlıaka, Bölgede yaşanan çatışma ortamı konusunda düşüncelerini soran bir gazeteciye de ?Yaşanan çatışma sadece bölgenin değil bütün Türkiye´nin sorunu.  O yüzden burada ki vatandaşlarımız ne hissediyorsa bizde bunu hissediyoruz. O yüzden bir kez daha buradan barış çağrısında bulunuyoruz. Barışın olmadığı bir ortamda huzur ve refahtan bahsetmek mümkün değil. Onun için halk zaten 7 Haziran´da ki seçimlerde biz kavga kargaşa istemiyoruz uzlaşma, barış, birlik, bütünlük, dirlik istiyoruz dedi.  Ben diyorum ki birbirimizi anlamadığımız sürece aynı şeye ağlayıp aynı şeye gülmediğimiz sürece, biz bu sorunları çözemeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradakiler ne yaşıyorsa biz aynısını yaşıyoruz. Dün 1 Eylül Barış Günü´ydü biz dilerdik ki Dünya Barış Günü´nü neşeyle halaylar çekerek türküler söyleyerek geçirelim. Fakat biz Dünya Barış Gününü yas tutarak geçirmek zorunda kaldık. Her gün yeni ölümler ile karşılaştığımız bu gündem içerisinde hiç kimsenin mutlu olması mümkün değil, atılan her kurşun gider bir ananın yüreğini vurur. Onun için çocuklarımızın ölmediği çocuklarımızın gelecek kaygısı duymadığı gerçekten de huzur içerisinde yaşadığımız aydınlık eşit ve adil günleri kucaklamak istiyoruz bunu da yapmakta kararlıyız.? Dedi.

           Dündar Kılıçdaroğlu´a teşekkür etti.

      Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, bölgede,huzur ve güven ve barış ortamı sağlanmadan, ekonomiden söz etmenin anlam taşımayacağını söyledi. Ak Parti kurucularından ve Ak Parti Mardin İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu ifade eden Dündar, 7 Haziran seçimleri sonrasında CHP´nin ortaya koyduğu siyasi anlayışı olumlu ve yapıcı olduğunu belirtti. Bir süre önce Ankara´da siyasi parti liderleri ile STK olarak yaptıkları görüşmede bunu CHP Genel Başkanına bunu ilettiklerin söyleyen Dündar ? CHP´nin ortaya koyduğu tavır ve genel başkan Kılıçdaroğlu´nu tutumundan dolayı kendisi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Burada biz huzur istiyoruz. Güven içerisinde yaşamak istiyoruz. Ekmek peynir yiyelim ama huzurlu yaşayalım. Evden çıkınca çocuklarımızın gözü arkamızda kalmasın istiyoruz. Akşam eve dönünce bugün de eve geldik yarına ne  olacak düşüncesini taşımak istemiyoruz. Vatandaş koalisyon mesajı verdi. Tek partiye iktidar ol demedi. Bu mesajı herkesin alması ve saygı duyması gerekir. Önümüzdeki seçimlerde de bundan farklı olmayacak düşüncesindeyim.Halkın iradesine saygı duymak gerek ? şeklinde konuştu

              Toplantıya MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, Karaboğa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı SOB yönetim kurulu üyesi Şükrü Karaboğa,İş Adam Şakir Nuhoğlu ve çok sayıda sanayici katıldı. Toplantıya katılan sanayi ve iş adamları da bölgedeki huzur ve barışın yeniden tesis edilmesi noktasında siyasilerin gayret göstermesini istedi.

             Heyet Mardin Valisi, Ömer Faruk Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı  ve vatandaşlarla görüştükten sonra yarın Mardin´den ayrılacak.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ