USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

CHP Heyeti, Mardin OSB´yi Ziyaret

Bölgede gezi ve incelemelerini sürdüren CHP Heyeti, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerle görüştü.

CHP Heyeti, Mardin OSB´yi Ziyaret
21-09-2018 23:11
Google News

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP TBMM 20. ve 22. Dönem Mardin Milletvekilliği, 20. Dönem TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği  27. dönem CHP Mardin Milletvekili Adayı Mahmut Duyan ´ dan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, Mardin  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunu ziyaret etti, son ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

              Heyet adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Genel Merkezin aldığı kararla 81 İlde oluşturulan Ekonomi heyetleri, yaşanan ekonomik kriz ve çözüm önerileri hakkında Sivil Toplum Kuruluşları ile buluştuğunu söyledi.  Emre ? Odalarımızın, kuruluşlarımızın, sanayicilerimizin, sokaktaki vatandaşlarımızın önerileri, ekonomik krize bakış açıları doğrultusunda, ülkemizin bu durumdan nasıl beraberce çıkacağını bir rapor haline getireceğiz." dedi.

         Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan, CHP Heyetine Mardin OSB´ ye gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Duyan, CHP heyetine OSB´deki yatırımlar ve ekonomik döngü ile sağlanan istihdam ve ülke ekonomisine sağlanan katkıyı anlattı.  Duyan, ?sektörel desteklerle akıllı üretimin ve endüstriyel dönüşümün  sağlanması İhracat hususunda sanayicilerin ve üretimin önündeki engellerin kaldırılması gerekir? dedi.


           Makarna sanayicileri adına konuşan Şükrü Karaboğa ise; ?Dünya´nın en iyi Bulguru, makarnası ve Un´u bizde bu düşünceyle çoğu liman ticaretini Mardin´e çektik, Iraktaki Un piyasasını  Kendi Unumuzla üç katına çıkardık ve Iraktaki Un piyasasını ve un tüketicilerini  kendi kaliteli  Unumuzun tüketimine alıştırdık. Biz İsteseydik yatırımlarımızı Çanakkale´de İskenderun da yapabilirdik. Ama istedik ki yatırımlarımızı kendi memleketimizde yapalım, halkımız yararlansın bizden şuan ise sanayiciler olarak elektriğe, ambalajlara ve buğdaya gelen zamlar ve ihracatlarımızın durdurulmasını doğru bulmuyoruz? dedi.

           Bulgurcular Derneği Başkanı Faysal Sun ise,  son zamanlarda yaşanan İhracat ve  ithalatın dengesizliği, girdilerin çok zamlanması  sanayicileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Sun ? bu sene Aşure ihracatının yasaklanması ise yanlış olduğunu düşünüyorum?dedi.

         DUNSAD Başkanı Veysi Duyan, İhracata ki sıkıntıları dile getirerek ?eskiden önce İhracat sonra İthalat mantığı vardı. Şimdi ise, önce ithalat sonra İhracat olmuş. Şu anda Un ihracatımızın  durdurulması, Fabrikalarımızın  kapanmaya başlamasına yol açacak.  Çalışan  fabrikalarımızın çoğu  ise işçilerini çıkarmaya başladı. Yetkililerin biran önce sanayicileri dinleyip çözüm üretmeye gidilmesi lazım, Dik Durmanın tam zamanı? dedi.

            Krizin nedeni yanlış politikalar

        CHP heyeti adına konuşan İstanbul Milletvekili   Zeynel Emre ?Bu krizin sebebi herkes  Donald Trump´ın  atığı twitle başlayıp ve Rahip Brunson ile  geliştiğini zannediyor.  Ekonomik krizin asıl nedeni yanlış politikalardır.? Dedi.

          Emre, hükümetin ekonomik krizi, İzmir´de ev hapsinde bulunan rahip Brunson´a ve Türkiye´de tutuklu bulunan 15 Amerikalı´ya bağladığını, ancak bunun asıl nedeninin 16 yıldır Türkiye´yi yönetenlerin izledikleri yanlış dış politikalar olduğunu ileri sürdü. ABD´li rahip olayının zaten çöküntüye gitmekte olan Türk ekonomisi için sadece bahane olduğunu öne süren Emre, "Bu durum krizi belki biraz tetikledi, o kadar. Bunun faturası, en günahsız kesim olan emekçilere, emeklilere, vatandaşımıza yıkılamaz" dedi.


´KİMSE YARININI GÖREMİYOR´


     Ekonomik krizin ülkeyi yönetenlerin yanlış politikalarından kaynakladığını ifade eden Emre, "Türk Lirası´nın yıllardır erimesinin sebeplerinin başında, Türkiye ekonomisinin büyümesinin doğrudan yatırımlarla değil, sıcak paraya bel bağlanmasıyla olması geliyor. ABD´nin 2008 krizinin ardından varlık alım programını başlatmasıyla dünyadaki dolar bolluğu ülkemize de uğradı. Ülkemizdeki şirketler ucuz döviz bolluğunu kullanarak, hesapsızca, 220 milyar dolar borçlandılar" diye konuştu.

         Hükümetin yanında olan şirketlerin büyük bir çoğunluğunun rant peşinde koştuğunu iddia eden, yandaş müteahhidin ekonomisinin büyüdüğünü, halkın kazancının ise olduğu yerde saydığını kaydeden Emre, Rant peşinde olmayanların da, kredi borçlarını ödeyemez hale geldiğini, artık kimsenin yarınını göremediğini söyledi.


            ´SUYUN İÇİNDE HAŞLANIYORUZ´
Yaşanan bu krizin gelip geçici olmadığını ileri süren Emre, 2001 ekonomik krizini hatırlatarak, şunları söyledi:
"2001 krizinden tek farkı, orada olay bir gecede oldu ve bitti. Burada ise olay bir gecede olmuyor, zamana yayılıyor. Suyun içindeki kurbağa misali alıştırılarak yavaş yavaş haşlanıyoruz. Suyun ısı derecesi artıyor, yanıyoruz. Ülkemizi yönetenlerin uyguladığı dış politika ve Amerika´nın faiz artış sürecine girmesiyle sıcak para ülkemizden çıkmaya başladı. Türk Lirası değer kayıpları yaşamaya başladı. Yapılan tüm uyarılara rağmen, cari açığı kontrol altında tutacak politikalar geliştirilemedi. Çiftçiler toprağına küstürüldü."

             MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ OLMALI
            Açıklamasının sonunda önerilerini de sıralayan Emre, yapılması gereken en önemli işlerden birisinin devlette liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesi  ve Merkez Bankası´nın bağımsız olması gerektiğini kaydetti. Emre, dolar esas alınarak yapılan ihalelerin Türk Lirası´na dönüştürülmesinin de önemli olduğunu aktardı.
        27. dönem CHP Mardin milletvekili adayı Mahmut Duyan  ise her şeyin başının üretim ve planlama olduğunu söyledi. Tarımsal ekonominin önemine vurgu yapan  Duyan, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin bir an önce ekonomi gündemi ile toplanması gerektiğine dikkat çekti.
Duyan "Ülkemizde AKP iktidarının paraya dayalı uygulamaları sonucunda girmiş olduğumuz ekonomik bir darboğaz söz konusu. Türk Lirası yabancı paralar karşısında değer kaybetti. Biz CHP olarak her zaman ülkemizde ekonomik darboğazdan çıkılması için ekonomik reçeteleri sunduk. Ancak iktidarın yabancı sermaye gruplarına bağlı politikaları sonucunda Cumhuriyetle yaşıt fabrikalarımızın satılmasıyla, sanayi ve tarımın yok edilmesiyle bugünlere geldik" dedi.

Son olarak konuşan Mardin OSB başkan vekili ve MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, Bölge ve ülke ekonomisi için hayati öneme sahip, Organize Sanayi Bölgelerinde, İhracat noktasında yaşanan bürokratik sorunların aşılarak, OSB´lerin yatırımcılar için daha cazip hale getirilmesi amacıyla konu ile yetkililerin  ilgilenmesi ,kurumlar nezdinde görüşülerek çözüme kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ