USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

44 km´lik yol yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mazıdağı ile Artuklu ilçeleri arasında yapımı tamamlanan grup köy yollarına ve Sosyal Yaşam evlerine ilişkin incelemelerde bulunarak yurttaşlarla bir araya gel

44 km´lik yol yapıldı
30-09-2015 14:32
Google News

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde yaşanacak olumsuz hava şartlarında yurttaşların ulaşım sıkıntısı yaşamamaları için kent merkezi ve ilçelerde yol çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Artuklu ilçesi arasında bulunan Akdağ (Akres) mahallesinden başlayıp Mazıdağı İlçesi Cevizlik (Cewzat), Ulutaş (Hesena), Yağmur (Êwrîxan) ile Arıköy (XanaZenbur) mahallerine kadar 33 km ve Mazıdağı İlçesi Karasu (CemêReşan) mahallesinde de 11 km´lik yol olmak üzere 44 km yolun yapımı tamamlanarak yurttaşların hizmetine açıldı. Yapımı tamamlanan grup köy yollarına ilişkin ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay incelemelerde bulunarak yurttaşlarla bir araya geldi. İncelemeler sırasında Eş Başkan Akyol Akay´a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Büyükşehir Kırsal Yıllar Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Nevzat Aydın, Fen İşleri Daire Başkanı Hamza Yusufoğlu ile Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Necla Yıldırım eşlik etti.

Eş Başkan Akyol Akay ve beraberindekiler incelemelere ilişkin ilk önce Mazıdağı İlçesi Karasu (CemêReşan) mahallesinde yapımı tamamlanan 11 km´lik yolda incelemelerde bulunarak yurttaşlarla bir araya geldi. Burada yurttaşların sorunlarını da dinleyen Akyol Akay, yaşanan kimi eksikliklerin giderilmesi noktasında da daire başkanları ile görüştü.

Akyol Akay ve beraberindekiler ardından yaklaşık 50 yıldır yapılmayan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Artuklu İlçesi´ne bağlı Akdağ (Akres) mahallesinden başlayıp Mazıdağı İlçesi Cevizlik (Cewzat), Ulutaş (Hesena), Yağmur (Êwrîxan) ve Arıköy(XanaZenbur) mahallerine kadar uzanan 33 km´lik yola ilişkin incelemelerde bulundu. Burada çalışanlarla bir araya gelen Akyol Akay, özellikle yolun yapımında kullanılan malzemeyi yakından inceledi. Akyol Akay, büyükşehir olarak yurttaşlara hizmet vermenin sevincini yaşadıklarını belirterek ?Kırsal ilçelerin mahallerinde yaşayan yurttaşların kış mevsiminde olası bir sorunla karşılaşmaları için büyükşehir olarak belediyenin büyük bir oranda bütçesini buraların asfalt ve yol çalışmasına ayırdık. Büyük bir titizlikle hala diğer ilçelerde çalışmalarımız devam ederken yapılan çalışmalar sonrasında da halkımızın memnuniyetini bizlerle paylaştıklarını görmek bizlere ayrı bir mutluluk vermektedir. Bilindiği gibi özellikle Mardin´in kırsal alanlarına yıllardır çalışma götürülmediği gibi yollar sadece bir aracın geçebileceği genişliğe sahiptiler. Bizlerde çalışma arkadaşlarımızla beraber yapmış olduğumuz incelemeler sonrasında ilk önce yol genişletme çalışması yaptık. Ardından serpme ve sıkıştırma işlemi yaptıktan sonra asfaltlama işlemini yaparak yolun kullanımını halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanı sıra özellikle kış mevsiminde bölgede aşırı yağışları göz önünde bulundurursak yolun ömrünün daha uzun ve sağlam olması içinde bazalt taştan yapılan malzemeyi de kullanmaya özen gösterdik? dedi. Söz verdikleri gibi her zaman halka hizmet için çalışmaya da devam edeceklerinin altını çizen Akyol Akay, diğer ilçelere ait yol yapımlarının da en kısa zamanda sonlandırılacağını ve yurttaşların hizmetine sunulacağını aktardı.

?Yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam evleri incelendi?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından ?Her Mahalleye Bir sosyal yaşam evi´ projesi kapsamında 9 ilçeye bağlı mahalleler de 45 Sosyal Yaşam Evi´nin çalışmaları ise son aşamaya gelinirken proje kapsamında yapımı tamamlanan Şenyuva (Şewaşî) Mahallesi Sosyal Yaşam Evi Eş Başkan Akyol Akay ve beraberindekiler tarafından incelendi. Büyükşehir´in katkıları ile mahalle sakinleri tarafından Mazıdağı Yetkinler (Dirînê) ve Şanlı (Dêşan) mahallelerinde yapılan Sosyal Yaşam Evlerine ilişkin çalışmaları da yerinde inceleyen Eş Başkan Akyol Akay, burada da yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşların kendisine mahalle sorunlarını aktardığı Eş Başkan Akyol Akay, yaşanan sorunlara imkanlar dahilinde en kısa zamanda çözeceklerini söyledi.

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ