USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Beyaz Bayraklı Kolejden YKS öncesi tavsiyeler

Melike Kasar Ve Şehmus Haydaroğlu sınavı kazandıracak doğru stratejileri yazdı.Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Beyaz Bayraklı Kolejden YKS öncesi tavsiyeler
19-06-2020 16:53
Google News
Mardin’de hizmete giren ve Beyaz Bayrak alan Özel Mardin Koleli yetkilileri Melike Kasar Ve Şehmus Haydaroğlu , YSK öncesi tavsiyelerde bulundu ve Kolej hakkında bilgiler verdi. Yetkililer“olarak ülkece geçtiğimiz bu zorlu süreci en az hasarla atlatmak adına güçlü kadromuzla çevrimiçi derslerimizi başlatmış bulunduk. Böylelikle öğrenci psikolojik olarak daha pozitif alana çekildi. Online dersler öğrenciye, her şeyin yolunda olduğunu hala öğretmenlerinin ve arkadaşlarının yanında olduğu hissi uyandırdı. Bizler de rehberlik servisi olarak özel çevrimiçi görüşmeler yapıp süreci ve bu süreçte yapılabilecekleri öğrencilerimize anlattık. Süreç kişinin kendisini bulma ve kendisiyle olma durumunun nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğreten ve biraz da bizi üretkenliğe yönlendiren bir süreçti. Biz de öğrencilerimize kısıtlı yaşam alanlarında bunu öğreterek en az hasarla süreci yönlendirmiş olduk. Bu süreçte önemli iki grubumuz mevcuttu bunlar; Meslek ve Alan seçimi yapması gereken 10.sınıflarımız ve YKS’ ye hazırlanan 12. Sınıflarımız.

10.sınıflarımız için öncelikli olarak velilerimizle görüştük. Meslek seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler hususunda velilerimiz tek aranıp bilgilendirildi.

Meslek seçimi için öncelikle kişisel özellikler önemli faktör olarak ele alınmalıdır.

Çocukların başarılı oldukları dersler belirlenmelidir. Bu faktör kişinin zekâ türüne göre yönlendirmeyi oluşturur.

Çocukların hangi mesleği niçin istediği ve gelecek planları aileler tarafından konuşulmalıdır.

Çocuğunuz sizin hayatınızdaki proje değildir. Onun adına meslek seçimi yapmak ve bunu dayatmak yanlıştır.

Başarının sırrı bir işi severek yapmaktan geçer. Bundan dolayı sevmedikleri mesleklere yönlendirilen insanlar bir ömür mutsuz çalışma şartlarına maruz kalacaklardır.

Bizler çocuklarımızın seçimlerine saygı duyup hayatları destek ve isteklendirme güçleri olmalıyız. Onlar bizim geleceğimiz.

Bunları hem değerli velilerimize hem de öğrencilerimize aktarıp çevrimiçi görüşmelerle meslek seçimini tamamladık.” dedi

YKS SÜRECİNDE ANNE BABA DAVRANIŞLARI

Yetkililer,Öncelikle zaten zor olan bir süreci covid-19 salgını nedeniyle daha da zorlu atlatmak durumunda kaldıklarını ifade eden Haydaroğlu , öğrencilerin ve velilerin bu süreçte kaygı düzeyinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek “maalesef ancak bizler bunu en aza indirmek için çevrimiçi görüşmeler yapıp psikolojik destek sağladık. Online isteklendirme semineriyle öğrencilerimizi yeniden motive edip sürece adapte etmiş bulunduk. Tabi bu süreçte velilerimizi de ihmal etmedik. Onlara da birebir çevrimiçi görüşmeler yapıp süreci nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda görüşmeler yaptık.” şeklinde konuştu

YKS SÜRECİNDE ANNE -BABALARIN YAPMASI GEREKENLER

Anne ve babalara da büyük görevler düştüğünün altını çizen yetkililer “Çocukların özgüvenini kıracak sorumluklar vermeyin bu çocuğa başarısızlık ve yetersizlik duygusu uyandırır.

Geleceğe dair alternatif hayat planlarını şimdiden sunup öğrenciye alternatifsiz bırakmayın.

Yargılayıcı olmayın ve sert eleştiriler sunmayın

Çocuğunuza güven verecek huzurlu bir ortam sağlayın. Sizlerin

Yasaklar yerine “kısıtlama” yapmanız bu süreci önemsediğiniz anlamına gelir.

Özellikle son zamanlarda popüler olan “Sınav Antlaşması “ yapın. Sınav sürecinde sizin ve çocuğunuzun karşılıklı keyif alacağı bir antlaşma eğlenceli olacaktır.

Öğrencinize sorumluk yükleyin her şeyi öğrenci yerine yapan veli öğrenciyi işlevsizleştirir.

Fedakârlıklarınızı çocuğunuzun yüzüne vurmayın onun da birtakım fedakârlıklar yapması gerektiğini bunun hayatı için önemli olduğunu ifade edin.

YKS’YE KISA BİR SÜRE KALA YAPILACAKLAR

En önemlisi kitle iletişim araçlarından uzak durmak çünkü bu süreçlerde değişik birtakım mönüler ve reçeteler çıkmaktadır. Bunlar yanlıştır

Öğrencinin rutinlerini bozmaması gerekmektedir. Normalde nasıl besleniyorsa öyle devam etmeli.

Tavsiyemiz protein ve sebze ağırlıklı beslenmesi.

Uyku düzenini sınav gününe adapte edecek şekilde düzenlemelidir

Sınav gecesi yağlı ve metabolizmasını etkileyecek yiyecekler ve içeceklerden uzak durmalı.

Heyecandan uyku problemi çıkmasın diye yatmadan bir bardak süt ve ya ayran tüketebilir

Olumsuz ifadelerden kaçınmak iyi temenniler sunmak önemli

Öğrenciyi tüm aile birlikte sınava götürmek yerine yaşıtı biriyle sınava göndermek kaygıyı daha azaltacaktır.

Çocuklarımız bizim geleceğe dair umutlarımızdır. Onlar yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarıyla bu dünyayı güzelleştirecek en güzel renklerdir. Bu yüzden onlara inancımızı yitirmeden yollarında yoldaşlık etmeli ve hep desteklemeliyiz. Tüm sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum temennim o ki güzel günler onların olacaktır.

40 Yıllık tecrübesi ile Mardin Özel Kültür Koleji Çağdaş ve Kaliteli eğitimin Mardin'deki merkezi olan okulumuz 2020-2021 eğitim öğretim dönemi için öğrenci alımlarıyla birlikte erken kayıt avantajı ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Temiz okul, sağlıklı okul projesi” kapsamında Beyaz Bayrak almıştır” şeklinde tavsiye ve sözlerini sürdürdü.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ