USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Barış Derneği Törenle açıldı

Kızıltepe İlçesinde kurulan ?Barış Derneği? ;İlçe Hububat Ticaret Merkezi müzayede salonunda gerçekleştirilen tören ile hizmete açıldı.

Barış Derneği Törenle açıldı
01-07-2019 10:20
Google News

Mardin Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Konferans Salonunda, düzenlenen tören ?Barış Derneği? nin açılışı yapıldı. Açılışa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İnsan hakları savunucusu, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Vali Yardımcısı Osman Demir, Siyasi Partilerin il ve bazı ilçe temsilcileri, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, İşadamı Bedrettin Karaboğa sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

           Barış Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Öter, aile, komşu, mahalle tartışma ve kavgaların, uluslararası düzeyde savaş karşıtının barış olduğuna vurgu yaparak? Ekmeğe ve suya ne kadar ihtiyaç varsa, barışa da o kadar ihtiyaç vardır.? Dedi. Öter kurucu üyelerin öz geçmişlerini okudu.

             Barış Derneği Genel  Barış Aktivisti Başkanı Cemil Aydoğan  Türkiye, Ortadoğu ve dünya tarihinden örnekler vererek, bölgede gelişmeleri, tarih boyunca Türkler ile Kürtlerin ortak mücadelesini anlattı.

        Emperyalist sistemlerin karanlık kulvarlarına karşı barış ve özgürlük kulvarlarında halkın desteği ile hareket edildiği takdirde barış meşalesinin, karanlığı mutlaka yeneceğini söyleyen Aydoğan ?
Biz barış Derneği olarak tarihten günümüze kadar insanlık mücadelesinde zorba sistemlere karşı adalet için savaşan ve ülkelerinde adil bir sistemin hayata geçirilmesini sağlayan tüm savaşçı ve sultanları saygıyla selamlıyoruz. Ancak Allah´ın adaletini tanımayan bir önderliğe destek vermemizde mümkün değildir. Çünkü o önderliğin de karakterinde insanlığa karşı dünya rantı ve makam hırsı vardır. Roma İmparatorluğuna karşı yüzbinlerce köleyi örgütleyerek cesaret ve özgürlüğü amaç eden bu uğurda hayatını feda eden spartaküsleri selamlıyoruz. İdeal inanç ve değerlerinden taviz vermeyen ve bile bile idama giden yunan filozofu sokratesi de anmadan geçmek istemiyorum.
İslamiyet döneminde insan hakları ve adil bir sistemle barış ve kardeşliğin eşit bir şekilde hayata geçmesini sağlayan otuz üç yıllık Asri Saadet dönemini de selamlıyorum.? Dedi

             ?Halklar İç İçe yaşıyor?

            Türk  ve Kürt halkının Mezopotamya ve Anadolu coğrafyasında bin yıldır diğer halklar ile iç içe yaşayan bir halklar topluluğu haline geldiğini ifade eden Aydoğan ? Tarihi süreç içerisinde bu halkların birbirlerine minnet borçları vardır. Selçuklu hükümdarı Alparslan´a Malazgirt´te ki Bizans savaşında kendisiyle ittifak yaparak zafere götüren, ilk Türk-Kürt ittifakını sağlayan ve Anadolu üzerindeki baskı ve şiddetin ortadan kaldırılmasını sağlayan Selçuklulara Anadolu´nun kapılarını açan, Mervani Kürtlerine teşekkür etmek lazımdır.
            Selahaddini Eyyübi efsanevi bir Kürt kahramanıydı, işgalci haçlı saldırılarına karşı Ortadoğu kalkanı görevini yürütüyordu. Deniz yoluyla gelen Ortadoğu´daki haçlı kuvvetlerine karşı üst üste zaferler kazandı.  Osmanlı hükümdarı "Yavuz Sultan Selim" İran hükümdarı Şah İsmail´in Anadolu´yu ele geçirme planlarına karşı ordusunun yüzde yetmişi Kürtlerden oluşan bir ittifak ile, Çaldıran´ da İran ordusunu yenmeyi başardı. Kürtlerin bu desteği olmasaydı şah İsmail bütün Anadolu´yu boydan boya Şii Mezhebine dönüştürerek ele geçirmiş olacaktı. Bu güç birliğini sağlayan Kürt liderlerinden İdrisi Bitlisi ve Kürtlere teşekkür etmek lazımdır? şeklinde konuştu

       Bu ittifaklar kurtuluş mücadelesine kadar devam ettiğine vurgu yapan Aydoğan,?Ne yazık ki Kürtler dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Osmanlı sisteminde kendi paşaları ile kendilerini yönettikleri kısmi özerklik haklarını da kaybetmiş oldular.

        Türkiye Cumhuriyeti Bin yıllık tarihi bir coğrafyada iç içe olan Anadolu ve Mezopotamya halklarından oluşmaktadır. İstanbul Dünyanın en büyük Kürt şehridir. Bölge halkının çoğunluğu metropol kentlerine taşınmıştır. İç içe olan böylesi coğrafyaların parçalanmalarından yana olmak emperyalist sistemlere hizmet etmekten başka bir şey değildir. Kırk yıllık silahlı bir mücadele ile halkları içe içe olmayan bir coğrafyada olsaydı, bu ülkelerde bölünmeler kaçınılmaz olacaktı. Ancak bu siyasal ve toplumsal ortamda, bu mücadele yüz kırk yıl daha da devam ederse, bu coğrafyanın bölünmesi mümkün değildir. Ancak Irak, Suriye ve İran da siyasal konjonktürler farklıdır. İç içe karışım olmamıştır. Bu coğrafyalarda ulusların kendi kaderlerini tayin hakkında demokratik ve siyasi iradeyi, kendilerinin en doğal haklarını görmek lazımdır.? Dedi.

       Ateşkesin bozulmasında farklı nedenler var

       Kandilin, Öcalan´ın ülkeyi terk edin talimatına uymamasını iki nedene bağlayan Aydoğan ?1-.Legal alanda güçlü kadrolara sahip olmadıkları için silahların bırakılmasında tasfiye edilme korkusu vardı.
2.Bu barıştan rahatsız olan İran´ın kandil üzerindeki ağırlığı bu ateşkesin bozulmasında etkili oldu. Bu ateşkes devam etmiş olsaydı, Türkiye de Kürt sorunu Çözümü ve demokrasi mücadelesi büyük çapta amacına ulaşmış olacaktı.
Ülkemizde barış ve demokrasinin egemen olmasında ve Ortadoğu da, Türkiye lehine bir siyasal denge değişikliğinden tedirgin olan bazı güçler bu olumlu sayfanın kapatılmasını başardılar.
Ülkemizde aynı sınırlar içinde herkesin kendini özgür bir ortamda diliyle ,kültürüyle taşıyabilecek, barış ve tarihi kardeşliğin egemen olduğu siz duyarlı insanların desteğiyle yeni bir çözüm sayfasının açılması tarihi bir zorunluluk halini almış bulunmaktadır.? şeklinde konuştu


          2016 yılında Cumhurbaşkanın 250 Kürt Kanaat önderini iftar için Külliye ye davet ettiği bir ortamda, cumhurbaşkanına çözüm önerileri sunduğunu ileri süren Aydoğan, konuşmasını söyle sürdürdü ?Ateşkes ortamında halkımızla beraber sizin samimiyetinize tanık olduk. PKK hendek savaşını kaybetmiştir, Ancak bu mağlubiyet Kürt halkının demokratik taleplerinden vazgeçmesi anlamına gelmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanına sunduğum çözüm önerilerini sizinle paylaşmak istiyorum.
1.Ana dilde eğitim 2.Kimlik ve kültürel hakların verilmesi 3.Ciddi bir heyet ile PKK nin silahlarını uluslararası barış kurumlarına teslim edilmesinin sağlanması 4.Tüm silahlı güçleri kapsayan bir genel affın ilan edilmesi önerisinde bulundum.
           Sayın cumhurbaşkanı bana biraz sabır lazımdır. dedi. Bu talepler önümüzdeki süreçlerde hayata geçecektir açıklamasında bulundu. Daha sonra FETÖ darbe girişimi ile beraber bu çözüm önerileri rafa kaldırıldı.
Bu süreçler ışığında Mardin de kurulan Türkiye de tek Barış Derneği ismine sahip olan bu evrensel kuruma önemli görevler düşmektedir. Bu görev Türkiye de Barış ve Demokrasiden yana olan kurumlar ve Kanaat önderlerinin destekleriyle, rafa kaldırılmış olan çözüm önerilerinin yeniden hayata geçmesi olmalıdır.
Bu çözüm süreçlerinin ülkemizde hayata geçirilmesiyle beraber, Suriye, Irak ve İran´daki Kürdistan coğrafyalarında bulunan halklara Türkiye lehinde yeni bir güven imajının hayata geçirilmesini beraberinde getirmiş olacaktır.
Bu çözüm süreçlerinde Ortadoğu´da barışa karşı olan emperyalist ülkeler ve ülkemizde kan üzerinden siyasi rant peşinde olan örgütsel yapının legal uzantısı olan siyasi partilerin devre dışı bırakılmasına özen gösterilmelidir. Bu çerçeve içinde, Türkiye deki çözüm süreci, tüm Ortadoğu coğrafyasının da motor gücü olacaktır. Ayrıca Kürdistan´ın diğer parçalarının çözümü ile ilgili uluslararası toplumsal süreç; Türkiye´yi Ortadoğu´da barış ve demokrasinin güç dengesi oluşturabilecek bir taslak projeyi yaratmanın zamanının geldiğine inanıyorum.?

          Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İnsan hakları savunucusu, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam ise, dillerin, dinlerin bu kadar yoğun yaşandığı bir bölgede, halen bu sorunların tartışılmasına anlam veremediğini belirterek ?Teşhisi doğru koyarsak amaca ulaşırız. Türk, Kürt, Süryani, Ezidi, Ateist, herkesin yaşam güvenliğine sahip olması gerektiğine inanıyorum? dedi.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ