USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Ayanoğlu'ndan Veda Mesajı

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, 2009 yılında bize vermiş olduğunuz Mardin Belediye Başkanlığı görevimiz 30 Mart 2014 tarihinde sona ermektedir

Ayanoğlu'ndan Veda Mesajı
27-03-2014 11:44
Google News

            2009 yılında bize vermiş olduğunuz Mardin Belediye Başkanlığı görevimiz  30 Mart 2014  tarihinde sona ermektedir. 2009  yılında yola çıktığımızda 'Biz Bu Şehri Karşılıksız Sevdik' sloganı ile yola çıkmıştık. Ve seçim beyaanamemizde  'İnançlıyız, Kararlıyız, Yapacağız' demiştik. Bu slogan ve inançlarımız çerçevesinde sizden yetki aldık ve çalışmalarımıza başlamıştık.

            Nisan 2009 ‘da belediyeyi devir aldığımızda çok ciddi sıkıntıları olan, hizmet üretme noktasından uzak ,personeli  ayda 500 TL aldığı bir belediye devir almıştık.  Ama yılmadık ve kolları sıvadık. Hiç bir gerekçe bizi hizmetlerimizi yapmaktan alıkoymadı. Hiç bir bahaneye sığınmadık. Gecemizi  gündüzümüze kattık. Tozu dumanı yuttuk.

            Hamdolsun!

              2009  seçim beyaanamemeizde vaad ettiklerimizi misli fazlası ile yaptık ve Mardin yaşanabilir bir şehir konumuna getirdik. Bizim dönemde Mardin'e gelen turist sayısında patlama oldu ve yıllık 1 Milyonu aşan yerli ve yabancı turist ziyaretçimiz oldu.

            Şehrin ulusal ve uluslararası noktada tanıtımını en üst seviyede sağladık. Olumsuz  olabilecek bütün porblemleri çözdük ve çözme noktasına ulaştırdık. Beş yıllık süre içerisinde;

            Şehrin 30 yılına hitap edecek Katı Atık Çöp İstasyonu, Mardin Büyükşehir Belediyemizin ihalesini yapacağı Y.Şehir alt yapı ve arıtma projeleri ile birlikte 41 Milyon Avroluk AB Hibesini sağladık. 'Tarihi Dönüşüm Projesini '  başlatarak ;150 ye yakın beton yapıyı yıktık geriye kalan 700 yapı için de TOKİ tarafından yaptırdığımız ve Haziran 2015 bitecek konutlara taşıyarak SİT Alanın eski silüvetine kavuşması sağlanması noktasında önemli bir çalışma başlattık. Mezbaha binasını, Hayvan Barınağını,İtfaiye Binasını, Park Bahçeler Müd. Binasını, TOGEM-Şefkat Eli Derneği binalarını bitirdik ve hizmete açtık. Babusor Taziye evi ve Mahalle konağını da bitirdik hizmete açtık.

            Belediye araçlarının bakım ve onarımlarının sağlanacağı park edecekleri 25.000 m2 lik 'Belediye Garajı' ile ' Muammer Güler Evlendirme Dairesini' yaptık ve hizmete açtık.  

            Yarışma sorularına konu olan otogarsız şehir ünvanını biz bitirik ve Mardinimize Şehirlerarası ve ilçeler arası Oto-Garı yaptık bitirdik.

            Yeşil alan üretme noktasında rekor kırdık ve 12 büyük parkı yaptık ve hemşehrilerimizin hizmetine açtık.

            Yeni yerleşim bölgelerinde 70 km uzunluğunda içme suyu ve kanal çalışması yaptık. 100 km uzunluğunda 700 m2 lik parke taşını şehrin farklı noktalarında dizdik. 5000 m3 tüllük duvar inşaatını gerçekleştirdik.

            SİT Alanında işlerin hızlı yürümesi için KUDEP (Koruma Denetleme bürosunu) kurduk. Ayrıca şehrin sosyo-kültürel haritasını çıkarmak için AKOS (Akıllı Kent Sistemini Kurduk).

              1.Cad. Cephe sağlıklaştırma çalışmasını başlattık. Evveliyatı 2008 yılında başlayan projeyi sıkı takibimizle başlatarak, 644 işyerinin tek tip tabela, tente, tabela ile caddenin otantik haline dönüşmesine sağladık.

            Kalenin turzime açılması için yoğun çaba gösterdik ve Milli Savunma Bakanlığı bu talebimizi kabul etti. Şu an kale kaya sağlıklaştırma çalışmasına alındı.

            SİT Alanın 1952 den beri değiştirilmeyen alt yapısının değiştirilmesi ve yenilenmesi için valiliğin mihmandarlığında çalışma başlattık ve bitiridik.  245 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenaj hattı çalışması gerçekleştirdik. 15 Bin Kamyon molozu şehirden taşıdık ve onun yerine 15 Bin kamyon yeni malzemeyi taşıdık ve boruların yataklamasını gerçekleştirdik.

            SİT Alanı alt yapısı biten sokak aralarına 150 Bin m2 ferş taşı döşemesi gerçekleştirildi.

            Sosyal Belediyeciliği başlattık. Her yıl 10 Bin ihtiyaç sahibi insanımıza gıda veya giyisi yardımı yaptık. Belediyemizin teknolojik dönüşüm ve kurumsallaşmasını sağladık.

            90 Bin insanımızın her türlü derdi ile dertlenmeye çalıştık. İlave revziyon planı ile tapusu olmayan 5000'e yakın vatandaşımız tapusuna kavuştu.

            Belediye araç  parkuruna ağır iş makinası dahil olmak üzere (Greyder, Kırıcı, Kepçe,Kamyon vs) 30 adet araç kazandırdık.

            25 Yıldır devam eden işçi alacağı problemini kökten hallettik. 41 Milyon işçi alacağını ödedik. Daha önce aylık 500 lira alan işçimiz şimdi  tam maaş ve ikramiyesini alma durmuna geldi. İşçimizin belediyeden alacağı kalmadı.

            6111 sayılı yasa ile 180 işçimiz başka kuruma gönderildi, 60 kişi emekli edildi. Belediyemizin Yıllık 10 Milyon TL tasaruf etmesi sağlandı.

            4 Ana arter yolun alt yapı ve üst yapısını sağladık. D.Kapıdan-Zinciriye Medresesine giden kırgız mevki yolu, 1.Cad, Yeniyol, Kasımiye Medresesinden –Saraçoğlu Mahallesine giden yollar. Yeniyolu Karayolları Genel Müdürlüğüne devir ederek buranın sıcak asfalt yapılmasını sağladık. Çalşımalar 2014 sonunda bitecek ve Y.Şehir Belediyenin önünden-Cezaevine kadar toplamda 8 KM yol sıcak asfalt yapılarak, kaldırımları ile birlikte yenilenmiş olacak.

            Ofis+İstasyon+Ensar+Saraçoğlu mahallelerinin 'Kentsel Dönüşümleri ' sağlanması için TOKİ ile protokol imzalandı ve imar planları hazırlandı. Bu mahallelerimizde oturan vatandaşlarımız daha müreffeh ve iyi konutlarda yaşama imkanına kavuşacak.

            2014 tarihinde belediye işçilerimiz ile 'toplu iş sözleşmesi', memurlarımızla da ' sosyal denge sözleşmesi' imzalayarak belediye çalışanlarımızın hak ve alacaklarında iyileştirmeler yaptık. Daha önce kavga, gürültü ve grev ile yapılan sözleşmeler sulh yolu ile ve kardeşçe yapılmaya başlandı. Greve giden belediye işçi profilinden maaşını ve hakkını alan işçi profiline belediyemizi dönüştürdük.

            Saygıdeğer Mardinli Kardeşlerim!

            Biz kadere iman etmiş insanlarız. Mevki makamın geçici olduğuna inanan bir zihniyete sahibiz. Baki olan Allah-u Tealedir. Herşey geçer. Bu şehre hizmet ettiğim için kendimi şanslı addediyorum. Belki çok eleştirildik, çok tenkit edildik. Ama hiç bir zaman yılmadık hiç bir zaman umutsuzluğa düşmedik. Çünkü bizim Aziz Mardinli kardeşlerimize sözümüz vardı ve bu sözleri yerine getirmemiz gerekiyordu. Şimdi bu sözlerimizi yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyorum.

            Muhterem Mardinli Kardeşlerim!

            Emanetinizi hiç bir zaman yere düşürmedim. kaba gücü güç zannedenlere boyun eğmedim. Sizin emanetiniz için hep dik durdum. Ben yaşadığım ve geldiğim yeri  unutmayan bir kişiyim. Unutmam da .

            Vicdanen rahattım. Görevimi bu aziz millete karşı yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Vatandaşlarımın duasını hep yanımda gördüm ve hissettim. Kırdıysak af diliyoruz. Kırıldıysak da biz af ediyoruz. Ayrıca Belediyemiz iki belediye doğumuna şahitlik etti.Artuklu Belediyesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi böylece biz son il Belediye Başkanı sıfatı ile de tarihe tanıklık ettik.

            Mevlananın güzel bir sözü ile bağlayalım; 'Sanmasınlar ki eğildik, sanmasınlar ki büküldük, bir başka bahar için sadece yaprak döktük.' Biz her günü bahar görüyoruz. Her yeni günü yeni bir başlangıç ve yeni bir  umut olarak görüyoruz.  Allaha emanet olun.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ