USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Ahmet Türk´ü ziyaret etti

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, 2018 Türkiye raporunun hazırlanması çerçevesinde görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk´ü ziyaret etti.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Ahmet Türk´ü ziyaret etti
19-10-2018 09:57
Google News

 

         AP Türkiye Raportörü Kati Piri Mardin´de görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile bir araya geldi. Kati Piri 2018 Türkiye raporunun hazırlanması kapsamında Türkiye´de siyasi çevrelere ziyarette bulunduğunu ifade etti.

 

      Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, 2018 Türkiye raporunun hazırlanması kapsamında Mardin´de görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile bir araya geldi.

 

            Eski Mardin´de bir konakta Ahmet Türk ile bir araya gelen Kati Biri toplantının açılışında basın mensuplarını ağırladı.

 

            Toplantıda konuşan görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk yaşadığımız ortamda karşılaştığımız sorunlar belli diyerek; ?Bütün mücadelemiz bu sorunların Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözümü ve demokratik bir Türkiye´nin inşasıdır. Hükümetin bugünkü yaptığı icraat ve siyaset halkımızda bir umutsuzluk yaratmıştır. Aslında Kürt sorunun çözümsüzlüğü sadece Kürt halkını ilgilendirmiyor. Türkiye halkı da demokrasiden insan haklarından, değerlerinden uzaklaşıyor. Umut ediyorum Kürtleri susturmanın ve sindirme siyasetinin bir gün sona ereceğidir. Bu siyasetin yanlışlığını herkesin bilmesidir? dedi. 

 

         Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri ziyaret nedenini açıkladığı toplantıda, ?Ziyaretimi açıklayacak olursam başta Ankara´ya geldim. Dün gece Diyarbakır´a bugün sabah Mardin´e geldim. Diyarbakır´da Selahattin Demirtaş´ın eşi ile görüştüm. Buraya gelmemin amacı da Avrupa parlamentosunun Türkiye üzerindeki raporu hazırlamadan önce hem hükümet yetkilileri ile hem de muhalefet parti temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştiriyorum. STK´lar ile hem de vatandaşların genel siyasi durum hakkında görüşlerini nedir bunları araştırıyorum. Ne yazık ki Mardin´i gezebilmek için yarım saatim bulunuyordu ve ne yazık ki  bir gece kalacak olmamdan üzüntü duyuyorum. Mardin´i en yakından tanıyan kişi ile ve konuşacak bu şehirde yaşayan kişiler hakkında bilgi verecek    kişi ile olmaktan mutluluk duyuyorum.?

 

                       Çözüm süreci sonrası zorluklar yaşandı

 

       AP Türkiye Raportörü Kati Piri,  çözüm sonrasını zor geçtiğine dikkat çekerek ?Şunu da biliyoruz ki burada yaşayan pek çok  insan için son  iki yıl, özellikle  çözüm süreci süresi zor   geçti, Selahattin Demirtaş´ın eşi ile görüşme fırsatı buldum. ,aynı zamanda hem siyasetçilerin hem başka kişilerin ceza evinde olduğunu biliyorum. Tüm Avrupa parlamentosu adına söylenilirim k  on yıllardır devam eden bu durum barışçıl yollarla çözüme kavuşturulabilir.? Şeklinde konuştu.

 

                Türkiye´nin mülteci politikası takdire şayan

 

         AB Raportör Kati Piri  sözlerini şöyle sürdürdü. ? Ankara´da STK´lerle görüştüm. Hukukunu üstünlüğü, cezasız kalma, insan hakları gibi meseleleri konuştuk. Ve şurasını kesin olarak görüyorum ki kolay bir zaman değil, burada yaşayan insanlar için.      Avrupa Parlamentosu ile Türkiye arasındaki  karma parlamento başkanı Ak Parti Milletvekili ile görüştüm. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumunu ve bölgenin durumunun farkında ve reformların yolda olduğunu söylüyor. Önümüzdeki aylarda bu reformları göreceğiz. Bu reformlar sadece bizim çıkarımıza değil  Türkiye´deki tüm vatandaşların çıkarına olduğunu düşünüyoruz.

 

  Aynı zaman da bugün AB tarafında eş finansmanı sağlanan ve mültecilere yardım sağlamam bir merkezini  ziyaret ettim. Mültecilerden bahsettiğimde sadece Mardin´de yaşamıyor, Türkiye´nin  nerdeyse tüm şehirlerinde yer alıyor. Bu anlamda şunu da söylemek istiyorum. Türk milletinin mültecileri, karşılama noktasında gösterdiği cesaret takdire şayandır.?

 

  

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ