USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Albino hastası öğrenci judoda Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası´nda 44 kiloda 2 dalda çıktığı 13 maçın tamamını kazanan albino hastası Mardinli Ruken Adıgüzel, 2 madalya birden alarak, 2 dalda da Türkiye şampiyonu oldu.

Albino hastası öğrenci judoda Türkiye şampiyonu oldu
17-02-2018 00:42
Google News

Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası´nda 44 kiloda 2 dalda çıktığı 13 maçın tamamını kazanan Albino hastası Mardinli Ruken Adıgüzel, 2 madalya birden alarak, 2 dalda da Türkiye şampiyonu oldu. Adıgüzel´in hedefi 2020 Tokyo olimpiyatlarında dünya şampiyonu olmak.

Denizli´de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası´nda 44 kiloda ümitlerde çıktığı 7 maçın ve gençlerde çıktığı 6 maçın tamamını alarak, Mardin´e 2 madalya ve Türkiye şampiyonu olarak dönen Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu lisesi 9´uncu sınıf öğrencisi yüzde 50 görme engelli Ruken Adıgüzel (15), başarısının sırrını ve yaşadığı sevincini şöyle anlattı.

?Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum?

Türkiye şampiyonu olduğunu için çok mutlu olduğunu söyleyen Adıgüzel, şunları söyledi: ?Türkiye şampiyonasında birinci oldum. Ümitlerde 7 maça çıktım hepsini kazandım. Gençlerde de 6 maça çıktım her 6 maçı da kazanarak, 2 dalda da birinci gelerek Türkiye şampiyonu oldum. Judoya 5´inci sınıfta başladım ve 7´nci sınıfta turnuvalara katıldım. Üst üste 3 defa Türkiye şampiyonu oldum. İlk önce Diyarbakır´da çalışmaya başladım orada antrenman yapıyordum. Buraya geldiğimde de beden eğitimi hocamla güç çalışması yaptık. Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum ve gerçekten güzel bir duygu.?

?Hedefim dünya birincisi olmaktır?

Başarısının sırrının özgüvenden geçtiğine vurgu yapan Türkiye şampiyonu Adıgüzel, ?Bundan sonraki hedefim; 2020 yılında Tokyo´da yapılacak paralinpik yarışmasına katılarak dünya birincisi olmaktır. Başarının sırrı özgüvenden geçiyor. İnsan, ilk önce kendisine öz güveni olacak. Orada birçok arkadaşım çok başarılıydı ama kendilerine güvenmedikleri için başaramadılar. İlk önce kendilerine güvenmeleri lazım, bu spor çok güzel bir şey herkese öneriyorum.? dedi.

Gözlerinin yüzde 50 görmesinden dolayı zorlandığını ama yine de yüzde 50 gördüğü için Allah´a şükrettiğini söyleyen Adıgüzel, şunları söyledi:

?Sınıfta bazen tahtayı görmüyorum ve bu yüzden derslerden geri kalabiliyorum. Bazen uzakta ki bir yazıyı okumaya çalışıyorum, olmuyor. Özellikle yazın güneşte pek fazla dolaşamıyorum, çünkü gözlerim fazla açılmıyor. Ama bence insan bunları kendisine engel görmemesi lazım... Açıkçası ben bunu kendime pek fazla engel olarak görmüyorum. Rabbime çok şükür ki; yüzde 50 görebiliyorum. Hiç görmeseydim ne yapabilirdim ki? Bu başarımın ilk sebebi Allah´a olan tam inancım. İnsanın Allah´a olan inancı tam olursa kendilerine yardımcı oluyor ve başarından başarıya koşturuyor.?

?Öğrencimizden bir madalya bekliyorduk ama kendisi 2 madalya ve Türkiye şampiyonu olarak döndü?

Öğrencilerinin 44 kiloda Denizli´de yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası´na katıldığını ve hem ümitlerde hem gençlerde çıktığı 13 maçın tamamını kazanarak, Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Atay, kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Atay, ?Biz öğrencimizin başarılı olacağını bekliyorduk. Kendisinden bir madalya bekliyorduk ama kendisi 2 madalyayla döndü. 2 dalda da Türkiye Şampiyonu oldu. Bu da bizi ziyadesiyle sevindirdi. İnşallah hem bizim desteğimizle hem de ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle öğrencimizi önümüzdeki sene tekrar göndereceğiz. Hedefimiz bir üst kademe olan Tokyo´da yapılacak paralinpik olimpiyatlarında öğrencimizi görmek. Özellikle Mardin ve Kızıltepe bölgesine baktığımız zaman üniversitelere giden beden eğitimi bölümünde olsun müzik bölümünde olsun resim bölümünde olsun yetişen çok yüksek derecede öğrencimiz var. Bunların elinden tutulduğu zaman öğrencilerimiz istendik başarı seviyesini elde edebiliyorlar. Önemli olan bu öğrencilerimizi zamanında keşfedebilmektir. Ruken öğrencimiz ortaokul öğretmeni tarafından keşfedilmiş, antrenmanlarla ve verilen desteklerle Türkiye şampiyonluklarına kadar gelmiş. Son yıllarda gerek gençlik merkezleri olsun gerek gençlik spor müdürlükleri olsun İl ilçe milli eğitim müdürlükleri bazında olsun özellikle temelde bu destek sağlanıyor ve başarılarda gün geçtikçe artıyor. Ruken öğrencimizin Türkiye şampiyonu olduğu gibi.? diye konuştu.

?Öğrencimizin başarısı bizi gururlandırdı?

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az da öğrencileri Ruken´in başarısının kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi.

İlçe Müdürü Az, ?Ruken kızımız dün itibariyle müsabakalardan geldi. 2 dalda Türkiye birinciliklerini Türkiye şampiyonluklarını elde etmiş oldu. Haberi alır almaz öğrencimizi buraya davet ettik. Tebriklerimizi ilettik. İnşallah bundan sonraki müsabakalarda da aynı başarıyı bekliyor ve umuyoruz. Öğrencimizin bu başarısının imkânlar ölçüsünde kıyaslandığında daha büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü bu kadar kısıtlı imkânlarla Türkiye şampiyonluğu o kadar kolay bir değil. Ayrıca bizi gururlandıran bir tanesi kızımız il dışında çalışmalarını sürdürmekte ama buna rağmen gidiş gelişleri bu kadar sıkıntıya ya da yorulmaya katlanarak bu başarıyı elde etmiş oldu. Bu yüzden tekrar tebrik ediyoruz. Kızımızın Türkiye şampiyonu olmasıyla baya bir ön plana çıkmış oldu ama geçen senede ülke çapında yapılan yarışmalarda okullarımızın takım halinde bireysel anlamda ciddi başarıları oldu. Türkiye 2´inciliği, 3´üncülüğü futbolda voleybolda ciddi başarılar elde ettiler. İnşallah bunları artarak devam edecekler.? dedi



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ