USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Akıncı Ortaokulunda Resim Sergisi

Artuklu İlçesi Akıncı Ortaoklunda öğrencilerin hazırladıkları resimler sergilendi.

Akıncı Ortaokulunda Resim Sergisi
04-06-2015 06:57
Google News

        Mardin?in Artuklu İlçesi Akıncı Ortaokulu çok amaçlı salonunda, köy okulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan resimlerle  ?karma resim sergisi? düzenlendi.  Okulun görsel sanatlar öğretmeni Nur Seçil Esen koordinatörlüğünde gerçekleştirilen serginin açılışı  Okul Müdürü Metin Aydın ve öğretmenler tarafından yapıldı.

        Akıncı Ortaokulu bünyesinde gerçekleşen ?karma resim sergisi?nin açılışında konuşan Görsel Sanatlar öğretmeni Nur Seçil Esen ; ? yalnızca bir dönemde yaklaşık 450-500?e yakın çalışma ortaya çıkması oldukça şaşırtıcı ve üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.  Akıncı?da, bir dönemde elde etiğimiz eserlerin niteliği, öğrencilerin sanatsal beceriler yönünden ne denli yetenekli olduklarını gösteriyor bizlere. 40 dakikalık ders dilimine sıkıştırılan görsel sanatlar dersinde öğrencilerin bu kadar güzel eserler ortaya çıkarması beni bir eğitimci olarak hem mutlu etti hem de üzdü. Üzülme nedenim, öğrencilerimin bu çalışmaları ortaya çıkardıkları süreçte bana sürekli yönelttiği bir soruya cevap verememek oldu: ?Görsel Sanatlar neden 1 saat?? Sanat derslerinin yıllardır süregelen eğitim camiasında ve sosyal çevremizde ?arka plana atılan ders? algısını yıkmak gerekiyor. Çünkü bu ders, diğer sanat dersleri ya da sanatsal etkinlikler, öncelikle öğretmenlerin katkıları ile bireye ?düşünme, düşünebilme? yetisini kazandıran, duyguları, beğenileri orijinal bir biçimde ifade etmeyi gerektiren, bakmak ve görmek arasındaki farkı ayırt etmeyi sağlayan, güzellik kavramını kişiye göre şekillendirirken ruh doygunluğuna ulaşmamızı sağlayan, kısacası bireyin gelişimine ciddi anlamda katkı sunan bir alan.? dedi .

             GörselSanatlar öğretmeni Nur Seçil Esen, karma resimlerlerden oluşan serginin içeriğiyle ilgili olarak da şunları söyledi: ?Bu sergimizde yapılan çalışmaların çoğu öncelikle düşünme yetisi süzgecinden geçti. Bu güzel eserlerin ortaya çıkma sürecinde öğrencilerimin ortaya çıkardığı çalışmalar sadece doğuştan gelen ve adına ?yetenek? dediğimiz özellikten kaynaklanmıyor; sanatın önem gerektiren bir alan olduğu düşüncesini kavramalarından kaynaklanıyor. Bu anlamda okulumuzda ve okullarımızda yapılacak olan sanatsal etkinliklerin bu yetiyi kazanmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendi branşım adına benim en büyük mutluluğum, öğrencilerimin resim yapmanın yalnızca TRT-2 gündüz kuşağı ressamı sevimli Bob Ross?un peyzaj resmi yapmasından ibaret olmadığını kavramaları oldu. Gelecek eğitim öğretim yılında okul idaremizin ve öğretmenlerimizin desteği ile bu kabiliyetli ve temiz köy çocuklarının tüm olanaksızlıklara rağmen ortaya çıkaracakları sanat eserlerini daha ciddi bir platformda sergilemeyi düşünüyoruz.?

               Sergideki çalışmaları değerlendiren Akıncı Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencilerinden DenizBuluş ; ?Bana göre resim bir duygudur, insanın doğallığıdır. Bunları kağıda aktarabilir ve çıkacak sonuca sizde şaşırabilirsiniz. Duygularımızı ve doğallığımızı farklı yönlerden bakarak kağıda aktarmayı çok seviyorum.? dedi. 8/A sınıfından HaticeAlparslan ise; ? Okulumuzda resim dersini bu kadar gerekli görmüyorduk. Zaten bu derslerde genelde 100 alıp geçiyorduk. Şimdi gelen öğretmenimiz bu dersin önemini anlattı bize. İster istemez bir sevgim başladı resme. Artık resim yapıp boyamak istiyorum. Bir de öğretmenimiz yarışmalar düzenleyince rekabette oluştu. TEOG sınavından dolayı yarışmaya katılamadım ama katılmak isterdim. Bu dersin TEOG kadar önemli olması gerek bence. Sergideki resimler çok iyiydi, güzel işler çıkardık. Yetenekler keşfedilmeli çünkü keşfedilmeyen yetenek, yetenek değildir. ? dedi.

Akıncı Ortaokul Müdürü Metin Aydın ise; ?Eğitim kurumlarında yapılan esaslı sanatsal çabaların öğrencilerin dünyalarını renklendirdiğini düşünüyorum. Bu karma resim sergisi de bu rengarenk güzelliğin dışavurumu oldu. Yetersiz ve kısa bir zaman diliminde; bu üzerine titrenilmesi icap eden güzellikleri açığa çıkaran Görsel Sanatlar öğretmenimiz Nur Seçil Esen ve geleceğin ressam adayı öğrencilerimizi, güzel ve nitelikli bir çalışmaya imza attıklarından dolayı kutluyorum. Ayrıca sergimizi onurlandıran, yalnız bırakmayan herkese de teşekkürler ediyorum ? dedi. Sanatseverler için Akıncı Ortaokulu karma resim sergisi  bir hafta süreyle açık kalacak.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ