USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vali Demirtaş Görevine başladı

Mardin Valiliğine atanan Vali Mahmut Demirtaş görevine başladı. Valilik önünde düzenlenen karşılama töreninde sosyal mesafeye dikkat edildi. Vali Demirtaş, valilik girişinde yaptığı açıklamada, hizmet anlayışına dair mesajlar verdi.

Vali Demirtaş Görevine başladı
22-06-2020 15:54
Google News
Valiler Kararnamesi ile Mardin Valiliğine atanan Vali Mahmut Demirtaş, görevine başladı. Valilik önünde düzenlenen karşılama törenine Vali Vekili Bahattin Çelik,vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, jandarma komutanı, il emniyet müdür vekili ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Karşılama törenine katılanlar maske taktı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu gözlendi.

Vali Demirtaş valilik girişinde tören mangasını ve törene katılanları selamladı ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hizmet anlayışını ve hedeflerini satır başlıkları dile getirdi. Mezopotamya Coğrafyasının en nadide şehri Mardin’e hizmet edecek olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Üç kıtanın birbirine en çok yaklaştığı, stratejik konumu, iklimi, doğası ve insanıyla dünyanın gözünün üstünde olduğu eşsiz bir coğrafya yaşıyoruz” diyen Vali Demirtaş,780 bin kilometre kare vatan toprağının Doğu’sunun ayrı, Batı’sının ayrı, Kuzey ve Güney’inin ayrı bir güzel olduğunu söyledi.

Medeniyet Mozaiğini gelecek kuşaklara taşıyacağız

Mardin’in, tarihi, kültürü, yaşantısı, ekonomisi ve sosyal hayatıyla bu coğrafyanın en dikkat çeken illerinin başında geldiğine vurgu yapan Demirtaş” En başta burada tarih ve medeniyet kol kola girmiş. Öyle ki Mardin’in kadim kültürü mimariye yansımış. Burada farklı etnik ve dini kökenden insanlar yaşıyor ve hoşgörü şemsiyesinin altında yüz yıllardır aynı kaderi, aynı sevinci paylaşıyorlar. İşte bu noktada bize düşen en önemli görev, Mardin’in medeniyet mozaiğine sahip çıkmaktır. Biz, bu mozaiğe sonsuza dek sahip çıkacağız, bu medeniyet mozaiğinin üstüne yeni şeyler katarak onu, gelecek kuşaklara taşıyacağız” dedi

Farklılıkları zenginlik görüyoruz

Bu coğrafyada ve özellikle Mardin’de bin yıllık kardeşliği, birlik ve beraberliği daim kılacak adımlara atacaklarını kaydeden Vali Demirtaş “Farklılıklarımızı zenginlik olarak görecek, insanımızın kültürü, ve inancını gönül rahatlığıyla yaşayabilmesi için her türlü tedbiri alacağız. Vatandaşımızın huzuru ve kamu güvenliğinin sağlanması hususunda adli, idari ve kolluk birimlerimizin koordineli bir biçimde çalışmalarını sağlayacağız. Zira her bir vatandaşımızın canı, malı, namusu bize emanettir ve biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Sanayi, Tarımsal ve Ticari potansiyel hareket geçireceğiz

Mardin’in Tarihi İpek Yolu üzerinde kadim bir kültürü ve köklü bir mirası günümüze taşıyan önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş “Mardin bugün ülkemizin önemli bir tarım, hayvancılık, el sanatları, ticaret ve sanayi merkezlerinin başında gelir. Önümüzdeki dönemde de kentimizin mevcut potansiyelini ön plana çıkaran önemli projeleri hep birlikte hayata geçirecek; vizyon projelerle kentimizin çehresini el birliğiyle değiştireceğiz. Devletimizin ilimize sağladığı Kamu kaynaklarını, reel ve şeffaf bir biçimde kullanacağız. Daha müreffeh, daha yaşanabilir bir Mardin’i hep birlikte inşa edeceğiz. Büyüklerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın kısacası tüm vatandaşlarımızın her anlamda faydalanabilecekleri ortamlar oluşturacağız” diye konuştu

Mesai mefhumuz gözetmeyeceğiz

Mardin’i ülkenin vizyon hedefleri istikametinde üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiren bir il konumuna gelmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışacaklarını belirten Vali Demirtaş “Hizmet anlayışımızın temelinde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarı yatmaktadır. İnsana hizmeti, devlete hizmet olarak gören bu anlayışı, daha önce görev yaptığımız tüm illerde olduğu gibi Mardin’de de sürdüreceğiz” dedi.

Kapılarımız vatandaşa açık kalacak

Devletin kapısını, milletin her ferdine 7 gün 24 saat açık tutacaklarının altını çizen Vali Demirtaş konuşmasını söyle sürdürdü;

“Kapılarımız Mardinli hemşerilerimize ardına kadar açık olacaktır. Derdi, sıkıntısı olan her vatandaşımızın, derdine ve sıkıntısına çare olacağız. İnsanımızın mutluluğunu paylaşıp bu mutluluğun tüm Mardin’e dalga dalga yayılmasını sağlayacağız. Kapısını çalmadık, sofrasına oturmadık, çayını içmedik tek bir hane bırakmayacağız. Etkin, şeffaf, akılcı, doğru, dürüst kamu ve yerel yönetim hizmetlerini, kentimizin en ücra köşesine kadar ulaştıracağız. Destanlar coğrafyası Mezopotamya’nın bu kadim kentinde yeni bir kalkınma, değişim, dönüşüm, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamını Mardinli aziz hemşerilerimle ve kentimizin dinamikleriyle birlikte oluşturacağız”

Demirtaş, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Mardin Milletvekilleri başta olmak üzere, Üniversite, Oda, Borsa ve birliklerin, iş dünyasının yaygın ve yerel basın temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının bu günden itibaren yapacağı çalışmalara destek olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Demirtaş, ayağının tozu ile güvenlik birimleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile pandemi ve güvenlik konularında toplantı yaptı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ