USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

?5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı´ açıldı

Zümrüt Fuarcılık tarafından açılan, 5. uluslar arası tarım ekipmanları gıda ve hayvancılık Fuarına 150 dolayında yerli ve yabancı firma katıldı.

?5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı´ açıldı
19-04-2018 22:05
Google News

         Mardin Valisi  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman 5. uluslar arası tarım ekipmanları gıda ve hayvancılık  Fuarı  açılışında  yaptığı konuşmada, Mardin´in ülkede tarımı en iyi şekilde yapan şehirlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

            Movapark  Fuar alanında açılan  ?5. Gün açık kalacak  Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı´ kapılarını  hem Türk ve hem de yabancı uyruklu iş adamlarına açtı.

          Açılışta Zümrüt Fuarcılık tanıtım ve organizasyon koordinatörü Mehmet Ünal ? bu fuarda yurt içi ve yurt dışından 90 firma doğrudan temsilcileri  kanalı ile  olmak  üzere toplam 150 firma  ürünlerini  sergilemiş oldu. Biz 5 ncisini düzenlediğimiz Fuarın  tarım makineleri, Traktör.Biçerdöver, Römork, ilaçlama makineleri, Sulama sistemleri, Tohum, Gübre, Fide, Fidan, Gıda, un  bulgur ,makarna ,irmik ,gıda makineleri, Unlu mamulleri ,ambalaj, paketleme, Kurutma, gibi yeni teknolojiler ve ürünler sergilenmektedir.? Dedi.

          Kızıltepe Ticaret Borsası  başkanı Mehmet Şahin ise yaptığı konuşmasında Mardin belediyesi kayyuma geçtiği günden bu yana yapılan çalışmaları takip ettiklerini belirterek vali ve Büyükşehir belediye başkan Vekili  Mustafa Yaman´a teşekkür etti. Şahin ? fuarın alanı çok dar. Madem uluslararası bir fuar açıyoruz, mutlaka geniş bir alana ihtiyacımız var. Bu konuda sayın valimizden arsa tahsisi beklentimiz var? dedi.

.

         Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri ? Biraz önce buraya gelirken traktör satıcı firmaları ile görüştüm  traktör satışları ne durumda diye. Traktör satışları geçen yıllara göre daha iyi  durumda. Çiftçimizin esnafımızın, sanayicimizin ekonomik durumlarının iyileşmesi hedefimizdir.? Dedi.

               Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, açılışta yaptığı konuşmada, Mardin´in ülkede tarımı en iyi şekilde yapan şehirlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

         Yaman, ?Mardin tarım alanında ki gelişmeleri en iyi takip eden, kaliteli tarım yapan illerimizden bir tanesidir. Bundan dolayı ulusal ve uluslararası arenada bu alanda ki gelişmeleri takip ediyor ve fuarların şehrimizde yapılmasını sağlıyoruz. Biz, tarım ve sanayi ile uğraşan vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Un başta olmak üzere diğer alanlarda da sıkıntılı dönemlerde bile birinci olmamız takdire şayandır. Mardin artık büyük bir şehir ve büyük şehrin formatında gelişiyor. İnşallah Mardin bölgenin merkezi haline gelecek.? dedi.

        ?Otellerimizde yer kalmadı?

Turist bakımından şehrin bu sene iyi bir çıta yakaladığını ve bunu yılın geneline yayacaklarını aktaran Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu sene şehrimizde yüzde 300´ün üzerinde bir artış var. Artık otellerimiz de yer kalmadı. Tarım ve sanayi ile uğraşan iş adamlarımızın turizm sektörü ile uğraşmalarını istiyoruz. Çevrede ki bütün önemli toplantılar da artık burada yapılıyor. Önümüzde ki günler de 300´e yakın akademisyen katılacağı bir tarih sempozyumu yapılacak. Bir sürü organizasyonlar yapıyoruz. Bu büyük organizasyonları sırf esnaf ve turizmcilerin önünü açmak için yapıyoruz.?

?Her alanda biz varız?

                Belediye olarak her alanda vatandaşa hizmet ettiklerini aktaran Yaman, konuşmasını şöyle tamamladı: ?Belediyecilik sadece yol yapmak değil. Sadece alt yapı yapmak de değil. Kültürel ve şehrin sosyal gelişimi gibi benzer görevler daha fazla. Büyükşehir belediyesi olarak da bunu sağlıyor ve bunu yapıyoruz. Burada büyükşehir belediyemizin bir gelir beklentisi yok. Tüm amacımız şehrimizde ki sanayici, esnaf ve yatırımcımızın para kazanması.   Bütün bu çalışmaları bunun için yapıyoruz. Bu aynı zamanda yatırımlarında kalitesinin yükselmesine sebep oluyor.  Böylelikle hem sosyal hem de ekonomik kalkınma oluyor.?

       Fuara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Elçin, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile  sanayiciler katıldı.

              Vali  Yaman ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek, firma sahiplerine başarılar diledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ