USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

19 Eylül Gaziler Günü

Mardin´de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü
19-09-2015 14:35
Google News

Mardin´de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,  70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak ve yetkililer katıldı. 

Günün anlam ve önemi belirtmek üzere konuşma yapan Gazi Ali Can Demir, gaziler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün yaşayan birer temsilcileri olduğunu söyledi.

Gazilerin millete her zaman güç ve ilham kaynağı olduğunu söyleyen Gazi Demir, şöyle konuştu:

Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit, hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için can vermekte toprağa düşmektedirler. Terör konusunda Türk devletinin ve toplumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre her anlamda karşı çıkılmalıdır kanlarımız boşa aklamamalıdır." diye konuştu.

Kızıltepe

 Kızıltepe ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakamlık binası yanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Mehmet Özdurak yaptı.

Özdurak konuşmasında şunları dedi:

"Gazilerimiz ve şehitlerimiz ile birlikte bulunduğumuz bu vatanın korunması için ve özgürce yaşayacak çocuklarımız yarınlarımız için her türlü güçlüğe karşı durmuşlar. Bu savaşta ortak paydamız olan vatan toprakları için Türk, Kürt Arap ve daha niceleri ortak bir amaç etrafında birleşmişler birlikte yaşamdan kopmamış omuz omuza vermişler ve tarih süresince atalarımız her dönem düşman ile mücadeleden vazgeçmemiş düşmanı yurttan atmayı başarmıştır. Tüm gazilerimizin bize yaşattıkları kardeşlik duygusunun ve anılarının önünde bir kez daha minnet ve şükranla eğiliyor hepinizi saygıyla selamlıyoruz."

Törene, Kaymakam Ali Güldoğan, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, 4. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Uğur Şenol, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer ve gazi ve şehit yakınları katıldı.

Midyat

Midyat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni yapıldı.

Gün dolayısıyla Hükümet Konağı Meydanı´nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı´na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Piyade Üsteğmen Hasan Oğulcu, gaziler gününde, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

 

Gaziler adına konuşan gazi İsmail Çetin ise bu vatan uğruna başlarının dik, anlarının açık yaşamak için inandıkları değerler için tekrar savaşmaya ve şehit olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Törene Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, şehit-gazi yakınları ve geçici köy korucuları katıldı.

Daha sonra Kaymakam Bingöl, gazileri makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

Bingöl yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Sizler, vazifenin yapılması uğrunda gazi unvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ortaya koydunuz. Midyat´ın güvenliği için elinizden geldiğini yaptığınızın farkındayız. Bizler sizlere ne yapsak azdır."

 Konuşmanın ardından Bingöl gazilere hediye verdi. 

 

Ömerli

 

Ömerli ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni yapıldı. 

 

Ömerli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

 

Ömerli İlçe Jandarma Birlik Komutanlığından kıdemli başçavuş Mustafa Kırteke, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Törene Kaymakamı İdris Koç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Recep Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Demirkaya, gazi ve şehit yakınları katıldı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ