USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Turizm Öğrencileri, Hem Öğrenecek hem para kazanacak

MAÜ Sosyal Tesis İşletme Müdürlüğü Turizm Fakültesine Devredildi, sosyal tesisleri, Turizm Fakültesi öğrencilerinin uygulama alanı olacak

Turizm Öğrencileri, Hem Öğrenecek hem para kazanacak
11-12-2019 11:22
Google News

           Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesis İşletme Müdürlüğü, Turizm Fakültesine devredildi. MAÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşar, PTT Genel Müdürlüğünden kiralanan, uygulama oteli ve sosyal tesis olarak kullanılan Şatana Konağı işletmesinin, Turizm Fakültesine devredildiğini, düzenlediği bir basın toplantısı ile duyurdu.

        Basın toplantısında, Turizm Fakültesi  Gastronomi öğrenci ve araştırma görevlilerinin hazırladığı yöresel tatlardan gazetecilere ikram eden Rektör Özcoşar, göreve geldiği günden beri üniversite tarafından yürütülen tüm çalışmaların şehirde bir değere dönüşmesini hedeflediklerini söyledi. Sahaya inmek, toplumun ortak değerlerinin korunması noktasında gerekli hassasiyeti göstererek çağdaş gelişmeleri yakalamaya çalıştıklarını bildirdi.

         Turizm Fakültesi  Gastronomi Bölümü öğrencileri tarafından uygulamalı ders niteliğinde ikramların sunulduğu  devir teslim programına;  MAÜ  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  Genel Sekreter Mustafa Öztürk, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Lokman Toprak, Genel Sekreter Yardımcısı M. İkbal Saylık, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evindar Yeşilbaş´ın  yani sıra  gazeteci yazar Ahmet Tezcan ile  yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

          Turizmin kırılgan bir sektör olduğuna vurgu yapan Rektör Özcoşar? Bölgenin kadim şehri olan Mardin´in modern turizm uygulamaları ile şahlanacağına inanıyorum.  Mardin Turizminde kültür ve inanç bakımından üst düzey bir çizgi yakaladık.

Kadim kültürümüze ait gün yüzüne çıkarılmamış yemek çeşitleri ile taçlandırılacak olan Otelimizi profesyonel yaklaşımlarla Mardin´in örnek bir tesisi olarak uygulamaya koyacağız. Mardin mutfağının yeni modern yorumlar ile dünyaya tanıtılmasını istiyoruz. Turizm Fakültemizde yer alan  Gastronomi Bölümü, Mardin mutfağını zirveye taşıyacak, özgün ve etkin sunum hizmet kalitesine eşlik edecek tarihi mekan ambiyansı ile Osmanlı Saray´ını aratmayacak düzeye taşınacaktır.

Enerjik, etkin, dinamik kadromuz,  Mardin´in turizm sektörüne akademik bir yorum katarak konaklama inceliklerinin yeniden yapılandırılması sağlayacak ve bölgede  fark yaratacaktır.

? dedi

            Özcoşar ?  Turizm salt eğlenceden ibaret olmayan, insani yaklaşımı yüksek, kültür ve inanç turizminin  profesyonel bir anlayışla hayata geçirilmesini destekleyeceğiz. Mardin´in konumu ve kültürel değerleri, bilgilenme, bilgilendirme, bilindik turizm yaklaşımının dışında, kucaklayıcı, birleştirici, kaynaştırıcı bir anlayışla, gerek yemek ambiyanslarını gerekse hizmet noktasında profesyonel ve turist memnuniyetini ön planda tutacak bir turizm anlayışının benimsenmesini  gerektiriyor. Üniversite olarak, öncülük görevimizi her alanda olduğu gibi turizmde de yerine getireceğiz. Yereldeki turizm aktörleri işbirliği içinde olacağız. Turizm Fakültesi, sektör çalışanlarının yararlanabileceği oluşumları gerçekleştirecek? şeklinde konuştu

       2 yıl süre istiyorum

       Artuklu Üniversitesinin, hak ettiği yere gelmesi ve birlikte kurulduğu Üniversitelerin seviyesine getirilmesi için 2 yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özcoşar? Basının Üniversitenin hak ettiği yere gelmesinde, tanıtım noktasında görev ve desteğini istiyorum. Geçmişi yargılamanın yararı olmaz. Bundan sonra yapabilirizi konuşmamız lazım. 2 yıl sonar Üniversite birlikte kurulduğu üniversitelerin seviyesine gelecek? şeklinde sözlerini sürdürdü.

    Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümünden Doç. Dr. Evindar Yeşilbaş, Turizm Fakültesine devredilen sosyal tesis binası hakkında bilgi verdi. Yeşilbaş 19. Yüzyılda Mimar Sarkis Elyas Löle tarafından Karsaslar ailesi için inşa edilen ve daha sonra Şatana ailesi tarafından alınan konağın 1953 yılında PTT´ye satıldığını,2010 yılında Üniversite tarafından sosyal tesis olarak kiralandığını söyledi.  Yeşilbaş ?Mimar Löle Doğu Beyazıt, Diyarbakır, Hasankeyf, Siirt, Silvan, Bitlis, Van´ı kapsayan geniş bir alanda eserler inşa ettiği ve Midyat taşını ortaya çıkardı? dedi.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Lokman Toprak, rehberlik ve gastronomi alanında iyi yerde olduklarına dikkat çekerek ?Bölgede ve Türkiye genelinde rehberlik açığını kapatacak yapıdayız. Gastronomi alanında da iddialıyız. Devir aldığımız sosyal tesisi örnek teşkil edecek şekilde işleteceğiz. Burada çalışacak olan öğrencilerimiz aynı zaman da belli bir para kazanacak. Şehirde bulunan turizm işletmelerine  de kaliteli hizmet örneği  sunmuş olacağız? şeklinde konuştu

       Basın toplantısına katılan gazetecilere, tarihi konak gezdirildi ve işletme hakkında bilgi verildi..



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ