USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Midyat´ta Güneştan Güven tazeledi.

Ak Parti Midyat 6. Olağan İlçe Kongresi yapıldı .Seçime tek liste ile gidildi. Melih Güneştan güven tazeledi.

Midyat´ta Güneştan Güven tazeledi.
24-09-2017 17:31
Google News

   Haber: Mehmet Çelik

    Mardin´in Midyat 6.Olağan İlçe Kongresi Dilan Düğün Salonunda yapıldı. Kongreye tek liste ile gidildi. Ak Parti İlçe Eski Başkanı Melih Güneştan güven tazeledi. Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu v Ceyda Bölünmez,Mardin 22. dönem Milletvekili Nihat Eri ve Süleyman Bölünmez, Ak Parti Bölge koordinatörü Siirt Eski Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti il ve İlçe Başkanları ile teşkilat ve yöneticileri katıldı. Salona il ve ilke kadın kolları başkan ve üyelerinin katıldığı ve ayrı alanda oturdukları gözlendi.. Salonda Kürtçe, Türkçe ve Arapça türkülerle salonlardaki coştu.

             Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Avukat Melih Güneştan, Yeni Türkiye tanımı yapılırken, yeni ve güçlü Midyat tanımının da yapılması gerektiği düşüncesini taşıdığını belirterek ?İlçe merkezinin ana arter yollarının beton asfalt olduğu, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alındığı, köy yollarının beton asfalt yapıldığı,  taziye evi olamayan köyünün kalmadığı, oyun parklar yapılan,  modern bir şehir olma yolunda ilerleyen yeni bir Midyat. Doğalgaz, 45 yıllık içme ve kullanma suyu projesinin hayata geçirildiği bir Midyat. Bu hizmetlerle elbette yetinmeyeceğiz. Daha çok hizmetler yapacağız ve isteyeceğiz. Beklentilerimiz büyüktür. Çünkü büyük bir partinin mensuplarıyız.? Dedi.

      Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Kartopu gibi büyüdüklerini 2019 yılında daha çok büyüyeceklerini, hedeflerinin büyük olduğunu, hedefi büyük olanların düşmanlarının da çok olduğunu söyledi.  Nasıroğlu ?Emperyalist güçlerin, ülkemiz hakkındaki düşüncelerini görüyoruz. Bu güne kadar oylarımızı hep arttırarak geldik. Tüm milletvekillerimizin desteğini gördük. Köylerdeki yaşam şartlarını iyileştirmek birinci görevimizdir. Bazı köylerimizde  yaşayan vatandaşlara devletin o mahallede yaşadığı için sahiplendiği için maaş ödemesi gerekir. 16 mahallemiz vardı,72 mahalleye ulaştık. Son  bir kaç ay da 70-80 km asfalt yapıldı.? Dedi.

     Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kadim şehrin ortaya koyduğu kültür, siyasi ahlak ve anlayışa da yön verdiğini söyledi. Midyat ilçesinin ortaya koyduğu sinerjinin il geneline yayıldığını, yüzde 19´luk  oy potansiyellerini yüzde 49 lara çıkardıklarının altını çizdi.

      Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Midyat halkının her zaman davalarına sahiplendiklerini, sadece sandık başında değil ülke savunmasında ve dik duruşlarında da örnek teşkil ettiklerini söyledi.

      Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kongreye katılanlara teşekkür ederek, kongrenin başarı ve kazanım getirmesini diledi. Sürecin Ülkenin Siyasi tarihinin en önemli dönemi olacaktır 2019 Mart seçimlerinde tekrar yönetime sahip olacağız. Ülke kaderinden  önemli bir süreç olacak.Ortadoğu´nun  kanlı tablosuna baktığımız Zaman,  Midyat her zaman huzur ve barışın mekanı olmuştur. Kazılan çukurlardan gelenlere ev sahipliği yaptık, güzel bir kardeşlik örneği gösterdik. Teröre karşıda dik durduk, ödün vermedik. 15 temmuz şehit ve gazilerini unutmadık.

                             Midyat İl Olsun

          Midyat´ın kadim bir talebi var. Midyat il olmayı hak eden bir ilçemizdir. İlçe başkanımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz 1800 lı yılların başlarında il konumunda, fiili olarak bir şehir muamelesi görmüştür. Genel merkezde işin sorumluları ile görüştüğümüz zaman, il olmak isteyen ilçelerin olduğunu söylüyorlar.              Ben bunun doğru bir düşünce olmadığını düşünüyorum. Göçün terse dönüşmesi, Ortadoğu´daki felaketlerin devlet dışı oluşumların hükmettikleri alanlarda nasıl demografik değişiklikler yaptıklarını görünce, üniter birliğin bölgede sağlanması ve korunması için stratejik olarak il yapılması kaçınılmazdır. Midyat´ın il yapılması bir GAP projesi kadar önemlidir. Dosyamızı hazırlayıp sunduk. Aynı dosyayı Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Bu Mardin Büyükşehir statüsüne dönük olduğu düşüncesine katılmıyorum.

      Kuzey Irak hükümeti bir, karar aldı. Biz Kuzey Irak halkının haklarının tanınması için Türkiye´nin arabulucu olması, halkları bir arada tutan mirasın harekete geçirmesi, Musul´da, Kerkük´te, Erbil´de, halkların barış içinde  olması yaşamasından yanayız.

 Birileri Türkiye´yi tuzağa çekmek istiyor. Türkiye´nin amacı savaşmak değildir.. Kürt halkı, Ne İran´a ne  Suriye´ye ne Irak´a yüzünü çevirmez. Yüzümüzü sadece Ankara´ya, İstanbul´a çevireceğiz. Türkiye´nin üst kimliğinde kardeşliğimizi ve üniter yapımızı korumaya kararlıyız. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğünden yanayız.

              Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kadim bir medeniyete sahip olan bir şehir de bulunmanın verdiği memnuniyete dile getirdi. Yıldız ?Ak partide emeklilik yok, veda yok, vefa var. Türkiye bir değişime bir dönüşüme girdi. Hep ömür biçtiler, biz yanılmadan yolumuz devam ettik. 1960, 1970, 28 nisan 28 şubatların ister asker elbiseli ister sivil bir teke hedefi vardı. Halkımızın özgürlüğünü, hür iradesini, demokrasiyi kesintiye uğratmaktı. Biz doğruları yakaladığımız kadarıyla güçlendik. Alaska´daki fok balıklarına gösterilen hassasiyeti Arakada öldürülen insanlara göstermeyenler sormak lazım bu mu insanlık .ABD sordular ne için Irak´a giriyorsunuz. Irak´ta demokrasiyi yerleştirmek için dediler. Buyurun görün demokrasiyi getirdikleri ülkeye. Kırk yılda hazırlanan bir yapının siz değerli kardeşlerimiz ortaya çıkmasıyla önlenmiştir.  Bu tehlike bu risk devam ediyor. Kırık yılda hazırlana bir tehlikeyi 3 ayda bitirmek imansızdır. Türkiye´nin geleceğinden karamsar olmamızı isteyenler bunda muvaffak olamayacaklar.2019 da sadece  Belediye başkanı, Sadece Milletvekili, sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, çocuklarımızın geleceği için istikrarı seçeceğiz. YPG´nın,PKK´nın, FETÖ´nün yapısı farklı amaçları aynı. Bunu görmek lazım.? şeklinde konuştu

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ