USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

MARGİSAD Başkanı El, ?Bölge genç nüfusu ile insan cevheridir?

Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (MARGİSAD) başkanı Halil El´in ?Genç nüfusumuz bölgemizin kalkınması ve ülkemizin ihracatı için işlenmesi gereken büyük bir cevherdir."

MARGİSAD Başkanı El, ?Bölge  genç nüfusu ile insan cevheridir?
06-03-2019 17:33
Google News

             Mardin´in Midyat İlçesinde bin kişi kapasiteli hazır giyim fabrikasını kuran ve 5 yıl süre ile 450 kişiye istihdam sağlayan, Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Halil  El işletmeyi devredip, bölgedeki tekstil ve hazır giyim sorunlarının giderilmesi için mücadele edeceğini söyledi.

            Mardin genelinde bulunan tekstil yatırımlarında 15 bin dolayında kişiye istihdam sağlandığını, 7 bininin Midyat ilçesinde olduğuna vurgu yapan Halil El ? Okul mantığı ile kurduğum AB Normlarında, akredite olmuş tek fabrikada 5 yıl süre ile kursiyerler yetiştiğrdik.Ve her yetiştirdiğimiz kursiyere çalışma imkanı sağladık. 5 yıl içinde 2 bin 500 eleman yetiştirdik. Her biri iş sahibi oldu. Bu yöremizde 10 bin insana ekmek demek, aş demektir? dedi

                           Servislerle taşıdık

            Fabrikada çalıştırdıkları ve eğittikleri elemanları, Gercüş, İdil, Dargeçit, Midyat, Ömerli  kırsal mahallelerinden taşıdıklarını ifade eden Halil El ? Genç işsizin, kadın işsizin  tavan yaptığı, GSMH´ladan kişi başına düşen gelirin en az olduğu bölgede, biz okul mantığı ile AB standartlarının üstünde kurduğumuz fabrikamızda, 16-22 yaş arası gençleri, kadınları köylerinden taşıyıp eğittik ve istihdamlarını sağladık.? Şeklinde konuştu

                           Tatil günlerine uyduk

         Eğitip çalıştırdıkları  elemanların sosyal yaşamlarını düşündüklerini belirten Halil El, ?Biz çalışanlarımızın tatil günlerinde dinlenmelerini, evlerinde aileleriyle olmalarına karşı duyarlı olduk. Haftada 45 saat çalışmayı yeterli bulduk.  Çalışanların sosyal yaşamalarına, fabrikada edindikleri ortak yaşam kültürünü ailelerine taşımalarına ve ailelerini de bilinçaltı eğitmelerine katkı sağlamaya çalıştık? dedi.

                        Yeni bir alana yöneldim

       Mevcut fabrikayı devrettiğini söyleyen Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Halil El, istihdam yaratmanın, sosyal yaşama ince dokunuşlar yapmanın, vatan sevdasının dışa vurumu olduğunu söyleyen Halil El ? Tekstil ve hazır giyim en fazla istihdama yaratan bir yatırım alanı. Bunu ortak akıl ile iyi yönetildiği zaman katma değeri de önemli ölçüde artar. Tekstil ve Hazır giyime yatırım yapanların, fuarlarla tanışması, ihracat aklıyla buluşması ve bu alanda önlerinin açılması için çalışacağız.  Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı  Sayın Hüseyin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile ve TÜYAP Fuarcılık  yönetim kurulu başkanı  Sayın Bülent Ünal ve yönetim kurulu üyelerinin Midyat ilçemizde ağırladık. Bu konuda desteklerini aldık.  Bu iki önemli kuruluşun desteğini alarak, orta gelir grubu tuzağı dediğimiz kademeden kurtulmak için, bu eşiği aşarsak amacımıza ulaşırız. Tekstilde ihracatı rayına oturtabilirsek, ekonominin lokomotifine doğru ivme kazandırmış oluruz. ? Dedi.

                           Devlet destek Olmalı

 İstihdam yaratan  bu tür yatırım alanlarının  devlet tarafından kalkınma bankası aracılığıyla  faizsiz kredilerle desteklenmesi gerektiğine inandığını söyleyen El ? Tekstil ve hazır giyim sektörü işsizliğin panzehiridir. Önümüzdeki 15-20 yılda Kalkınmakta olan Dicle  havzası TRC 3 Bölgesi;Yani Mardin-Siirt-Şırnak ve Batman illerinde kalkınmanın lokomotifi olabilecek yegane sektördür bu nedenle cazibe merkezleri kanunu çerçevesinde Pozitif destekler verilerek;istihdamda kalkınmada ve ihracatta çok büyük bir ivme yakalanabilir.Bu nedenle mülki idare yerel idare ve sivil toplum işbirliği ile ortak aklın riyasetinde fevkalade büyük başarılar elde edilebilir yeterki beraber doğrunun çaresini arayalım,mantığı çerçevesinde beraber hareket ederek çalışmalarımızı yürütelim.Mardin tekstil ve giyim Sanayicileri derneği olarak Amacımız Dicle havzası´nda tekstil ve hazır giyim sektörü ile istihdam Ve kalkınmasına önayak olmak ayrıca bu sektörde katma değerin oluşmasında ve marka bilincinin yaygınlaşmasına yardımcı olmaktır. Bu vesileyle bölgemizdeki firmaları  İstanbul, İzmir, Denizli, Bursa İllerindeki ihracatçı firmalar ile eşleştirmek buluşturmak ve onları fuarlarda kendilerini ifade edebilecek; dışarıya açılabilecek noktalara taşımaktır.? dedi

            Sosyal Barışı sağlar

  Hazır giyim ve tekstil yatırımcılarının özel bankaların eline bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Halil El ? Devlet, hazır  giyim ve tekstil yatırımcılarına tipik  denetçi mantığı ile yaklaşmamalı, onlara  klavuzluk yaparak gelişmelerine katkı sağlamalıdır. Böylece bölgede işsizlik yok denecek seviyeye düşer. Bu da sosyal refahı sağlar, sosyal refah sosyal barışı beraberinde getirir. Çalışan insan para kazanır, dar çevresinden köyünden farklı alana gelir ve rehabilite olur. Bunu ailesinin refahına yansıtır. Bu ince dokunuşlar sosyal yaşamı düzenler, aykırı düşünceleri ortadan kaldırır? şeklinde konuştu.

                           Tekstile dair her şey var

          Türkiye´de bölgede tekstil alt yapısının fazlası ile bulunduğuna dikkat çeken Halil El, ? Tarla var, pamuk var, çalışan genç nüfus var, iplik fabrikaları, kumaş fabrikaları, konfeksiyon anlayış, bilgi ve terbiyesi var. Bunun iyi değerlendirilmesi ve desteklenmesi kalıyor. Bir çok ülkede aylarca süren siparişler bizde 4 haftada mağazaya teslim ediliyor. Ürün modelini ve miktarını bize gönderen herhangi bir ülkedeki firmaya 4 hafta içinde istediği malını mağazasına teslim edebiliyoruz.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

                 Halil El, yerel yönetici ve idarecilerin, tekstil yatırımcılarıyla ortak akılda buluşup   manevi destek ve önderlik  yapmalarının yararlı olacağını sözlerine ekledi.

      

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ