USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bakan Eroğlu Mardin'e Müjdelerle Geldi.

Mardin'in Yeşilli İlçesinde 9 Tesisin Temel Atma Töreninde Konuşan Orman Ve Su Bakanı Eroğlu Mardin'de Bakanlık Olarak 10 Yılda 3 Milyar Yatırım Yaptık?

Bakan Eroğlu Mardin'e Müjdelerle Geldi.
17-07-2014 14:08
Google News

Mardin'in Yeşilli İlçesinde içme suyu ve dere ıslahından oluşan 9 tesisin toplu temel atma törenine katılan Orman Ve Su Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu Mardin'e müjdelerle geldiğini,Başbakan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.
Mardin'de Ilısu Barajında incelemelerde bulunmasının ardından Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret eden ve basın mensuplarıyla Nişli salonunda toplantı yaptı. Bakan Eroğlu Mardin'e geliş nedenini ve Mardin'de yaptıkları yatırımları anlattıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
AKP İl teşkilatını ziyaret etti,ardından Yeşilli İlçesinde düzenlenen toplu tesis açılışını yaptı.
Orman ve Su Bakanı Eroğlu, daha önce Mardin'e geldiğini ve Mardin'in susuzluk çektiğini belirterek '30 yıl nereden su vereceklerini düşünmüşler, çıkaramamışlar. Başkan Mardin'e gelince su sıkıntı çekildiğini gördü ve su sözü verdi. Tabi yıllarca politika malzemesi yapılan su sorunu için verilen sözler tutulmayınca,Mardinliler Sayın Başbakanın su sözünü de öyle zannetti. Başbakan Mardin'den döner dönmez Veysel Hoca Mardin'in su sorununu çöz dedi. Mardin'e geldik. Midyat'tan oradan da tebdili kıyafetle Beyazsu deresine indik. Beyazsuyu görünce bu, Mardin ve ilçelerine fazlasıyla yeter dedik ve bir günde karar verdik. Kısa sürede Başbakanımızın talimatıyla bu sözümüzü yerine getirdik.O zaman talebi olan Mardin,Kızıltepe ve çevresine suyu verdik.Yeşilli İlçesinin böyle bir talebi yoktu. Ömerli ilçesinin talebi yoktu. Sözümüzde durduğumu görünce onlarda talepte bulundular. Yeşilli,Ömerli,Midyat ilçeleri ile Kababala'ya su isale hattı ihalesi tamamlandı, bugün hep birlikte temelini atacağız' dedi
Orman ve Su Bakanı Eroğlu Mardinliler GAP suyunu 100 yıldır hasretle beklediklerini hatırlatarak.' Mardin ovasında, Kızıltepe ovasında yaşayan insanlarımızın bu hasretini kısa sürede gidereceğiz. 221 kilometrelik bir suni nehir inşa ettik. Kanallar dolduğu zaman Kızılırmak nehrinin mart ayındaki debisi ile aynı olacak. Yani saniyede 200 metreküp su Mardin Ovasına akacak. Bu sularla 163 bin 330 dekar alan cazibe ile sulanacak. Suya hasret çorak topraklar nihayet suyla buluşacak. Bu modern sulama sisteminin maliyeti 146 milyon TL.dir' şeklinde konuştu.
Mardin Mardin Olalı Böyle Yatırım Görmedi
Bakan Eroğlu, 9 yılda 1 katrilyon TL. lık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek 'Hükümet olarak Mardin'i benimsiyor ve önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız da Mardin'e çok önem veriyor. Türkiye'de sevgi ve huzur bağları kuvvetlensin istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. 77 milyona ayırım yapmadan aynı hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bunun değerini,kıymetini bilmek lazım. Mardin`de hükümet olarak 9 yılda 1 kattrilyonluk bakanlık olarakta 3 milyar liralık yatırım yaptık ' Dedi.
Bu yıl içinde Mardin genelinde 1 milyon gelir getirici fidan dikeceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, 'Çorak alanlara gelir getirici fıstık,badem,ceviz,mahlep ağaçları dikeceğiz. 3 yıl süre ile bakımını yapacağız,sonra parselleyip kura ile vatandaşlarımıza dağıtacağız' diye konuştu.
CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN DESTEK İSTEDİ
İlk defa Cumhurbaşkanı seçeceğine dikkat çeken Eroğlu, Mardin'i ve Mardinlileri seven ve destek veren, ve vesayeti ortadan kaldıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek vermelerini istedi.
Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, hükümet olarak geçmiş hükümetlerin dillendirmeye cesaret edemedikleri çözüm sürecini,mevcut iktidar tarafından kararlı Başbakanın talimatları doğrultusunda hayata geçirildiğini belirterek' Bugün silahlar sustu,göz yaşı dindi,kan akmamaya başladı,bölgede güven,barış ve huzur ortamı hakim oldu. Bunu sağlayan Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek vereceğinize inanıyorum' dedi.
Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise bölgeye ve Mardin'e en çok yatırımın AKP hükümeti tarafından yapıldığına dikkat çekerek cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek istedi.
Vali Mustafa Taşkesen,Mardin dünyanın tarihi ve kültürel zenginliği bakımından dünyanın en otantik kenti olduğunu söyeldi.
Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki çiçekler karşıladı. ise yıllarca çekilen su özleminin giderilmesinden ve Yeşilli ilçesine AKP hükümetinin gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getirerek, İsale hattı temel atma törenine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Demir Bakan Eroğlun`a Kur'an hediye etti Demir ' Bu mübarek günde bize su müjdesi veren,bize su isale hattını hediye eden sayın bakanımıza en güzel hediye Kur'anı Kerim olur dedik ve hediye ettik' dedi.
MÜTEAHHİTLERDEN SÖZ ALDI
İçme suyu isale hattı ihalesini alan müteahhitlerle kurulan platformda sözleşme imzalayan Bakan Eroğlu, Yeşilli,Midyat ve Ömerli ilçelerinin gelecek yıl bu vakitlerde suya kavuşacaklarını ifade etti Eroğlu 'Müteahhitler huzurunuzda söz verdiler. Seneye Haziran ayında yine bu tarihte ve bu saatte isale hatları tamamlanmış ilçelerimize su verilmiş olacak.Zamanında taahhüdünü yerine getirmeyen müteahhidimiz ilçeye okul yapacak.' Şeklinde konuştu.
ÜÇ BİN KİŞİYE İFTAR VERİLDİ
Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir açılış törenin ardından,açılışa katılan yaklaşık üç bin kişiye iftar yemeği verdi. Açık havada lengerilerde misafirler pirinç pilavı ve et ikram edildi. Yemek bitinceye kadar Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ayakta kaldı ve misafirlerle ilgilendi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ