USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mardin İş Adamları Diasporası OSB´de.

İstanbul´da Bulunan Mardinli İşadamları OSB´ye çıkarma yaptı.

Mardin  İş Adamları Diasporası OSB´de.
23-09-2017 11:22
Google News

İstanbul´da yaşayan Mardinli İş Adamları, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan´ı ziyaret ederek, OSB´deki gelişimler hakkında bilgi aldı.

           Mardin Organize Sanayi Bölgesindeki gelişmeleri ve yatırımlar hakkında, Abdulkadir Akkuş başkanlığındaki MARİŞ yönetim kurulu üyelerine bilgi veren ve yatırım yapmaya davet eden  Nasır Duyan, zamanında risk alarak Mardin OSB´de yatırım yapan iş adamlarının bugün karlı çıktığını söyledi.

         Mardin OSB´nin ve Mardinli Sanayicilerin hak ettikleri yerde olmadığını ifade eden Duyan, Mardin dışında bulunan Mardinli işadamlarının deneyimlerinden yararlanmak ve OSB´de yatırım yapmalarını sağlamak amacıyla çıktıkları yurt gezisinin ilk durağında, karşılaştıkları bir hemşerilerinin, yerelde güçlerinizi harekete geçirin sözüne uyduklarını ve bugün harekete geçirdikleri yerel gücün, 2. OSB´ nin temelinin atılmasına vesile olduğunu söyledi.

            Ne Büyük Sanayi Şehri Olmak İstiyoruz

 Mardin Organize Sanayinin ve Mardin´in ?Enler? şehri olduğunu ifade eden Duyan ? Türkiye´nin  en kaliteli mercimeğine, Dünyanın en kaliteli buğday ve bulgur ´una, Derik Zeytinine, dünyanın en kaliteli silis kumuna sahibiz. Avantajlarımızın farkındayız. Konumumuz iyi, kara, hava, demiryolu ağının, Ortadoğu ülkelerinin ticaret merkezine hakim bir yerdeyiz. İhracat ce ticarete rakiplerimize karşı bir sıfır önde başlıyoruz. Bu şartlara sahip Mardin gücünün karşısında kimse duramaz. Bölgede Gaziantep´ten sonra en fazla büyüyen Organize Sanayi Bölgesine sahibiz. Çevre ve komşu iller bizi örnek alıyor.? Dedi.

                 Risk aldık kazandık.

    Terörün en yoğun yaşandığı dönemlerde Mardin OSB´ye yatırım yaptıkların ifade eden Duyan? O dönemlerde yatırım yapmak riskti. Biz baba tavsiyesine uyduk. Babam, gömüleceğiniz yere yatırım yapın derdi. Batıda yatırım yapsaydık daha çok kazanabilirdik. Ama biz dedelerimizin, babalarımızın mezarlarının bulunduğu yerde yatırım yaptık. Şimdi kazançlımıyız. Evet, 7 liraya arsa sattık, aldık, şimdi arsanın metrekaresi 50 lira. Un ihracatında Türkiye birincisiyiz. Türkiye Bulgurunun yüzde 35ni,Makarnasının  yüzde 30´nu, yemin yüzde 60´nı biz üretiyoruz. Bu  Mardin Sanayisinin gelişmişliğini ortaya koyuyor? şeklinde konuştu.

Her fırsatta yerli ve yabancı iş adamalarına kapılarının açık olduğunu, yatırım yapmaya gelenlere destek olduklarını söyleyen Duyan, ?Mardin´e, Mardinli işadamları, Mardinliler sahiplendi. Mardin sevdası olanları, Mardin´e yatırım yapmak isteyenleri tekrar davet ediyoruz? şeklinde sözlerini sürdürdü.

           MARİŞ´ten Mardin Çıkarması

      İstanbul´da yaşayan Mardinli İşadamları Başkanı Abdulkadir  Akkuş, İstanbul´da yaşayan Mardinli iş adamlar ile Mardin´de yaşayan işadamlarını bir araya getirerek entegrasyonu sağlamayı hedeflediklerini söyledi. İstanbul´da geniş tabanlı tekstil atölyelerinin bulunduğunu belirten Akkuş ? Mardin Organize Sanayi Bölgesinde kurduğumuz 270 kişinin istihdam ettiği tekstil atölyesi ile yönümüzü Mardin´e çevirdik. İhracat yaptığımız ülkeler, Mardin´deki tesislerimizde ürettiğimiz ürünleri tercih ediyor. Burada çalışan işçilerimiz daha dikkatli ve itinalı çalışıyor.? Dedi.

           MARİŞ Başkan Vekili Selahahttin Fidan, yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını, proje ile Türkiye genelenindeki Mardinli İşadamlarını kaynaştırmayı hedeflediklerini, projenin olgunlaşması durumunda, Mardin´in kalkınmasına büyük anlamda katkı sağlanacağını söyledi.

                    Nedim Kaya´dan İşadamlarına Yemek

        İstanbul´da bulunan Mardinliler Derneği Başkanı ve işadamı Nedim Kaya, MARİŞ yönetim kurulu ve ekibine, Hacı İsmail Kaya Cami ve sosyal tesislerinde yörede hemis tabir edilen yemek verdi. Yemeğe MARİŞ üyelerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

               MARİŞ yönetiminden Mardin ziyaretine Başkan Yardımcı Mahmut Kılıç ve Remzi Tanış, yönetim kurulu üyeleri,; Abdullah Tacar, Fevzi Başaren, Mehmet Orhan Erimen, Yusuf Ziya Aydın, Nurettin Duyan, Yunus Emre İlhan ve  Genel Müdür Arzu Sıdal katıldı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ