USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk Mardin´de

?Terör konusunda çok ciddi tecrübelerimiz vardır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk Mardin´de
21-02-2017 20:08
Google News

      

           Mardin´de STK´larla bir araya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, ?Referandumunda eskisi gibi insanların tehdit edilerek, korkutularak, dağa kaçırılarak, gözdağı verilerek anayasal hakkını kullanmasına engel olacak hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz? dedi.

Bölgede çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Siirt ve Batman ziyaretlerinin ardından Mardin´e geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve STK temsilcileri, oda başkanları, kanaat önderlerinin katıldığı toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk açıklamalarda bulundu.

Tarih, kültür, sanat ve turizm şehir olan Mardin´in özelliklerinden yeteri kadar yararlanmadığını aktaran Bakan Yardımcısı Öztürk, bunun sebebini ise ?güvenlik´ olarak açıkladı. Güvenliğin olmadığı yerde kalkınmanın, refahın, mutluluğun, eğitimin, sağlığın ve geleceğin olamayacağını ifade eden  Öztürk, ?Devletin birinci derecede görevi vatandaşını güvenlik bir ortamda yaşamalarını sağlamaktır? dedi.

?Vahşi bir terör örgütüyle karşı karşıyayız?

Türkiye´nin güçlü bir devlet olduğunu ve geleneği olan bir ülke olduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

?Terör konusunda çok ciddi tecrübelerimiz vardır. Başka yöntemlerle veya daha az acı veren yöntemlerle bu meseleyi çözebilir miyiz diye bizler geçmişte bir şans tanıdık. Ancak bu yöntemi istismar eden vahşi bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. 2015 yılından sonra da onların süreci ülkemizin güvenliğinin aleyhine nasıl kullandıklarını hepimiz gözlerimizle gördük. Ondan sonra pek çok şehidimiz ve yaralılarımız oldu. Şehirlerde barikatlar ve çukurlar oluşturuldu. Bir ülkenin vatandaşlarına evine gidemez hale getirilmesine bir devletin ve hükümetin göz yumacağı hesaplandı. Büyük acı ve kayıplarla bunun üstesinden gelerek, şehirleri bu çukur ve barikatlardan kurtardık. Elbette acılarla sonuçlanan olaylar oldu, ama biz bunu sizin adınıza milletimizin adına Nusaybinlinin Cizrelinin adına yapmak zorundaydık. Geçen yazdan beri kırsal alanda da çok büyük mücadeleler vererek ve halen Mardin´de bu mücadelemizi, operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bütün amacımız 2017 yılında terörü Türkiye´nin gündeminden ve hassaten Mardinlinin gündeminden kaldırılmasını sağlamaktır.?

              Nisan ayında yapılacak referandumuna da değinen Öztürk, ?Biz bundan önceki seçimlerde de gücümüz ve kudretimiz olduğu şekilde her zaman sandık güvenliliğin tedbirini aldık. Şunu bilmenizi isterim ki anayasa değişikliği referandumunda eskisi gibi insanların tehdit edilerek, korkutularak, dağa kaçırılarak, yaralayarak, gözdağı verilerek bir şekilde anayasal hakkını kullanmasına engel olacak hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Ama hiçbir faaliyete. Bunu böyle bilmenizi isterim. Bunu niye söylüyorum. Bütün amacımız vatandaşlarımızın hür iradelerinin sandığa yansımasını sağlamaktır? dedi.

         Yeni Bir Çözüm Süreci Önerisi.

 Toplantıya Katılan Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Bakan Öztürk´e Nusaybin İlçesinde evleri yıkılan 600 dolayında aileye hala ev teslim edilmediği, travma yaşayan ailelere biran önce  evlerinin teslim edilmesi, Sulama kanallarının bakanlığın faaliyet alanı dışında ise de, bir an önce GAP sularının  Mezopotamya topraklarıyla buluşması ile elektrik sorunun ortadan kaldıracağı gibi ekonomiye katma değer sağlayacağını,   bölgedeki  kanaat önderleriyle  yeniden görüşme yapılarak yeni, çizgileri belli demokratik hakları içeren  bir çözüm sürecinin başlatılması önerisinde bulundu.

        Bakan Yardımcısı  Öztürk  önerileri yerinde bulduğunu gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.

Vali Mustafa Yaman adına toplantıya katılan  Vali yardımcısı Ali İkram Tuna, Nusaybin İlçesindeki yeni yerleşim alanlarının belirlendiği, ihale aşamasına gelindiği belirterek ?Hasar tespit çalışmaları uzun zaman aldı. Vatandaşlarımızın eşya zararlarını karşılamak için 28 milyon liralık bir ödenek aktarıldı. Terör örgütü vatandaşların parayı almaması için ?parayı alırsanız zararınız karşılanmaz? algısı yarattı. Burada bir duraksam yaşandı. Yeni Nusaybin´i 100 yıl sonrasını düşünerek inşa etmek istiyoruz. Çalışmalara başladık en kısa zamanda hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz? dedi.

         İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk daha sonra Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ