USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Hıristiyanlar, Bin 600 Yıllık Kilisede Diriliş Bayramını kutladı.

Mardin´de Kırıklar Kilisesinde gerçekleştirilen ayinde Metropolit Saliba Özmen ?Ülkenin huzuru, birliği ve beraberliği için dua ediyoruz?

Hıristiyanlar, Bin 600 Yıllık Kilisede Diriliş Bayramını kutladı.
08-04-2018 13:36
Google News

           Mardin´i  Artuklu İlçesinde yaşayan Hıristiyanlar,  bin 600 yıllık tarihi Kırklar Kilisesinde Diriliş Bayramını kutladı. Kilisede düzenlenen ayine Hıristiyanlar eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Ayini Diyarbakır ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve  Kırklar Kilisesi başpapazı Gabriyel Akyüz yönetti.

         Kilisede, kız ve erkek koroları  ayin süresince  Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler okudu. Kiliseye gelen Hristiyanlar, mum yakıp dilek diledi. Yaklaşık 2 saat süren ayinde, Metropolit Saliba Özmen, Ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti.  Ardından Metropolit ve başpapaz ilahi gurubu çocuk ve erkeklerle  birlikte özel tütsülüklerle ayine katılanların  etrafında yürüyerek, takdis etti. Ayine katılan genç kız, kadın ve çocukların en güzel kıyafetleri giydikleri gözlendi. Kırklar Kilisesine, Müslümanların ve turistlerin ayine katıldı.

       Ayinin ardından Kilise kabul salonunda ziyaretler kabul edildi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ve eşi Canan Miroğlu, Arutklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk ve İl Başkanı Nihat Eri ile çok sayıda kişi bayramlaşmaya katıldı.

                     Yumurta Tokuşturuldu

       Hıristiyanların 50 gün oruçlarının ardından, Hz. İsa´nın diriliş günü olarak kabul ettikleri, Paskalya veya diriliş bayramında, kırmızıya boyatılan haşlanmış yumurtaları, yöre geleneği olarak tokuşturuldu. Vali Yaman, Metropolit Özmen, Milletvekili Miroğlu ile yumurta tokuşturdu. Bayramlaşmaya gelenlere pekmezli lebeni, haşlanmış yumurta ve sütlaç ikram edildi.

       Mardin Valisi Mustafa Yaman,  farklı dil ve dinlerin Mardin´e ve ülkeye zenginlik kattığına vurgu yaparak ?Ülke olarak bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında en büyük desteklerden bir tanesi de hem Mardin´de hem de ülkede birlikte yaşadığımız kıymetli dostlarımız Süryani toplumumun çok büyük emeği olmuştur. Ülke olarak çok sıkıntı çektiğimiz zamanlarda, acıyı birlikte olarak azaltan, sevinçli zamanlarımızda yine birlikte olup çoğaltan bu dostlarımızın, bu bayramını hep beraber kutluyoruz. Her günümüz böyle birlik ve beraberlik içinde olsun. Onların dualarına ihtiyacı var bu ülkenin. O duayı bu sabah yine ettiler. Bu ülkenin huzur bulmasında hem ettikleri dua em ettikleri destek için teşekkür ediyorum" dedi.

      Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, yaşanılan ülkenin ayakta huzur ve barış içinde olması, yöneticilerinin ayakta durması için, dua edilmesi kilisenin emri olduğun söyledi. Metropolit Özmen  ? Bu tür günler insanlar arasında güzellikleri, barışı, huzuru tesis etmek için olan günlerdir. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz iç barışımız ve birbirimizle olan gerçek barışımızdır. Özellikle Türkiye´deki devlet yöneticileri için sıhhatte ve afiyette olmaları için dua ettik. İç huzuru ve ülke huzuru için çaba sarf ettikleri için kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Mardin insanları, güzellikleri, tarihi ve kültürü ile ün salmış şehrimizdir. Bu şehirde olmak büyük bir nimettir.  Bu gerçekten gerçek anlamda yaşıyoruz. İnsanın özü sevgi barış huzurdur, dayanışma, yardımlaşmadır. Özellikle ülkemizde başta Mardin´de bu huzuru ve güzellikleri görmek duamızdır. Sağımızda solumuzda savaşların gerçekleştiği dönemde bu dualara ihtiyacımız var. Biz dilimizle, dinimizle, huzurumuzla, barışımızla göstermelik değil gerçek anlamda bir arada yaşıyoruz. ? dedi.

     Süryanilere Gri Dönün Çağrısı

     Ak Parti Mardin Milletvekili, geçmişte yaşanan olumsuzluklardan, başka ülkelere göç eden Süryanilerin geri dönmeleri için çağrı yaptı. AK Parti hükümetleri ile azınlıklara yönelik demokratik, kültürel ve dini hakların kullanabilmeleri için bir çok anlamlı ve güzel reformların yapıldığına dikkat çeken Miroğlu, "Mardin´in barış ve sevgi temelinde yeniden inşa edildiği bir dönemde, dünyanın dört bir yanına dağılmış Süryani kardeşlerimizin bu inşaya sunabileceği çok değerli katkıları vardır. Bu katkıları bekliyoruz, Mardin´e gelsinler. Mardin´de yeni bir hayat kursunlar burada kendi cemaatlerinin mensupları ile birlikte dayanışma ve birlik içerisinde olsunlar. "dedi.

                



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ