USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Büyükelçiler Mardin´de Ziyaret ve Temaslarda bulundu

İskandinav ülkeleri Büyükelçileri Güneydoğu´da ?Tarihi Kasrıkanco Şatosu? (ATLI) köyünde Ahmet Türk´ü ziyaret etti

Büyükelçiler Mardin´de Ziyaret ve Temaslarda bulundu
09-05-2018 23:49
Google News

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk´ü Ankara´dan gelen İskandinav ülkeleri Ankara büyükelçileri Güneydoğu seyahatleri kapsamında  Mardin´de eski siyasetçi Ahmet Türk´ü Mardin´e 60 kilometre uzaklıkta olan Atlı köyündeki 1800´lü yıllardan kalma tarihi ?Kasrikanco? konakta ziyaret etti.

            Önce Mardin valisi ve Büyükşehir belediye başkanı  Mustafa Yaman, Deyrulzafaran Manastırı,  Midyat´ta Mar Gabriel ?Deyrulumur ? manastırını ve çeşitli temaslarda bulunan heyet Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye  Başkanı Ahmet Türk´ü de ziyaret etti.

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, Finlandiya Büyükelçisi Palvi Kairamo, Norveç Büyükelçisi Vegard Ellefsen ve beraberindeki 7 kişilik heyet, Ahmet Türk´ü zaman zaman kullandığı Mardin´in Derik ilçesine bağlı Atlı köyünde ki tarihi  Kasr-ı Kanco´da   ziyaret etti.

           İsveç elçisinden Ahmet Türk´e ilginç soru; ?. Acaba bu seçimi biz tabuta çakılan son çivi olarak nitelendirebilir miyiz ?

             Misafirlerini kapıda karşılayan Türk kısa bir sohbetin ardından konuklarını basına kapalı yemekte ağırladı. Yemek öncesi, İsveç Büyükelçisi Avrupa ülkeleri adına  konuşabileceğini ifade ederek,  bahçede Ahmet Türk ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. İsveç Büyükelçisi  Lars Wahlund Biz 4 Nordic ülkesi, Kuzey Avrupa ülkelerinin büyük elçileri olarak biz sürekli beraber bir şeyler yapıyoruz diyerek; ? Hem kendi ülkelerimiz ile birlikte yapıyoruz hem de Ankara´da. Bu vesile ile Türkiye´nin Güneydoğusuna bir ziyaret gezi düzenlemek istedik. Bölgede de sizin kapınızı çaldık. Çok sağ olun. Ben bu geziyi planlarken Ahmet Türk´ü de ziyaret etmemiz lazım. Türk siyasetinin eski kurtlarından Ahmet Türk´ü görmemek olmaz dedim. Ben 2013 yılından beri Türkiye´deyim görev yapıyorum ve önümüzde ki eylül ayında da görev   sürem doluyor. O yüzden ayrılacağım. Görev süreme baktığımızda Gezi ile başladı ve 24 Haziran seçimlerini de bitirip ülkeden ayrılacağım.  Ancak şunu ifade etmeliyim ki benim görevli olduğum süre içerisinde pek fazla ilerleme göremedim. Ancak bunun tam aksine gelişmeler yaşandı. Elbette tabi bu bağlamda siyasi durumla ilgili  durumları sizden dilemek isterim. Seçimler  olağan üstü hal şartlarında gerçekleştirilecek bir seçim olacak. Acaba bu seçimi biz tabuta çakılan son çivi olarak nitelendirebilir miyiz ? Bu siyasi durum içerinde Kürtler ne olacak? Ki büyük bir rol oynuyorlar etkili bir rolleri var. Hem şimdi ki  durum hem seçimden sonrası için ön görüleriniz nedir? ? Diye konuştu.

           Ziyaretin bir kısmı basına kapalı devam ederken elçiler için tarihi konakta hazırlanan yemeğin ardından heyet konağı gezdi ve çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.   

?Elçiler bölgeyi inceliyor ve değerlendiriyor?

Yemeğin ardından gazetecilere konuşan İsveç Büyükelçisi, Ahmet Türk ile çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını kaydettiler.

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund sabah Mardin Valisi Mustafa Yaman´ı ziyaret ettiğini sohbete Ahmet Türk ?Benimle aynı fikirde? dediğini söylemesinin ardından Ahmet Türk ?benim yerime kayyum gelmiştir? diyerek Vali Yaman ile aralarında bir sorun olmadığını sözlerine ekledi.

?Seçimlerde göreceğiz?

Vali Yaman ziyaretinde İsveç Büyük elçisine Vali Yaman´ın anketler yapıldığını ve özellikle Mardin´in bir ilçesinde kayyumun yüzde 72 halkın desteklediğini ifade edildiğini söyleyen büyükelçi Lars Wahlund´a Ahmet Türk ?seçimlerde göreceğiz? diyerek cevap verdi.

Büyükelçi Lars Wahlund ?Yerinde incelemeler yapıyoruz?

           Açıklamalarda bulunan İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund burada Nordic Kuzey Avrupa ülkelerini temsilen konuşuyorum diyerek; ? Kuzey Avrupa ülkeleri arasındaki iş birliği aslında Avrupa birliğinden çok çok daha öncesine dayanan bir iş birliği.Biz bu 4 ülke özellikle 150 hatta 200 seneden daha fazla bir süredir iş birliği içindeyiz. Bu iş birliği yurt dışında ki diplomatik misyonlarımızda da geçerli. Bizde Ankara´da ki büyük elçiler olarak kendi aramızda çok eşgüdüm içinde çalışıyoruz ve iş birliği yapıyoruz. Burada da bir güneydoğu seyahati planlayalım dedik.  İnsanların nabzını ölçmek, durumu yerinde görmek, tabiî ki gelecek seçimler konusu da vardı önümüzde. Bu durumlara bakmak kendi gözlemlerimizi bildirmek için Güneydoğu seyahati düzenledik. Bende kendi adımıza Ahmet Türk´ü de görmemiz gerektiğini kendisinin Türk siyasetinin deneyimli ve bilge isimlerinden olduğunu derin bir bilgiye ve sahip olduğunu ve onu ziyaret etmemiz gerektiğini söyledim. Gündemimizde tabi bugün Türkiye´nin içinde bulunduğu siyasi durum  ve önümüzde ki yol ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk gelecek ile ilgili konuştuk. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bugün burada ağırladığımız gibi güzel bir sofra önümüze nadiren sunuldu ?diye konuştu

Ahmet Türk;?24 haziran seçimlerle ilgili fikirlerimizi söyledik?

Ahmet Türk ?Büyük elçileri ağırlamak benim için çok büyük bir onur? diyerek; ? Ortadoğu´da ve Türkiye´de önemli gelişmeler yaşanıyor. Sonuç olarak siyaset hepimizi ilgilendiriyor. Ortadoğu´da ki gelişmeler yine önümüzde ki 24 haziran seçimlerle ilgili fikirlerimizi söyledik. Kürt halkının karşı karşıya kaldıkları sorunları tartıştık. Demokratik bir gelecek için neler yapabiliriz bu konuda düşüncelerimi ifade ettim. Umut ediyor ve inanıyorum ki daha güzel günlere kavuşuruz inşallah en kısa zamanda. Bu seçimleri tüm dünya takip ediyor gözlemci heyetlerin bulunmasında da yarar var? dedi.

Heyet konuşmaların ardından ayrılarak Midyat ve ardından Batman´da incelemelerde bulunacak.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ