USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

Bölünmez,Siyasete Küsmüştüm Yeniden Barıştım.

Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ile Söyleşi

Bölünmez,Siyasete Küsmüştüm Yeniden  Barıştım.
29-09-2015 11:32
Google News

        Röportaj: Mehmet Çelik

                         Adnan Avuka

         Mardinli İşadamı,Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ile söyleşi yapmak üzere kaldığı otelin lobisinde buluştuk.

       Bölünmez her zaman ki gibi rahat ve güler yüzlü. Bölünmez Kızı,Mardin Milletvekili 2. Sıra adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte sorularımızı cevaplandırdı.

      Bir anda geçmiş zamana daldım. Süleyman Bölünmez Mardinspor Kulüp Başkanlığını yaptığı dönemlere gittim. Taraftarın bazen ?Süleyman Babası? bazen de ?İmparator? lakaplıydı bölünmez. Alçak gönüllülüğü, Mardin sevdası ve Mardinlilere olan ilgisi ile bence bu tezahüratları hak ediyordu.Bu sevgi Süleyman Bölünmez´i bir dönem  meclise taşıdı. O yetmedi bir de desteklediği belediye başkan adayını da, başkanlık koltuğuna oturtmayı başardı.

        Bölünmez,Mardin´de  spor camiasında bir kahraman, muhtaç aileler için yardım babası, gençler için idoldu. Ankara´da kurduğu bürosunda, görevlendirdiği yardımcıları 24 saat  hizmet veriyor,hastaların,Ankara´da dara düşenlerin imdadına Hızır gibi yetişiyordu.

        Ve bölünmez iki dönem önce ,Mardin´de Bağımsız Milletvekili adayı oldu. Geleceği görseydi, ya da devletin imkanlarına karşı mücadelesinin  yetmeyeceğini bilseydi,belki adaylığını koymayacaktı.30 bin dolayında bir oy aldı ve seçimi az bir oyla kaybetti.

        Süleyman Bölünmez  o dönemi anlatırken, biraz geriliyor,sesinin tonu farklılaşıyor ve ?Aslında fark yoktu.O dönem BDP´nin üç adayının meclise gidişi garanti idi. Ya ben kazanacaktım ya da Ak Parti 3.sıra adayı kazanacaktı. Kim kazansa  Ak Partinin kaybı olmazdı. Kısmet, şans biraz da o dönemdeki iktidar gücü arkadaşımızdan yanaydı.Akşam sonuçlar açıklanınca Ak Partiden meclise gidecek olan  milletvekillerini kucaklayıp tebrik ettim? Diyor.

            Siyasete Küsmüştüm..

        Mardin Haber- Mardin´e, Mardinlilere küsüp gittiğiniz söyleniyor?

        Bölünmez- Ben Mardin sevdalısıyım. Mardin evladıyım. Hem Mardin´i hem de Mardinlileri çok seviyorum. Çok sevdiğim doğup büyüdüğüm şehre ve Hemşerilerime küsmem söz konusu değil. Biraz alınganlık yapmış olabilirim. Ben o zaman siyasete küsmüştüm.Siyasete atılmanın,meclis çatısı altında Mardin´e ve Mardinlilere daha fazla hizmet verme heyecanımı bir nebze kaybetmiştim. Olay bu.

           Mardin Haber- Ak Parti´den daha önce 2.sıra adayı iken istifa ettiniz? Baskı mı oldu?

           Bölünmez- Buna baskı demesek. Evet  aday olmamı o dönemin Başbakanı Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan istemişti. Teveccüh gösterdiler aday oldum. Bazı basın kuruluşları bana yüklenmeye başlayınca Genel Başkan Yardımcıları istifa etmemi istediler. Ben etmeyeceğimi söyledim,çünkü Sayın Erdoğan aday   olmamı istemişti,kendisinden haber bekliyordum. Ve Sayın Erdoğan çağırdı  karşılıklı görüştük saygı duyduğum başbakanımıza istifamı verdim.

        Mardin Haber- Şimdi de aynı durum oldu. Önce sizi listeye aldılar,sonra da kızınızı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz.

         Bölünmez-  Ak Parti genel merkezinin yaptırdığı anketlerde Mardinli Hemşerilerim, Partinin İl Yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları ve  partili, partisiz her kesimden insanlar,benim ismimi ön plana çıkardı. Genel Merkez yararlı olacağıma karar verdi ve 2.sıradan aday gösterdi. AK Parti´nin tek başına iktidar olması,mevcut istikrarın bozulmaması için elimi taşın altına koydum ve bana teklif edilen adaylığı memnuniyetle kabul ettim.Mardin´de Partinin kaybettiği kanın geri kazanılmasında katkım olacaksa, varım dedim. Ve tekrar ara verdiğim siyasete dönüş yaptım.Ülkenin yararı olacak her konuda verilecek görevi memnuniyetle kabul etmek gerekir.Ben de bunu yaptım.

          Mardin Haber ?Ama kızınıza devrettiniz.

           Bölünmez- Benim geçmişte bir davam vardı. Dava bitti. Yüksek Seçim Kurulu davadan dolayı aday olamayacağım yönünde karar alması üzerine durum değişti.  Daha evvel ki 2007 deki istifam,  gene 1 Kasım 2015 seçimlerindeki listelerden ayrılmış olmam, amacı için girdiğim bu yolda Mardin Halkı bir şok yaşamış olduğunu ve bir kaos olmaması için  Bölünmez soyadını taşıyan birinin halkımız karşısına  çıkması ve bu kişiye  çalışmam daha uygun olacağı düşüncesiyle Ak Parti Genel Merkezi, başta Başbakanımız olmak üzere karar verdiler. Kamu Yönetimi Mezunu Kızım Ceyda Bölünmez Çankırı´nın nokta aday gösterilmesi  parti yetkili kurulları tarafından benimsendi.

          Mardin Haber- Bu Nasıl Bir  Tepki ile döner?

          Bölünmez-  Mardinlilerin, halkın Bölünmez´e olan  teveccühünü, Bölünmez soyadını taşıyan Ceyda Bölünmez Çankırı´ya göstereceğinden eminim. Genç, dinamik ve kadın olması bir avantajdır. Mardinli kadınların dert ortağı, dert kardeşi,dert ablası olacaktır. Mardin Kültürlerin ve Medeniyetlerin beşiği bir şehir. Daha önce de Mardin´den kadın vekiller Meclise gönderildi.Kadın Vekil Mardin kültürü ile örtüşüyor. Bu bakımdan bence halkımızın tepkisi olumlu yönde olacaktır. Gene de takdir yüce milletimizin ve Mardin Halkınındır.

           Mardin Haber- Tek parti iktidarı olmaz ise, koalisyon olsa ne olur?

           Bölünmez- Tek partinin iktidarı istikrar demektir. Bu dünya da kabul gören bir siyasi görüş.Geçmişte koalisyon iktidarlarını gördük. Ülkenin ekonomisi yerinde saydı. Kararlar geç çıktı ya da çıkmadı. Bu bakımdan 13 yıllık deneyimi ile Ak Partinin tek başına iktidarı Türkiye´nin önünü açacak, mevcut sorunları ortadan kaldıracaktır.

            Mardin Haber- Ya millet tek parti iktidarına onay vermezse?

            Bölünmez-  Milletin, halkın iradesi her şeyin üstündedir.O zaman en güçlü iki parti ya da hükümeti kurabilecek yapıdaki partiler bir araya gelir koalisyonu kurar. Buna da herkesin saygı göstermesi gerekir.Onay yeri ve mercii  millettir, sandıktır devamında milletin yetkili kılacağı yüce meclistir.

            Mardin Haber- Hedef ya da tahmin yürütebilir misiniz?

             Bölünmez ? Hiçbir  seçim sürecinde tahmin,alınacak oy miktarı üzerinde  konuşmadım,konuşmam. Seçim bir maratondur. Sandıklar kurulmadan, hatta sandıklar açılıp sonuçlar açıklanmadan bir şey söylemenin doğru olmadığına inanıyorum. Biz azimle çalışacağız. Gecemizi gündüzümüze katıp seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hemşerilerimizden destek isteyeceğiz. Gerisi Allah´ın hakkımızdaki hayırlı olan kararın halkımız tarafından onaylanmasıdır.

               Mardin Haber- Güvelik sorunu var deniliyor? Siz ne düşünüyorsunuz?

              Bölünmez-Güvenlik konusunda zorlanacağımı düşünmüyorum.2002 yılından beri seçim meydanlarında,seçim süreçleri yaşadım. Her kesimden itibar,sevgi ve saygı gördüğüm gibi,seçim maratonuna katılan tüm parti yöneticileri ve adaylara bende saygı ve sevgi gösterdim.. Bugün de aynı itibarı,sevgiyi ve saygıyı görüyorum. Ben inançlı bir insanım. Kaderde, başarı,başarısızlık, ölüm varsa önüne geçemezsiniz. Takdiri ilahi denilen bir olgu var. 24 saat esası ile Mardin İl Sınırları içerisinde  yaşayan vatandaşlarımızdan canımız daha kıymetli değil. Onlar nasıl bu ülkenin neferleri ise biz de bir neferiz.  köy köy, ev ev dolaşıp destek isteyeceğiz.

             Mardin Haber- Peki çözüm sürecine  ne diyeceksiniz?

             Bölünmez-  Çözüm süreci mevcut iktidarın eseridir.Birileri çıkıp da farklı yorum ve düşünceler ortaya atmasın. 7 Hazirana kadar her şey yolunda iken,seçim sonrası dış güçlerin desteği ile birileri alet oluyor ve çözüm sürecini sabote ediyorsa, buna duyarsız kalınmamalı. Çözüm sürecini baltalamak,sekteye uğratmak isteyenler, Doğu ve Güney Doğu bölgeleri başta olmak üzere, Türkiye´ye,İslam Coğrafyasına ve Ortadoğu ülkelerine  zarar vermek isteyen zihniyetlerdir. 13 yıldır Türkiye´nin imajını, ekonomisini, pozitif yönde değiştiren,dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında itibarını yükselten bir parti kurucusu,başbakan ve şimdiki cumhurbaşkanımıza çözümsüzlük ve başlatılan olaylara müsebbip, kaos yaratma yakıştırma gayretine girenleri zavallı görüyor ve onları kınıyorum.Dini bütün bir liderin,vatanını,milletini seven bir reise böyle yakıştırmalar,ancak beceriksizlik, akıl kaybı  yaşamış ve dedikodu üreticiliğini meslek edinmiş kişilerin kıskançlık sancılarının dışa yansıması olarak görüyorum.Bu nedenle süreç kesinlikle devam edecektir.

         Süleyman Bölünmez ile söyleşimizi noktaladık. Heyecanını gözlemlediğimiz kızı Ceyda Bölünmez Çankırı ile de  söyleşimiz olacak.

        Bir Başka Söyleşide buluşmak üzere, hoşça ve dostça kalın?

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ