USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanlığı Murat Bayar´a Teslim

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti´nin kuruluşundan bu yana Hak´ın ve halkın dışında hiçbir gücü tanımadığını belirten Tüfenkci, hukukun, demokrasinin, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temini, istikrarın, istikbalin, değişimin, dönüşü

Ak Parti  Artuklu İlçe Başkanlığı Murat Bayar´a Teslim
20-01-2018 23:56
Google News

        AK Parti Artuklu İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bölge Koordinatörü Metin Bulut, İl Koordinatörü Osman Ören,  AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu,  Ceyda Bölünmez Çankırı ,Ak Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki işler başkan yardımcısı Zeynep Alkış, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, AK Parti Nusaybin ilçe başkanı Mehmet Latif Özel ve çok sayıda partili ve delegenin katılımı ile yapıldı.

            Kongrede açılış konuşmasını yapan AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Murat Bayar, ?Bugünkü kongrede Türkü´yle, Kürdüyle, Arap´ıyla, Süryani´siyle hepimiz Mardin´i oluşturuyoruz. Hep birlikte Mardin´iniz, Türkiye´yiz. 2001 kriz ile ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların tavan yaptığı zamanda içerde ve dışarıda itibarımızın kalmadığı, milletimizin geleceğe olan inancını, güvenini yitirdiği ve karanlığın en yoğun olduğu bir  anda güneş gibi parlayan  AK partimizin Mardin´in ilk kurucularından  biri olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum.? dedi.

             " BU BİR MEMLEKET ESELESİDİR ?

Mardin´de AK Parti teşkilatının kuruluş sürecine değinen ve konuşmasında partililere seslenen AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ?2002´de Mardin´de AK Partiyi kurarken şimdiden daha rahattım. Çünkü bir ilki gerçekleştiriyorduk ancak içimde bir gubte vardı; bu sorumluluk bana verildi acaba seçtiğim kişiler doğru kişiler midir? Değil midir? Partiye fayda mı? Zarar mı dokunuyor? Her bir kişiyi partiye teklif ederken hep bu endişeyi taşıyordum ama  Allah ima  şükür olsun  şimdi bakıyorum da  çok güzel tespit yapmışım. Bugünde aynı görev ile karşı karşıyayım. Bugün işim daha kolay hem daha zor. Daha kolay çünkü 15 yıldır bu teşkilatlarda emek veren çok değerli kardeşlerim var, bunları değerlendirmek gayet kolay. Ancak sayı çok olunca çokta sayıda azını seçmek çok zor olacak. Bazı kardeşlerim yeni yönetimde yer alamazlarsa şunu bilsinler bu bir sorumluluktur. Bu sorumluluk sadece teşkilatta yer alanların davası değildir bu dava hepimizin ve ülkenin davasıdır benim davam değildir sakın söylemeyin çünkü  Bu sorumluluk sadece yönetimlerde bulunanların sorumluluğu değildir. Herkesin sorumluluğu vardır. Çünkü bu bir  ülkemizin ,memleketimizin  meselesidir.  Memleket söz konusu olduğu gerisi teferruattır.? ifadelerini kullandı

 ?2019 SEÇİMLERİNDE MARDİNİ KAZANACAĞIZ  ÇÜNKÜ BUNA HEPİMİZ MECBURİZ?     
Yüksek bir katılım ile gerçekleşen kongrede konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ?Bugünkü heyecana ve tabloya baktığımda 2019 seçimlerinin nasıl gelişeceğini görebiliyorum.  Şu gördüğüm tablo ve sizleri benim karşımda gördükten sonra içim o kadar rahattır ki bunu sizlere anlatmak mümkün değildir. Çünkü 2019 seçimlerinde Mardin´i kazanacağız. Milletvekillilerini de, Belediye başkanlıklarını da kazanacağız. Türkiye´nin siyaseti artık iç sorunların konuşulduğu, tartışıldığı bir siyaset kavramı  ve anlayışı olmaktan uzaktır. Çünkü Türkiye lideriyle birlikte dünyanın liderliğine, mazlumların liderliğine soyunmuş bir ülkedir. Ve bu sadece bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi İslam aleminin liderliğinden ibaret bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sadece İslam aleminin değil demokrasi, eşitlik talep eden Hristiyan aleminin de başka inançtan insanlarında lideri konumdadır ve bu her geçen perçinleniyor. Etrafımızı görüyorsunuz,oyunlar nasıl ve ne şekilde olduğunu görüyorsunuz, ABDD Afrin konusu emin olunuz ki Kürtlerle hiçbir ilgisi ve menfaati yoktur bu oyunlar hepsi de tezgahlanmaktadır ABD.nin niyeti ne olduğu artık  dünya biliyor ama büyük insan Cumhurbaşkanımız ve partimizin genel başkanı Recep Tayip Erdoğan bu oyunlarını bozması ile her şey yavaş yavaş ortaya çıkacaktır ? diye konuştu.

Ak parti milletvekili ve TBMM idare başkanı Ceyda Bölünmez Çankırı yaptığı kısa konuşmasında hükümetin Afrin için yaptığı girişim ve teröre karşı yaptığı operasyonlarda büyük başarı elde ederek bu operasyonlar sonuna kadar devam edecektir.herkes huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir ortam için sonuna kadar devam edecektir.

                           BAKAN TÜFEKÇİ

Olağan Kongrede yaptığı konuşmada, sevginin, kardeşliğin ve barışın şehri Mardin´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti´nin kuruluşundan bu yana Hak´ın ve halkın dışında hiçbir gücü tanımadığını belirten Tüfenkci, hukukun, demokrasinin, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temini, istikrarın, istikbalin, değişimin, dönüşümün, özgürlüğün partisi olduğunu söyledi.

Hiçbir ayrım yapmaksızın herkesi birinci sınıf vatandaş gördüklerini ve asimilasyon politikalarına tamamen son verdiklerine dikkat çeken Tüfenkci, "Sorunları görmezden gelmek yerine sorunları çözmeye çalıştık, herkesin sorunlarına eğildik. O yüzden Türkiye´de yüzüne bakamayacağımız yüz, sıkamayacağımız el yoktur. Çünkü biz bu millete aşığız, bu milleti seviyoruz. Bu milletin her bir ferdini birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz. Kapı kapı dolaşarak onlarla birlikte, beraber olacağız çünkü biz birlikte yola çıktık ve bu milletle yolumuza devam ediyoruz. Yıllarca ihmal edilen bu bölgeyi adeta yeniden canlandırmak, yılların ihmalini telafi etmek için AK Parti, iktidara geldikten bu yana var gücü ile çalışıyor. Cesur ve kararlı adımları attık. Yasakları, kısıtlamaları kaldırdık, baskılara son verdik. Elbette vesayet odakları bundan memnun olmadı. Onlar zaten öteden beri milletin adamlarını sevmediler. Bundan sonra da her türlü iftirayı atarlar.? dedi.

7 Haziran´daki seçimlerde bir projenin uygulanmak istendiğini, HDP´nin Türkiye partisi olarak Meclis´e sokulduğunu belirten Tüfenkci, "Bölge halkının sorunlarına çözüm bulma yerine, siyaseti rahatlatma yerine ´Biz sırtımızı PKK´ya, PYD´ye dayıyoruz.´ dediler. Bu projeyi ortaya koyanlar şunu gördüler. Bırakın HDP´nin Türkiye partisi olmasını, bölge partisi bile olamadığını gördüler çünkü bölgenin hiçbir sorununa siyaseten bir çözüm üretemediler. Bu coğrafyayı getirdikleri nokta her bir ilçemizi, her bir sokağı çukur siyasetine esir ettiler. "

"Emellerine son verinceye kadar devam edeceğiz"
Türkiye´yi tehdit eden yurt içinde ve dışındaki bütün terör örgütlerini bertaraf edeceklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, ?O gün çukur siyasetini destekleyenler bugün bölgedeki gelişmelere, Afrin´deki gelişmelere bakarak yine aynı kafayla yollarına devam ediyorlar. Biz o gün şunu demiştik: ´Türkiye´yi çukur siyasetine mahkum edenler, esnafımızı bir ekmeğe mahkum edenler, halkımızı sokağa çıkmaya pişman edenlerden hesap soracağız.´ dedik ve sormaya başladık. İnlerine girmeye başladık. Dağları da sokakları da o hainlere, terör örgütlerine dar ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu, hem yurt içinde hem yurt dışında. İster Kandil´de ister Afrin´de isterse Cudi´de yuvalansınlar. Biz onların inlerine girdik, gireceğiz ta ki bu ülkede olan emellerine son verene kadar. Biz bu ülkede terör istemiyoruz. Barış, birlik ve beraberlik istiyoruz. Hep birlikte Türkiye´yi büyütmek istiyoruz. Türkiye büyürse esasında Suriye ve Irak´taki mazlumların da umudu büyür. Türkiye büyürse ümmet ve insanlık büyür."

Türkiye´yi küçülmeye, teröre mahkum etmeye çalışanların bu millete ve yargıya hesap vereceğine de dikkati çeken Tüfenkci, hem FETÖ´cülerin hem PKK´lıların hem DHKP-C´lilerin hem de DEAŞ´lıların hesap vereceklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, "Biz savaş yanlısı değiliz. Hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Bizim, her ülkenin kendi sınırları içinde barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz ama o ülkeden bizim ülkenin sınırlarına eğer bir kalkışma, bir terör yuvalanması varsa Allah´a hamd olsun, Türkiye, güçlüdür, büyüktür, kendi göbeğini kesecek güçtedir. Kim ne derse desin. Şu ne der, bu ne der diye bakmıyoruz. Biz iki şeye bakıyoruz: Hak ne der, halk ne der? Onun dışındaki sözlerin bir anlamı yok. Bizim için Türkiye´ye istikamet çizecek tek bir güç vardır, o da milletimizdir." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz´da yerlilik ve milliliğin önemini çok iyi gördükleri kaydeden Tüfenkci,  "Yerli ve milli unsurlarla Türkiye´nin 780 bin kilometrekaresinin tamamında hep birlikte kardeş olarak yaşamanın hesabı içindeyiz. Biz Türkiye´yi büyütmek istiyoruz. Bunun için de 2019´u çok çok önemsiyoruz. Yerli ve milli olanlar, milli mutabakat çerçevesinde herkesle iş birliği yapmak zorundayız. Bu milli mutabakatta sadece iki parti olacak diye değil, kim bu şemsiyenin altına girmek istiyorsa buyursunlar, gelsinler. Biz iki parti olarak seçim ittifakı yapıyoruz. Tek hedef var, bu hedef de Türkiye´de birlik ve beraberliği sağlamak.

   KORGREDEN SONRA İŞ ADAMLARI VE SANAYİCİLERLE AKŞAM YEMEĞİ

              Bakan ve beraberindeki milletvekilleri kongreden sonra  bir otelde, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye BaşkanVekili Mustafa Yaman, sivil toplum kuruluş temsilcileri. iş adamları ile sanayicilerle birlikte akşam yemeğinde bulundu. İşadamlarının sorunlarını dinleyen Tüfenkçi, yaptığı konuşmasında ise yine ekonominin iyi bir yerde olduğunu,  Türkiye´nin geleceğin dünya ülkeleri arasında her konumda yer alabileceğini  ifade etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ